Τα αστέρια του γυναικείου ποδοσφαίρου που γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Λεσβιακής Ορατότητας


Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Λεσβιακής Ορατότητας, φιλοξενούμε ονόματα μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου που έχουν μιλήσει ανοιχτά και υπερήφανα για την σεξουαλικότητά τους.


Ενώ θα περιμέναμε από όλες τις λεσβίες ή αμφιφυλόφιλες γυναίκες να πράξουν το ίδιο λόγω του πλέον φιλικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος αφού ο χώρος παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό σε αυτές τις σεξουαλικότητες, υπάρχουν LGBTQI+ άτομα που δεν αισθάνονται ακόμη άνετα να αναφερθούν στις σχέσεις τους.


Ας στηρίξουμε με τον δικό μας τρόπο τις γυναίκες που είναι πρότυπα για πολλές κοπέλες που παίζουν ποδόσφαιρο και ας γιορτάσουμε μαζί τους αυτή την μοναδική ημέρα.
Lianne SandersonΗ Sanderson έχει αναφέρει δημόσια πως είναι γκει. Κάνει μία λαμπρή καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου μετρώντας 50 κύπελλα στην Αγγλία, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015. Η επαγγελματική της πορεία την έχει κάνει γνωστή σε όλον τον κόσμο, έχοντας παίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιταλία, στην Κύπρο και στην Αγγλία, όπου κέρδισε το Champions League μαζί με την Arsenal.

“Ήμουν πολύ διαφορετική από τις περισσότερες. Δε μεγάλωσα σαν να ήμουν γκέι, επειδή είχα ένα αγόρι και τον αγαπούσα. Μου άρεσε το ταξίδι μέχρι να βρω τη σεξουαλικότητά μου. Αυτό που αισθάνεσαι σωστό, είναι σωστό. Είμαι πολύ τυχερή, που κατάγομαι από μια οικογένεια που, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου, με αγαπά με κάθε τρόπο", είπε η Sanderson

Η γνωστή ποδοσφαιρίστρια συνέχισε λέγοντας, "Η συμβουλή μου στον μικρότερο εαυτό μου θα ήταν: Να είσαι ακριβώς η ίδια, όπως είσαι τώρα. Ήμουν η πρώτη ανοιχτά γκέι ποδοσφαιρίστρια στην Αγγλία και μία από τους πρώτες στον κόσμο. Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν, αν αυτό ήταν δύσκολο, απαντώ όχι. Αισθάνομαι άνετα να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να βοηθήσω άλλα άτομα. Αν το να είμαι εγώ βοηθάει, τότε είμαι χαρούμενη".Beth MeadΠοδοσφαιρίστρια της Άρσεναλ και της Εθνικής Αγγλίας, η οποία προσπαθεί να εξαλείψει το στίγμα των LGBT+ ποδοσφαιριστών.Megan Rapinoe
Οδήγησε την Εθνική Ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλου το 2019 και εναντιώθηκε δημόσια στο Donald Trump.Επίσης, η Megan Rapinoe χαρακτηρίζει τη FIFA “γερασμένη, αρσενική και παλιακή”Ali Krieger- Ashlyn Harris


Η τερματοφύλακας και η αμυντικός των ΗΠΑ παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του χώρου.


Άλλες ποδοσφαιρίστριες που θεωρούνται έμπνευση και γνωρίζουμε την σεξουαλική τους ταυτότητα είναι τα παρακάτω αστέρια.


Lorena Benítez (Αργεντινή)Sam Kerr (Αυστραλία)Chloe Logarzo (Αυστραλία)Tegan Micah (Αυστραλία)Tameka Yallop (Αυστραλία)Kadeisha Buchanan (Καναδάς)Stephanie Labbé (Καναδάς)Rebecca Quinn (Καναδάς)Kailen Sheridan (Καναδάς)Fernanda Pinilla (Χιλή)Jodie Taylor (Αγγλία)Karen Bardsley (Αγγλία)Lucy Staniforth (Αγγλία)Rachel Daly (Αγγλία)Manuela Giugliano (Ιταλία)Anouk Dekker (Ολλανδία)Vivianne Miedema (Ολλανδία)Sherida Spitse (Ολλανδία)Merel Van Dongen (Ολλανδία)


Daniëlle van de Donk (Ολλανδία)


Hannah Wilkinson (Νέα Ζηλανδία)


Emma Kete (Νέα Ζηλανδία)


Katie Duncan (Νέα Ζηλανδία)


Isabell Herlovsen (Νορβηγία)Shannon Lynn (Σκοτία)Nicola Docherty (Σκοτία)


Janine van Wyk (Νότια Αφρική)María Pilar León (Ισπανία)


Lisa Dahlkvist (Σουηδία)


Nilla Fischer (Σουηδία)Magdalena Eriksson (Σουηδία)Caroline Seger (Σουηδία)Hedvig Lindahl (Σουηδία)

Pia Sundhage (Σουηδία)Tierna Davidson (ΗΠΑ)


Adrianna Franch (ΗΠΑ)Jill Ellis (ΗΠΑ)
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια