ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κλας Γιαν Χούντελαρ: Ο μεγάλος άτυχος


Ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο και συχνή επαφή με τα δίχτυα και από νεαρή ηλικία απασχολούσε πολλούς στην Ολλανδία για το ταλέντο του.


Στην Ντε Χράαφσχαπ και στην Αϊντχόφεν ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια και κατέγραψε και τις πρώτες του συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο. Η κουβέντα γύρω από τον Χούντελαρ μεγάλη. Πολλοί τον παρομοίαζαν , με τον Βαν Μπάστεν, άλλοι με τον Βαν Νίστερλοϊ και γενικά ήταν ο νέος φορ της Εθνικής Ολλανδίας και ίσως εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Την σεζόν 2003-04, αγωνιζόμενος σαν δανεικός στην Άπελντοορν, πέτυχε σε 35 συμμετοχές, 26 γκολ. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο και η Χέρενφεν τον έκανε δικό της με το ποσό μόλις των 900 χιλιάδων ευρώ, με την Αϊντχόφεν να φαίνεται να μην τον υπολόγιζε εκείνο το διάστημα.

Ο Χούντελαρ, συνεχίζει και στην Χέρενφεν να μαγεύει. Σε 46 συμμετοχές, 33 γκολ. Η απόσβεση των χρημάτων της Χέρενφεν είχε ήδη γίνει. Δύο χρόνια με την φανέλα της Χέρενφεν, ήταν αρκετά για να πέσουν όλα τα βλέμματα από την Ευρώπη πάνω του και να χαρακτηριστεί από πολλούς ως killer. Ο Άγιαξ με αστραπιαίες κινήσεις, τρέχει και τον κάνει δικό του. Στην ομάδα του Αίαντα, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Φαινόταν να είναι ένα παιδί το οποίο μπορεί να βάλει γκολ από οπουδήποτε και μέσα στην περιοχή, να είναι κινούμενος θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες. Σε 3 χρόνια με τον Αίαντα, κατέγραψε 92 συμμετοχές και 76 γκολ.

Το 2009, έγινε το μεγάλο άλμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον κάνει δικό της. Ξεκινάει διστακτικά στους πρώτους αγώνες και εκεί που σε 20 συμμετοχές, έχει 8 γκολ, έρχεται η πρώτη ατυχία και ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός. Η Ρεάλ Μαδρίτης, εντόπισε ότι ίσως ο Χούντελαρ πλέον λόγω της δομής του σώματος του να είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και έτσι η Μίλαν, τον έκανε δικό της. Σε 25 συμμετοχές, έβαλε 7 γκολ. Η Μίλαν βέβαια, φάνηκε σαν να μην είναι ο Χούντελαρ αυτό που ψάχνει για την αιχμή του δόρατος και η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Σάλκε. Εκεί φάνηκε να ξανά βρίσκει τον εαυτό του, αλλά πάλι οι τραυματισμοί δεν έλειψαν από το ιστορικό του. Σε 159 συμμετοχές, 80 γκολ όμως δεν το λες και άσχημα. Επτά  χρόνια έμεινε στην Σάλκε από το 2010-2017. Μετά κατέληξε και πάλι στον Άγιαξ ως ελεύθερος. 45 συμμετοχές και 18 γκολ μέχρι στιγμής. Ενώ τέλος σε εθνικό επίπεδο, με την Ολλανδία κάτω των 21 ετών έχει 23 συμμετοχές και 18 γκολ, ενώ με την Εθνική ανδρών της Ολλανδίας, 76 συμμετοχές και 42 γκολ.

Ένα παιδί, το οποίο εάν δεν είχε τις ατυχίες των τραυματισμών, θα μεγαλουργούσε. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Αλλά έστω και έτσι, σε όλες τις ομάδες του έδειξε ότι ήταν παραγωγικός, αλλά ταυτόχρονα και άτυχος. Ένα παιδί με πολλά φυσικά προσόντα, αλλά και τεχνικά, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να στεριώσει, καθώς το σώμα του τον πρόδωσε ουκ ολίγες φορές. Έτσι λοιπόν, αυτός ήταν ο Κλας Γιαν Χούντελαρ. Και αυτό που μένει, είναι ένας δεινός σκόρερ, αλλά γυάλινος. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code