ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λευτέρης Σούμποτιτς : "Θα ήθελα πολύ να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Ελλάδα"


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "EPA ΣΠΟΡ 101.8" ο Λευτέρης Σούμποτιτς αναφέρθηκε σε πολλά θέματα.


Από το σπίτι του στην Κροατία όπου και έχει αποκλειστεί εξαιτίας του Covid-19, μιλάει για το πως περνάει την μέρα του εκεί, για διάφορα αθλητικά γεγονότα αλλά και για την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για το πως αντιμετωπίζει η Κροατία τον ιό και για την γνώμη του για αυτόν : 


"δεν είναι τόσο αυστηρά εδώ, απλά δεν μπορείς να φύγεις από ένα δήμο σε άλλο, βέβαια πρέπει να φοράς γάντια και μάσκα όταν πας σε σούπερ μάρκετ. Αν μπορούσα θα ήμουν συνέχεια στη θάλασσα, αλλά αυτή η ασθένεια μας έβαλε στα σπίτια. Είναι κι ένας προπονητής παλιός του Ολυμπιακού εδώ και κάνουμε παρέα.
 Εγώ έχω μια γνώμη, πιστεύω ότι το έκαναν επίτηδες, για να δημιουργήσουν μια κρίση και να ελέγχουν τον κόσμο"

Για το θλιβερό γεγονός της απώλειας του Σάσα Μπούχαν :
"Ήταν ένας φοβερός τύπος και πολύ καλό παιδί. Όχι μόνο σαν παίκτης. Δεν έπαιξε πολύ, γιατί έπαιζε ο Ράτζα εκείνη την χρονιά, αλλά εκείνος δεν μίλαγε, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Ήταν επαγγελματίας 100%, πάντα με χαμόγελο. Ήταν πραγματικά “παίκτης ομάδας”. Είχα ακούσει για το πρόβλημά του. Δυστυχώς, έτσι είναι η ζωή".
Για την νίκη του Άρη στην Προύσα αναφέρει: 
"Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου. Είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται με τίποτα άλλο. Με τον τρόπο που κερδίσαμε το παιχνίδι και το Κύπελλο, ήταν απίστευτο! Και για μένα, ως παίκτης, ήταν το πρώτο μου τρόπαιο, και αυτό σού μένει. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή την ευτηχία".

Σε σχέση με την αμφισβήτηση και τον πόλεμο των οπαδών εξηγεί : "
" Όταν τελείωσε αυτό και γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη με το τρόπαιο και υπήρχε κόσμος στο αεροδρόμιο και τον Λευκό Πύργο, αυτή ήταν η απάντηση. Η Μπενετόν Τρεβίζο τότε ήταν απίστευτη, πολύ καλή, ομάδα Euroleague τότε. Την περάσαμε και πήγαμε στον τελικό κι ήταν όλοι χαρούμενοι. Δεχθήκαμε αμφισβήτηση και πόλεμο, αλλά αυτό συσπείρωσε την ομάδα. Βλέπαμε πολλά βίντεο, κάναμε πολλές συζητήσεις. Λέγαμε πως μπορούσαμε να “καθαρίσουμε” την διαφορά 11 πόντων και αυτό έγινε".

Σε σχέση με τον κόσμο ο οποίος τον γνωρίζει κυρίως ως προπονητή του Άρη είπε: 
"Αυτό το εισπράττω κι εγώ πολλές φορές, είτε όταν είμαι Ελλάδα, είτε εξωτερικό και συναντάω Έλληνες. Πριν από τρία χρόνια είχα πάει στο Ρέθυμνο, με την ομάδα από το Λίβανο. Το βράδυ βγήκαμε έξω και σε όποιο μαγαζί περνούσαμε, έβγαιναν έξω να με κεράσουν και μού έλεγαν “πού είσαι εσύ; Σε θυμάμαι από τον Άρη”. Κανείς δεν μου έλεγε για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Τότε κατάλαβα πως ο κόσμος με αγαπάει και με θυμάται από τον Άρη. Είναι πολύ μεγάλο αυτό. Όλοι λένε πως ο Άρης έφερε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων κι είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Ήταν μια παρέα που ο κόσμος την αγάπησε. Μας αγάπησαν ως παίκτες και ανθρώπους"

