ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φώτης Ιωαννίδης: Περιζήτητος σε Ελλάδα και Ιταλία.




Με το πιο παράξενο Πάσχα που έχουμε ζήσει να αποτελεί παρελθόν και αναμένοντας εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα (ποδοσφαιρικά και μη), οι ομάδες ατενίζουν την επόμενη μέρα σχεδιάζοντας τις κινήσεις τους. Επομένως, ο μεταγραφικός σχεδιασμός τους θα μας απασχολήσει έντονα από εδώ και στο εξής.


Στον χώρο της Superleague 2, ένα από τα πρόσωπα που έχει ξεχωρίσει με την απόδοση του στο φετινό πρωτάθλημα, είναι ο 20χρονος επιθετικός του Λεβαδειακού Φώτης Ιωαννίδης.
Έχοντας πετύχει 5 γκολ με τα χρώματα των Βοιωτών, (οι οποίοι βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς και έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στα Play Off,) ο νεαρός striker έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διαφόρων συλλόγων, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής, βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο και των τριών «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ).
  • Ο παίκτης άρεσε στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον παρακολουθούσε για παραπάνω από ένα χρόνο και μάλιστα όλες οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν θα αργούσε η ώρα να κατηφορίσει στον Πειραιά. Σε αυτό συνέβαλεαν τόσο το γεγονός ότι ο Φώτης Ιωαννίδης ανήκει στο γραφείο μάνατζερ των Τζόρτζεβιτς και Νινιάδη, όσο και ότι ο πατέρας του υπήρξε ο ίδιος παίκτης της ομάδας. Επιπλεόν, ο νεαρός άσσος είχε περάσει ως πιτσιρικάς από το Ρέντη και τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Πάντως, παρά το έντονο ενδιαφέρον, ο παίκτης δεν έχει πάρει προς το παρόν μεταγραφή στην ομάδα του λιμανιού.
  • Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει στο στόχαστρό του τον Φώτη Ιωαννίδη, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με μεγάλη προοπτική για το μέλλον. Το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων για τον ταλαντούχο επιθετικό δεν θεωρείται τυχαίο αφού πρόκειται για έναν ταχύτατο ποδοσφαιριστή με καλή σωματοδομή και τεχνική κατάρτιση, που αγωνίζεται στη θέση «9» και θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα.
  • Τέλος και η ΑΕΚ έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον, καθώς ο παίκτης βρέθηκε στην λίστα του Ίλια Ίβιτς και θεωρείται πως η γνώμη του τεχνικού διευθυντή της ομάδας είναι άκρως θετική. Βεβαίως στην παρούσα φάση δεν έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει ήδη κάποια προεργασία για το ενδεχόμενο απόκτησής του.

Όμως, εκτός από την εγχώρια «αγορά», έντονο ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και από ομάδες της Ιταλίας. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου "Τuttomercatoweb", ο ποδοσφαιριστής εξετάζεται και από τις Genoa, S.P.A.L. και Spezia, οι οποίες ήδη από τον Ιανουάριο έκαναν μια διακριτική βολιδοσκόπηση για τον παίκτη και φέρονται να ετοιμάζουν κάποια πρόταση για την επόμενη μεταγραφική περίοδο (όποτε αυτή πραγματοποιηθεί).

Να σημειώσουμε επίσης ότι πέρσι ενδιαφέρθηκαν γι’ εκείνον, τόσο η Hearts από την Σκωτία, όσο και ο Παναθηναϊκός.

Σε κάθε περίπτωση, Ο 20χρονος striker ανανέωσε τον Μάρτιο του 2019 ως του 2022 με τον Λεβαδειακό, ώστε η ομάδα της Βοιωτίας να έχει εκείνη τον πρώτο λόγο για το μέλλον του.

Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα, καλό κράτημα της μπάλας και εξαιρετική διείσδυση. Είναι σέντερ φορ, όμως έχει χρησιμοποιηθεί και στην αριστερή πτέρυγα, ενώ έχει παίξει ως επιτελικός πίσω από δύο επιθετικούς.
Παρά το ύψος του ( 1,87 ) διαθέτει πολύ καλή ταχύτητα και δεν υστερεί καθόλου σε τεχνική.


Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Sportdog ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Χαλκίδος, Θανάσης Στρατής, ανέφερε για τον παίκτη:
«Έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν φοβόταν να παίζει απέναντι σε πιο έμπειρους παίκτες με πιο δυνατά κορμιά. Δεν μάσαγε. Διαθέτει ατελείωτες φυσικές δυνάμεις και καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι τρελαμένος για το ποδόσφαιρο. Γουστάρει πολύ. Τον έζησα 5 χρόνια. Πολλά παιδιά ξεκίνησαν ταλέντα και έμειναν στον δρόμο. Αν μείνει προσγειωμένος, όπως είναι ως χαρακτήρας, θα παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο».


Βιογραφικό του Φώτη Ιωαννίδη


Ο Φώτης Ιωαννίδης, γεννήθηκε το 2000 στη Χαλκίδα και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς, ο πατέρας του Βασίλης, έκανε καριέρα ως αμυντικός σε Ολυμπιακό (1993-1997) και Πανιώνιο (1997-1999).
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, με τον οποίο αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ευβοίας και το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής και συγκεκριμένα στην ομάδα Κ17 του συλλόγου.
Το καλοκαίρι του 2017 προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Λεβαδειακού στις 25 Οκτωβρίου 2017 στο Κύπελλο Ελλάδας και στις 27 Νοεμβρίου 2017 στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2018, σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, σε μία εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο και αποτέλεσε τον δεύτερο κατά σειρά νεότερο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία.
Συνολικά στην καριέρα του και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη 44 συμμετοχές και οκτώ γκολ με τη φανέλα της ομάδας από τη Βοιωτία.
Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ομάδα, ο Ιωαννίδης έχει 10 συμμετοχές και τρία γκολ με την Εθνική Νέων ενώ φόρεσε μία φορά και τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code