Νάχμπαρ : ''Κάποιες ομάδες προσπαθούν να μην πληρώσουν τους παίκτες''


Καθώς, ο κορωνοϊός έχει πια επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα που έστειλε ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας (ELPA),δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικό για την επανέναρξη της διοργάνωσης.

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ , μίλησε ξεκάθαρα και όσα είπε δείχνουν ότι η σεζόν είναι σχεδόν σίγουρο πια πως δεν θα ολοκληρωθεί. Προτεραιότητα είναι η υγεία όλων όπως είπε και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι δεν θα βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ολοκλήρωση της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, στόχος είναι ότι οι παίκτες θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος από τον μισθό τους καθώς κάποιες ομάδες προσπαθούν να μην πληρώσουν τους παίκτες.

Αναλυτικά ο παλαίμαχος Σλοβένος δήλωσε :

«Η Ευρωλίγκα, το ΝΒΑ και άλλα σπορ προσπαθούν να βρουν τρόπους να τελειώσει η σεζόν, αλλά πιστεύω πως κατά 90% δεν θα υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο. Προτεραιότητα είναι η υγεία όλων.

Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί στον μεγαλύτερο βαθμό ότι οι παίκτες θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου τους. Όλοι θα έχουμε απώλειες από αυτή την πανδημία και οι ομάδες αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια κοινώς αποδεκτή συμφωνία, από το να περιμένουμε τις αποφάσεις του οργάνου εκδίκασης (BAT).

Στην Ευρωλίγκα εκπροσωπούνται δέκα διαφορετικές χώρες και καθεμιά έχει τους δικούς της κανόνες. Ξέρουμε ότι στη Ρεάλ, τη Βαλένθια και το Μιλάνο δεν θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάποιες ομάδες προσπαθούν να μην πληρώσουν τους παίκτες τους από τις 12 Μαρτίου και γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Κάθε κατάσταση είναι ιδιαίτερη και διαφορετική, νομικά και οικονομικά. Κάποιες ομάδες έχουν πληρώσει ήδη το 70% των συμβολαίων ή και μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ άλλες δεν έχουν καταβάλει ούτε το 50%»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια