ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έναρξη πρωταθλημάτων 'φάκελος Ευρώπη'


Οι περισσότερες χώρες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν την άρση των μέτρων από το αμέσως επόμενο διάστημα και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να καταστρώνουν τα πλάνα τους για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων, κεκλεισμένων των θυρών.


 Σας παρουσιάζουμε όλες τις πιθανές ημερομηνίες έναρξης και λήξης, τα σενάρια που υπάρχουν και ότι πρέπει να γνωρίζετε για τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη. Προσοχή, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή από χώρα σε χώρα. Πάμε λοιπόν να αρχίσουμε



La Liga



Κατάσταση πρωταθλήματος: Ανασταλεί επίσημα στις 12 Μαρτίου μετά από 27 αγώνες, με έντεκα ακόμη να εκκρεμούν. Η Μπαρτσελόνα ηγείται της Ρεάλ Μαδρίτης με δύο βαθμούς στην κορυφή

Από τις 4 Μαΐου όπως και στην Ελλάδα, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στις προπονήσεις, είτε ατομικές είτε σε γκρουπ λίγων ατόμων. Θα περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες και μετά τις 20 Μαΐου και εφόσον όλα κυλάνε ομαλά, θα γίνει πιθανότατα η πρώτη ομαδική προπόνηση σε κάθε σύλλογο. Το restart υπολογίζεται μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, χωρίς να έχει διαρρεύσει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.Υπάρχουν φόβοι ότι η σεζόν 2019/20 δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας, αν και η La Liga επιμένει στην ολοκλήρωση αν κι εφόσον ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Σήμερα το ανώτατο συμβούλιο της Ισπανίας για τον αθλητισμό (CSD), η La Liga, η Ισπανική FA και η ένωση παικτών AFE θα συναντηθούν για να προσπαθήσουν να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες, ώστε να επιστρέψουν οι ομάδες ομαλά στη δουλειά και στις προπονήσεις.



Ligue 1




Κατάσταση πρωταθλήματος: Η διακοπή της σεζόν Ligue 1 ανακοινώθηκε στις 13 Μαρτίου - μετά την 28η αγωνιστική. Απομένουν δέκα γύροι, καθώς και ο προπονητικός αγώνας μεταξύ Στρασβούργου και Παρισιού Σεν Ζερμέν. Οι τελευταίοι είναι επί του παρόντος στην κορυφή του πίνακα, 12 πόντοι από τη δεύτερη θέση της Μασσαλίας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας  αποφάσισε να διέκοψε οριστικά τα πρωταθλήματα στη Γαλλία. Σήμερα, μάλιστα, έγινε και η επικύρωση της βαθμολογίας με την Παρί να παίρνει το πρωτάθλημα και της Τουλούζ, Αμιάν να υποβιβάζονται. Μαρσέιγ και Ρεν θα είναι στο Champions League.

Στους ομίλους του Europa League θα είναι η Λιλ, στα προκριματικά η Ρεμς και αυτή τη στιγμή το ακλόνητο φαβορί για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι η Νις που τερμάτισε στην 6η θέση. Αυτή η θέση δεν έχει «κλειδώσει» στο 100%, καθώς η Λιόν που είναι στην 7η θέση διεκδικεί τη συμμετοχή της μέσω του Λιγκ Καπ, που έχει προκριθεί στον τελικό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Premier League



Η σεζόν διακόπηκε επίσημα στις 12 Μαρτίου, μετά την 29η αγωνιστική. Απομένουν εννέα ολοκληρωμένοι γύροι και δύο παιχνίδια στο χέρι. Η Λίβερπουλ έχει σχεδόν αδιαμφισβήτητο προβάδισμα έναντι της Μάντσεστερ Σίτι και απαιτεί το πολύ δύο ακόμη νίκες για να στεφθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά από το 1990.

Οικονομικά: Εάν η σεζόν εγκαταλειφθεί, εκτιμάται ότι θα χαθούν 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ, 800 εκατομμύρια ευρώ από αυτά θα προέρχονται από τηλεοπτικά χρήματα. Σύμφωνα με τον αφεντικό της Premier League, Richard Masters, διακυβεύεται η επιβίωση ορισμένων συλλόγων. Οι διαπραγματεύσεις των συλλόγων με τους παίκτες τους για πιθανή παραίτηση από τους μισθούς είναι δύσκολες. Μέχρι στιγμής, μόνο παίκτες από τη Σαουθάμπτον και τη Γουέστ Χαμ έχουν συμφωνήσει να λάβουν μέρος της αμοιβής τους αργότερα, αν και άλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα.

Επανέναρξη αγώνων: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Premier League είχε προβλέψει στις 8 Ιουνίου για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος πίσω από κλειστές πόρτες, αν και αυτό θα απαιτούσε έγκριση από την κυβέρνηση. Η πρόθεση είναι να τερματιστεί η σεζόν τον Ιούλιο, σύμφωνα με το BBC. Οι 20 λέσχες στην κορυφαία πτήση είναι έτοιμοι να συζητήσουν πώς θα παίξουν τους υπόλοιπους 92 αγώνες σε μια τηλεδιάσκεψη την 1η Μαΐου.

