ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σάντι Κριζμάν: Το "κανόνι" των Ιωαννίνων


Συνεχίζοντας τα αφιερώματα στους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα της Superleague  2, στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για τον έμπειρο επιθετικό του πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννινα, τον Σάντι Κριζμάν (Sandi Križman).

Ο 30χρονος Κροάτης έχει αναδειχθεί σε κορυφαία φυσιογνωμία του ΠΑΣ και οδηγεί την ομάδα στην προσπάθεια της για επιστροφή στα σαλόνια της Super League. Βρίσκεται ψηλά στον πίνακα των σκόρερ, έχοντας πετύχει μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος 10 γκόλ, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας του (μαζί με τον Leo Jean Baptiste).

Ο παίκτης πέτυχε το κρίσιμο γκολ που έκρινε την νίκη του ΠΑΣ με 1-0 απέναντι στη Δόξα Δράμας, την 8η αγωνιστική, ενώ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ευρεία νίκη της ομάδας του επί του Απόλλωνα Πόντου με 6-1, πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Έχει σκοράρει επίσης, από ένα τέρμα απέναντι σε: ΑΕ Καραϊσκάκη,  Απόλλωνα Λάρισας, Απόλλωνα Σμύρνης και κατά της Κέρκυρας (την τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή), ενώ πέραν των προαναφερθέντων, έχει πετύχει και  άλλα 2 γκολ, από ένα εναντίον της Δόξας και του Απόλλωνα Πόντου αντίστοιχα. Έχει αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια (17 από τα 20) κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ έπαιξε και στα 2 ματς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Στην αρχή του πρωταθλήματος ο Κροάτης άργησε κάπως να βρει ρυθμό, ενώ αντιμετώπισε και κάποιους τραυματισμούς. Από το καλοκαίρι μάλιστα θεωρήθηκε πως δεν θα ήθελε να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν τον άφησε να φύγει. Έτσι, από τη στιγμή που έμεινε, αποφάσισε να βοηθήσει και παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα του, ανέβασε αισθητά την απόδοση του.  

Βεβαίως, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως, εάν ο παίκτης είχε την δυνατότητα και συμφωνούσε και το κλαμπ, θα προτιμούσε να αγωνιστεί στη Super League, ενώ κατά καιρούς κυκλοφόρησαν και αντίστοιχα σενάρια για αποχώρηση του. Αρχικά οι φήμες ήθελαν τον Παναιτωλικό να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τον παίκτη, ενώ αργότερα δημοσιεύματα ήθελαν την Λαμία να τον βολιδοσκοπεί για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα έκαναν σαφές πως ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά και πως δεν υπήρξε κάποια κρούση από άλλη ομάδα για το ενδεχόμενο μεταγραφής του, βάζοντας έτσι γρήγορα τέλος στα νέα σενάρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σάντι Κριζμάν έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα του, αλλά και σε ολόκληρη την κατηγορία και σε περίπτωση αποχώρησης του, η οικονομική ανάσα θα ήταν σημαντική για τους Ηπειρώτες. Είναι όμως σαφές, πως  η ομάδα των Ιωαννίνων δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει έναν από τους καλύτερους της παίκτες, ειδικά από τη στιγμή που ο στόχος της άμεσης επιστροφής στην Super League είναι πιο εφικτός από ποτέ.

Βιογραφικό του Σάντι Κριζμάν

Ο Σάντι Κριζμάν, γεννήθηκε στην Pula της Κροατίας τον Αύγουστο του 1989 και ξεκίνησε την καριέρα του στην NK Žminj της γενέτειράς του, όπου σκόραρε 7 γκολ σε 22 αγώνες. 
Το καλοκαίρι του 2007 ακολούθησε τον θείο του, τον προπονητή Ιγκόρ Πάμιτς, στην ομάδα NK KarlovacΟι εμφανίσεις του εκεί τράβηξαν την προσοχή της HNK Rijeka, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο 3.5 ετών, τον Ιανουάριο του 2008. Συνέχισε στην Karlovac για το υπόλοιπο της σεζόν σκοράροντας 15 γκολ σε 24 αγώνες στη σεζόν 2007-2008. 
Παρέμεινε στην Rijeka για 3.5 χρόνια, σκοράροντας 9 γκολ για τον σύλλογο. H μέτρια απόδοση του, είχε ως αποτέλεσμα τη μεταγραφή του στην Istra 1961, όπου και σημείωσε 7 γκολ στα πρώτα 13 παιχνίδια.
Στις 6 Ιανουαρίου του 2014 ανακοινώθηκε ότι, υπέγραψε με την νοτιοκορεατική Jeonnam Dragons, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου 2017 υπέγραψε με τη σλοβενική FC Koper

Τον Ιουλίο του 2017 ο παίκτης ήρθε στην Super League και την ΑΕΛ με τριετές συμβόλαιο, σκοράροντας 5 τέρματα στο πρωτάθλημα και 2 ακόμη σε αγώνες κυπέλου.

Στις 26 Ιουλίου 2018 υπέγραψε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αγωνίστηκε σε 20 αγώνες της ομάδας του στη Super League, πετυχαίνοντας 4 γκολ, ενώ, ακολουθώντας την ομάδα του στον υποβιβασμό, αγωνίστηκε την φετινή περίοδο στην νεότευκτη κατηγορία της Super League 2. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code