ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ΕΠΟ κοντά στις γυναίκες: "Μπάλα γένους θηλυκού"



Η ΕΠΟ αναφέρεται στο γυναικείο ποδόσφαιρο και είναι κοντά στα θηλυκά που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα μέσω του προγράμματός της "Πάσα στα θρανία".




Η αντίληψη πως το ποδόσφαιρο είναι καθαρά αντρικό άθλημα επικρατούσε για πολλά χρόνια. Αυτή η άποψη υπάρχει ακόμη, αλλά η άνθιση του γυναικείου ποδοσφαίρου παγκοσμίως, βοηθάει την εικόνα που έχουμε σε αυτό το στερεότυπο και στην Ελλάδα. Μέσω δράσεων, οργανωμένων προγραμμάτων και επιστημονικών μελετών κατάφεραν στην χώρα μας να προσελκύσουν, να κινήσουν κορίτσια προς το άθλημα και να σπάσουν τις προκαταλήψεις που τόσο καιρό δεν άφηναν ελεύθερες τις γυναίκες να κάνουν αυτό που αγαπούν και τα όνειρα να πραγματοποιηθούν.

Σήμερα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ακόμη κι αν είσαι κοπέλα μπορείς να προπονηθείς ακόμη και πριν τα 12 σου χρόνια και ότι το αποτέλεσμα δεν θα σου μεταμορφώσει το σώμα σου σε "αντρικό", αλλά θα σου χαρίσει ένα πολύ όμορφο, γυμνασμένο, γυναικείο και υγιή σώμα.




Επιπροσθέτως, έχει αποδειχθεί πως το ποδόσφαιρο βοηθάει στην αυτοπεποίθηση των μικρών αθλητριών, περισσότερο από άλλα αθλήματα. Η UEFA και μια εξειδικευμένη ομάδα ερεύνησαν την επίδραση που έχει το ποδόσφαιρο στην ψυχοσύνθεση των κοριτσιών και των νέων γυναικών της Ευρώπης.Έδωσαν βαρύτητα στην αυτοπεποίθηση, στην αυτοεκτίμηση, στην ευεξία, στα συναισθήματα της ενότητας, στα κίνητρα και στις δεξιότητες και τα σύγκριναν με αποτελέσματα από άλλα δημοφιλή αθλήματα. Το πιο ισχυρό εύρημα ήταν ότι ανεξαρτήτως τον τόπο που ζουν, το στάδιο που βρίσκονται στο άθλημα τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση σε σχέση με εκείνα που δεν ασχολούνται.




Από την στιγμή που ξεκίνησε η UEFA το πρόγραμμα ανάπτυξης γυναικείου ποδοσφαίρου, αναπτύχθηκε αρκετά το άθλημα στην Ευρώπη. Στην χώρα μας παρατηρήθηκε αύξηση κατά 30% στον αριθμό των εγγεγραμμένων παικτριών, αγγίζοντας στις μέρες μας τις 8.000. Εξίσου, ανοδική πορεία παρατηρείται στις ευρωπαϊκές παρουσίες των Γυναικείων Εθνικών Ομάδων (Εθνική Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων), στην ποιότητα των εγχώριων γυναικείων διοργανώσεων (Πρωταθλήματα Α ́, Β ́ και Γ ́ Εθνικής κατηγορίας και Αναπτυξιακό Κύπελλο), καθώς επίσης στην συμμετοχή των γυναικών στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Σάλας και Άμμου). Η ΕΠΟ τονίζει ότι επεξεργάζεται ένα συνολικό πρόγραμμα προώθησης του ποδοσφαίρου στις νεαρές ηλικίες, με απώτερο στόχο την ανύψωση των γυναικείων σωματείων (αγγίζουν τα 100) και των Εθνικών Ομάδων.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code