Για το σουτ που του έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη του :
" Ήταν ένα παιχνίδι εκτός έδρας στην Μπαρτσελόνα. Ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας σε ισπανικό έδαφος. Νομίζω ο Γκάλης τότε έβαλε 48 πόντους, αλλά το τρίποντό μου, με ενάμιση λεπτό να μένει, μας έβαλε μπροστά. Παρά και την διαιτησία εναντίον μας. Τότε άρχισε η αυτοκρατορία νομίζω".
Στον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος θα βρίσκεται του χρόνου στον Ολυμπιακό μίλησε ως εξής: 
"Το χειμώνα βλέπω πρωταθλήματα τοπικών και ξένων χωρών και σημειώνω τους παίκτες που μου αρέσουν, ειδικά όσους δεν είναι γνωστοί. Ένας από αυτούς ήταν κι ο Μάρτιν. Ήταν πολύ θεαματικός και μου φαινόταν ότι είναι παίκτης ομάδας. Δεν παίζει για τη στατιστική του, αλλά για την ομάδα. Στην θέση “4” νομίζω πως θέλει λίγη δουλειά ακόμα, αλλά είναι πολύ δουλευταράς, πολύ επαγγελματίας. Μιλάει συνέχεια για το μπάσκετ. Είχα πει στη διοίκηση πως είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και να τον κρατούσαμε για αρκετά χρόνια ακόμη, αλλά δεν ήθελαν, κι έτσι τον πήρε ο Ολυμπιακός".

Για τα θετικά και τις αδυναμίες του Μάρτιν, είπε: 
"Είναι πολύ δυνατός, έχει γρήγορα χέρια και πόδια. Τρέχει στην άμυνα, έχει “διπλά” χέρια από τον αντίπαλο και καλό άλμα, με αίσθηση για τάπα. Είναι rim protector, πηδάει, κόβει, είναι αριστερόχειρας. Πολλές φορές τον βάζαμε να σουτάρει τρίποντα στην προπόνηση και τα έβαζε. Αλλά στο παιχνίδι δεν του έβγαινε, και πήγαινε στη διείσδυση, γιατί του έβγαινε. Είναι ένας Χάινς θα έλεγα, όπως τότε που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Θα έλεγα πως θα μπορούσε να βελτιώσει περισσότερο το σουτ του. Δεν είναι εγωιστής και είναι φοβερός χαρακτήρας. Δεν τον ακούς, δεν τον βλέπεις, αλλά είναι στην προπόνηση 100%. Ίσως και το ύψος του στην Euroleague να είναι μειονέκτημα».

Για το τηλέφωνο του Ολυμπιακού για τον Μάρτιν απάντησε: 
 "Ο Χρήστος Παππάς και ο Μπαφές με πήραν τηλέφωνο τον προηγούμενο Δεκέμβριο και με ρώτησαν γι’ αυτό, αλλά θέλει πολλή υπομονή, γιατί δεν έχει ξαναπαίξει στην Euroleague. Η απάντησή μου ήταν να τον πάρουν χθες!".

Για το 2009, όπου ο Ελληνιάδης του είχε τηλεφωνήσει και η απαντησή του " με κλειστά μάτια":
"Ακριβώς έτσι το είχα πει, και για λίγο δεν προκρίθηκαν στους οκτώ. Πριν τρεις μήνες μίλησα με τον παίκτη και μου είχε πει να τον βοηθήσω, αν ακούσω κάτι για κάποια ομάδα, να του πω. Είχε χτυπήσει στο δάχτυλό του".
Για την εμπιστοσύνη ο Μαρτζωκας στο προσωπό του: "Δείχνει κάτι αυτό για τον Μπαρτζώκα. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να λέγεται κάτι τέτοιο από έναν προπονητή σαν εκείνον".

Για το αν θα επιθυμούσε να τελειώσει την καριέρα του στον Άρη σχολιάζει:
"Ναι, ακριβώς, αυτό θέλω. Εκεί έκαναν τις πρώτες μου επιτυχίες ως προπονητής και άρχισα ως παίκτης. Ακόμα και σήμερα με γνωρίζουν. Θα ήθελα πολύ να ολοκληρωθεί η καριέρα μου στην Ελλάδα και αυτό να γινόταν στον Άρη".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code