ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Περιμένοντας την αναδιάρθρωση



Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τον εορτασμό του Πάσχα, όμως τίποτα γύρω μας δεν θυμίζει τις συνηθισμένες γιορτές, εκτός ίσως, από το έντονο χρώμα της αυγομπογιάς και την μεθυστική μυρωδιά από τα τσουρέκια που ψήνονται. Παράλληλα βέβαια περιμένουμε και να «ξεφουρνιστούν» και κάποιες ειδήσεις σχετικά με το μέλλον της Superleague 2 και ειδικότερα, το τι θα συμβεί με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενο μας άρθρο, το «ρολόι» σταμάτησε στις 12 Μαρτίου, οπότε η διοργανώτρια αρχή, αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής και την αναβολή του Πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Η διακοπή, πραγματοποιήθηκε μόλις 2 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και κατά συνέπεια, λίγο πριν την έναρξη των play off και των play out, με την βαθμολογία να έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:


Με βάση τη βαθμολογία λοιπόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Σμύρνης, τα Χανιά και ο Λεβαδειακός έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα play off με στόχο την άνοδο στην Super League 1, ενώ ακόμα 4 ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν τις 2 υπολειπόμενες θέσεις:
  • ·       Η Α.Ε. Καραϊσκάκης, που βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς,
  • ·       Ο Απόλλων Λάρισας, στην 6η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς,
  • ·       Ο Εργοτέλης, στην 7η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς
  • ·       η  Παναχαϊκή, στην 8η θέση με 28 βαθμούς.

Όσον αφορά τα play out και την αποφυγή του υποβιβασμού, εδώ η διεξαγωγή τους (αν ποτέ θα πραγματοποιηθεί) αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας αφού, τόσο ο Απόλλων Πόντου, όσο και η Κέρκυρα έχουν ήδη πάρει τον "δρόμο του αποχαιρετισμού", σε μια χρονιά-διασυρμό, που κανείς στους δύο συλλόγους δεν θα θέλει να θυμάται.

Ειδικότερα, η ίδια η παρουσία των 2 ουραγών της Superleague 2, έριξε νερό στον μύλο των συζητήσεων περί αναδιάρθρωσης αφού για μια ακόμη χρονιά εμφανίστηκαν στο πρωτάθλημα ομάδες ανέτοιμες οικονομικά και αγωνιστικά. Σε συνδυασμό μάλιστα με την προβλεπόμενη επιδείνωση της οικονομίας μετά το πέρας της επιδημίας, η οικονομική κατάσταση των ομάδων φαίνεται πως θα παίξει πρωταρχικό ρόλο σε οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής των Superleague 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5, τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως:
«Αναμένουμε από την ΕΠΟ να συγκληθεί μια επιτροπή από τους αρμόδιους φορείς, τους προέδρους των Λιγκών, την ΕΠΟ, το υφυπουργείο αθλητισμού ώστε να συζητήσουμε την επόμενα μέρα. Αν είναι να γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να μας πουν ποιες θα είναι οι οικονομικές της βάσεις. Μακάρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε σύντομα τον σκόπελο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είτε τελειώσει το Πρωτάθλημα, είτε ξεκινήσει πάλι από την αρχή για εμάς η επόμενη μέρα είναι δύσκολη», 

Για το ίδιο ζήτημα, Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, και της συνένωσης των SL2 και FL σε δύο ομίλους των 14 ομάδων, μέσω των όσων είπε στον SKY 100.8:
“… Πιστεύω ότι και η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει μια πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Να καταργηθεί η Super League 2 και να πάμε σε δυο ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πέσει κανείς από τη φετινή Football League και θα ανεβούν και οι οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική. Και από εκεί και πέρα μπορεί και η πολιτεία για να διασφαλίσει μια ποιότητα, ζητήσει από τις ομάδες να καταθέσουν τους φακέλους αδειοδότησης και όποια δεν έχει τις προϋποθέσεις να πέφτει στη Γ’ Εθνική”.

Τέλος, παραθέτουμε τις δηλώσεις του ίδιου του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα athlitiko.gr σχετικά με το εάν προβλέπεται να  πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση:
  «Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε, είναι ανοιχτό. Αποψη έχω για το πώς μπορεί να γίνει αλλά δεν είναι της παρούσης. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Αυτή τη στιγμή η περιβόητη αναδιάρθρωση που επικαλέστηκε ο κ. Βασιλειάδης έχει πάει στο βρόντο, έχει αποτύχει παταγωδώς. Το να έχουμε ένα κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο τριών κατηγοριών το οποίο θα τροφοδοτεί και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ, σαφώς δε μας βρίσκει σύμφωνους. Από ‘κει και πέρα, το τι θα κάνει το ελληνικό κράτος γι’ αυτό το πράγμα, είναι ένα ανοιχτό θέμα, το οποίο φυσικά και θα συζητήσω με τα συλλογικά όργανα του ποδοσφαίρου, είτε αυτό είναι η Σούπερ Λιγκ, είτε η Σούπερ Λιγκ 2, η Φούτμπολ Λιγκ, ή η ΕΠΟ. Προς το παρόν όμως η διαπίστωση και άποψή μου είναι ότι δεν έχει πετύχει αυτό το σχέδιο το οποίο διαφημίστηκε, υπηρετήθηκε και μάλιστα με πολύ πάθος από τον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος είχε βγει στα κανάλια και έλεγε τα δικά του. Εάν είναι να στήνουμε κρατικά μαγαζιά, πες το ξεκάθαρα ότι θέλω να στείλω κρατικά μαγαζιά, "φύτεψε" σε κάθε περιοχή από ένα, πες ότι κάθε χρόνο θα παίρνεις από τόσα χιλιάρικα να παίζεις ποδόσφαιρο και τελείωσε, αλλά όχι αυτό το ήξεις-αφίξεις και στο τέλος το λογαριασμό θα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ. Σε αυτό είμαστε ενάντια, είναι ξεκάθαρο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code