ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αμάνζε Εγκεκέζε:《Ήμασταν όλοι τρομαγμένοι!》


Για τις δύσκολες ώρες που βίωσε εξαιτίας του φονικού ιού Covid-19, μίλησε ο πρώην παίκτης του Παοκ.



Ο 24 χρονος Αμανζε Εγκεζεζε,σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγεί το πως αντιμετώπισε ο ίδιος και η οικογένεια του την πανδημία και την νοσηλεία του πατέρα του αλλά και τις απόψεις του για το μπάσκετ αυτή την περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Καθόμασταν με την οικογένειά μου, στο σαλόνι μας, μερικές μέρες αφού ξέσπασε η πανδημία και συζητούσαμε τα γεγονότα. Λίγες ώρες αργότερα ο μπαμπάς μου άρχισε να αισθάνεται περίεργα, αλλά κανείς μας δεν έδωσε σημασία. Εκτιμήσαμε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, σπάνια αρρωσταίνει. Τις επόμενες τέσσερις μέρες η κατάστασή του χειροτέρεψε. Τελικά, χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις, το αποτέλεσμα των οποίων έδειξε πως ήταν θετικός στον κορονοϊό»

«Ήμασταν όλοι τρομαγμένοι! Ήταν οι δύο χειρότερες εβδομάδες της ζωής μου! Περίμενα, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, πέρα από το να προσεύχομαι. Είχαμε τη δυνατότητα να μιλάμε στον μπαμπά μου, κάθε μέρα, με βιντεοκλήσεις. Υπήρχαν στιγμές που τον βλέπαμε να είναι απίστευτα χάλια! Το πρόβλημα εντοπίζονταν στους πνεύμονες και στον πυρετό, ο οποίος ήταν υψηλός»

«Ήμουν πολύ αναστατωμένος, επίσης, επειδή ένιωθα πως η κυβέρνησή μας δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει έγκαιρα, στη χώρα, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες! Δεν υπήρχαν, στο βαθμό που απαιτούνταν, προστατευτικά εργαλεία ή μάσκες. Ακόμη και τώρα είναι δύσκολο να υποβληθεί κάποιος σε εξέταση για τον κορονοϊό. Είμαι πεπεισμένος πως ο μπαμπάς μου κόλλησε από ασθενή που φρόντιζε»
«Με προσευχή και τη χάρη του Θεού, ευτυχώς, το πρόβλημα ξεπεράστηκε! Ο μπαμπάς μου είναι σχεδόν καλά, κάθε μέρα θυμίζει όλο και περισσότερο τον κανονικό εαυτό του!«Στην Αμερική ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης με την αναστολή στην αγωνιστική δραστηριότητα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά, οπότε δεν υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων. Στη γειτονιά μου, η αλήθεια είναι, βλέπω περισσότερους ανθρώπους να βγαίνουν έξω για περπάτημα. Ελπίζω, μετά από όλα όσα ζούμε εσχάτως, να εκτιμήσουμε τα απλά, μικρά πράγματα, τα οποία θεωρούμε δεδομένα».

Επίσης σχετικά με το μπάσκετ σχολίασε:

«Η κατάσταση επηρεάζει, δυστυχώς, το άθλημα. Κάποιοι σύλλογοι έχουν οικονομικά προβλήματα και εξαρτώνται από τα έσοδα των παιχνιδιών για να χρηματοδοτήσουν τις ομάδες και τους παίκτες τους. Θα υφίσταται αντίκτυπος στα μπάτζετ της επόμενης περιόδου, σίγουρα! Στην Αμερική συζητούν να συνεχιστεί η φετινή σεζόν τον Ιούνιο και να βάλουν τις ομάδες να παίξουν σε 2 ή 3 πόλεις, περιορίζοντας τις μετακινήσεις. Πιστεύω, όμως, πως παντού χρειάζεται να υπάρχει αναμονή, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός. Αγαπάμε το μπάσκετ, αλλά είναι επιβεβλημένο να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και να αντιλαμβανόμαστε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή. Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Δε χρειάζεται, κατά την άποψή μου, να παρθεί οποιοδήποτε ρίσκο, αν δεν είναι αναγκαίο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code