ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός κατακτά το ύψιστο ευρωπαϊκό έπαθλο !


Ήταν 11 Απριλίου του 1996 όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αγκαλιά με τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο ανώτερο επίπεδο,την Ευρωλίγκα.

 Οι κατακτήσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είχαν έρθει και από άλλες ελληνικές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΆΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το πολυπόθητο έπαθλο για το οποίο και ο ίδιος αλλά και ο Ολυμπιακός  αγωνίστηκαν πολύ σκληρά.

Πολλές φορές και οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο Final Four όμως η προσπάθεια τους δεν ήταν αρκετή. Μέχρι εκείνη την Μεγάλη Πέμπτη του 1996 που οι ''πράσινοι'' νίκησαν την Μπαρτσελόνα με 67-66.  Με τον  Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στον πάγκο το ''τριφύλλι ''κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο με την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης.

Το ημίχρονο βρήκε την ελληνική ομάδα στο συν δέκα με 35-25.Ωστόσο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τελευταία στιγμή. Το πέμπτο φάουλ του Φραγκίσκου Αλβέρτη ήταν αδυναμία για τον Παναθηναϊκό, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Καταλανοί. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα το σκορ ήταν 67-66 και η κατοχή για την ομάδα των ''πρασίνων''. Πρωταγωνιστής της τελευταίας και πιο καθοριστικής φάσης  ήταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο Κροάτης, διόρθωσε το λάθος του Γιαννάκη που έχασε την κατοχή της μπάλας και με το δικό του σπριντ προλαβαίνει να κόψει τον Μοντέρο ενώ παράλληλα προστάτευσε το τρόπαιο. Αυτή η κατάκτηση ήταν το ξεκίνημα του ισχυρού και πολύ ανταγωνιστικού Παναθηναϊκού που βλέπουμε σήμερα

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

Παναθηναϊκός (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 17 (1), Βράνκοβιτς, Οικονόμου 10 (1), Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9 (1), Βουρτζούμης 2, Γιαννάκης 9 (1), Ουίλκινς 16.

Μπαρτσελόνα (Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες): Γκαλιλέα 10 (1), Φερνάντεθ 15 (3), Καρνισόβας 23 (2), Χιμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code