Bundesliga




Όλα δείχνουν πως θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει. Η γερμανική Μπουντεσλίγκα δεν θα επιστρέψει τελικά στις 9 Μαΐου, όπως ελπίζαμε προηγουμένως, αφού η γερμανική κυβέρνηση καθυστέρησε την απόφαση για την επιστροφή του πρωταθλήματος μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Με την απόφαση για πιθανή επιστροφή της Μπουντεσλίγκα τώρα καθυστερημένη μέχρι την επόμενη εβδομάδα, η επανεκκίνηση στις 9 Μαΐου είναι εκτός χρονικού πλάνου.

"Το DFL φυσικά δέχεται ότι σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση για την επανάληψη της Bundesliga και της Bundesliga 2", δήλωσε το γερμανικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στο Twitter, προσθέτοντας ότι το πρωτάθλημα και οι σύλλογοι θα συνεχίσουν τις προετοιμασίες τους για επανεκκίνηση της σεζόν τον Μάιο.Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα,  σύμφωνα πηγές, οι σύλλογοι είναι σίγουροι ότι η Μπουντεσλίγκα θα επιστρέψει τον Μάιο, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής βίντεο.

Το πρωτάθλημα, το οποίο έπαιξε τελευταία στις αρχές Μαρτίου, έχει απομείνει εννέα ημέρες αγώνα για να ολοκληρωθεί η σεζόν.Οι σύλλογοι της Bundesliga συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε μικρές ομάδες, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την πλήρη ομαδική προπόνηση και ορισμένοι προπονητές έχουν ζητήσει τουλάχιστον 10 ημέρες ομαδικής προπόνησης πριν τον πρώτο αγώνα.

Το DFL επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν τους παίκτες Bundesliga και Bundesliga 2 για το coronavirus.



Serie A


Κατάσταση πρωταθλήματος: Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο από τις 9 Μαρτίου. Δώδεκα πλήρεις αγώνες πρέπει να παιχτούν, καθώς και τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας. Ο πρωταθλητής της Γιουβέντους οδηγεί το προβάδισμα, με τον Λάτσιο να βρίσκεται πίσω.

Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι επαγγελματικές αθλητικές ομάδες μπορούν να συνεχίσουν την προπόνηση στις 18 Μαΐου, ενώ τα μεμονωμένα αθλήματα μπορούν να συνεχίσουν την εξάσκηση στις 4 Μαΐου.Η κίνηση σημαίνει ότι το πρωτάθλημα της Serie A θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει παιχνίδια τον Ιούνιο - αν και χωρίς οπαδούς στα γήπεδα.

Ο Conte είπε ότι από τη Δευτέρα, ο υπουργός Αθλητισμού Vincenzo Spadafora "θα συνεργαστεί εντατικά με το ποδοσφαιρικό σύστημα, τα επαγγελματικά αθλήματα γενικά, για να βρει έναν οδικό χάρτη που έχουμε ήδη ορίσει εν μέρει όσον αφορά την επανάληψη της ατομικής προπόνησης στις 4 Μαΐου και ομάδες στις 18 Μαΐου.

"Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε εάν οι συνθήκες θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων που είχαν ανασταλεί", πρόσθεσε ο Conte.

Η Serie A έχει τεθεί σε αναστολή από τις 9 Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση διέταξε ένα εθνικό κλείδωμα λόγω της έκτακτης ανάγκης του coronavirus. Η Ιταλία είχε την κακή τύχη να είναι το πρώτο δυτικό έθνος που χτυπήθηκε από το ξέσπασμα, και το επίσημο σύνολο 26.600 θανάτων υστερεί μόνο των ΗΠΑ στον παγκόσμιο αριθμό θανάτων.

Πάντως υπάρχουν μεγάλοι φόβοι πως δύσκολα θα αρχίσει το πρωτάθλημα ξανά.

 Champions League



Ο τελικός του Champions League 2019-20 UEFA έχει αναβληθεί επ 'αόριστον λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η UEFA.
Ο τελικός του διαγωνισμού της ελίτ της Ευρώπης είχε προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου στο Ataturk Olympic Stadium της Κωνσταντινούπολης

Η UEFA ανακοίνωσε επίσης την αναβολή του τελικού του Γυναικείου Champions League και του τελικού του Europa League, και οι δύο αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τον Μάιο.

"Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με τις αναθεωρημένες ημερομηνίες", ανέφερε η δήλωση της UEFA. "Η ομάδα εργασίας, που ιδρύθηκε την περασμένη εβδομάδα ως αποτέλεσμα της πρόσκλησης διάσκεψης μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η οποία προεδρεύθηκε από τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin, θα αναλύσει τις διαθέσιμες επιλογές. Η ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εξέταση του ημερολογίου. θα γίνει σε εύθετο χρόνο. "

Δώδεκα ομάδες παραμένουν στο Champions League της φετινής σεζόν, αφού μόνο οι μισοί από τους αγώνες 16 του διαγωνισμού θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν προτού η UEFA αναβάλει τους εναπομείναντες αγώνες λόγω του ιού.

Τέσσερις ομάδες προχώρησαν στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε τους κατόχους της Λίβερπουλ στα δύο σκέλη, και του Παρίσι Σεντ Γερμαίν, ο οποίος ξεπέρασε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η Atalanta προχώρησε μετά τη Βαλένθια, ενώ η RB Leipzig νίκησε την Tottenham.

Δεν έχουν ακόμη παιχτεί τέσσερις δεύτεροι αγώνες γύρου-16: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους εναντίον Λυών, Βαρκελώνη εναντίον Νάπολι και Μπάγερν Μονάχου εναντίον Τσέλσι.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code