ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φ.Κ. Λοριάν , σύντομα κοντά μας

Τρία χρόνια μετά τον υποβιβασμό της , η Λοριάν φαίνεται έτοιμη για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία .


Η Φ.Κ Λοριάν ιδρύθηκε το 1926 στην ομώνυμη πόλη της γαλλικής χερσονήσου της Βρετάνης . Το μεγαλύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρική της δράσης καταναλώθηκε στις γαλλικές ερασιτεχνικές κατηγορίες . Μόλις το 1998 , η Λοριάν πραγματοποίησε την παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία . Τη σεζόν 2001-2002 κατέκτησε τον πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής τίτλο της ιστορίας της , επικρατώντας 1-0 της Μπαστιά στο τελικό του κυπέλου Γαλλίας .

Στο πρόσφατο παρελθόν , οι «Μπακαλιάροι» άφησαν το στίγμα τους στο γαλλικό ποδόσφαιρο , πράγμα που οφείλεται στο ελκυστικό ποδόσφαιρο του άλλοτε προπονητή της , Κριστιάν Γκουρκούφ . Ο Γκουρκούφ θεωρείται μια προσωπικότητα-σημαία για τον σύλλογο . Υπήρξε προπονητής της Γαλλικής ομάδας για παραπάνω από μια δεκαετία καταφέρνοντας να «τσιμεντάρει» το σύλλογο στην πρώτη κατηγορία . Αν και άγνωστος στο γενικό ποδοσφαιρικό κοινό , το γαλλικό αθλητικό σύμπαν , θεωρεί τόν Γκουρκούφ έναν από τους κορυφαίους εγχώριους γνώστες και δάμαστες του ποδοσφαίρου . Πλέον βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ναντ .

Η παρούσα σεζόν έχει φερθεί πολύ καλά μέχρι στιγμής στην ομάδα της Βρετάνης καθώς βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της 2ης κατηγορίας . Έχει μαζέψει 54 βαθμούς σε 28 αγώνες  με 45 γκολ ενεργητικό και 25 γκολ παθητικό . Διεκδικητές του προβιβασμού αποτελούν επίσης η Λενς , η Αζάξιο , Η Τρουά και η Κλέρμοντ όπου βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους .
Χαρακτηριστικό της φετινής Λοριάν είναι η κοινή εθνικότητα ανάμεσα στους παίκτες της καθώς μόνο τρείς από αυτούς δεν έχουν γαλλικό διαβατήριο . Έχει τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση , γεγονός που οφείλεται κυρίως στα δυο της «κανόνια» , Γιοάν Γουίσσα και Πιέρ Ίβς Χάμελ .

Η αναβολή των Γαλλικών διοργανώσεων λόγω της πανδημίας έχει δημιουργήσει καταστάσεις αβεβαιότητας όσον αφορά την συνεχεία ή την κατάληξη των κατηγοριών . Προς το παρόν το σενάριο του άμεσου τερματισμού των φετινών πρωταθλημάτων δεν είναι το επικρατέστερο , γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανότερο να συνεχιστούν μετά την υποχώρηση του ιού . Η Λοριάν , όπως και όλοι μας ,θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις της πρωτόγνωρης πραγματικότητας των τελευταίων βδομάδων ώστε να ρίξει μια μάτια από την κλειδαρότρυπα του μέλλοντος της , είτε στην Λιγκ 1 είτε στην Λιγκ 2 .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code