ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ


Σαν σήμερα πριν από 94 χρόνια ιδρύθηκε ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Μία ομάδα με πάρα πολύ βαθιές ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Ιδρύθηκε από μία παρέα ανθρώπων από την Κωνσταντινούπολη.

Το πρώτο Δ.Σ της ομάδας αποτελούνταν από τούς:
Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης,
Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου,
Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός,
Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας,
Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος,
Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος,
Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης,
Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.



Οι σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας ήρθαν την δεκαετία του 70. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε πέντε συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου το οποίο και κατέκτησε δύο φορές. Το επιστέγασμα των επιτυχιών ήρθε το 1976 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας την καλύτερη επίθεση χάνοντας μόνο δύο αγώνες.

Η επιτυχία συνεχίστηκε και τη δεκαετία του 80 όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα και κατέκτησε και τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας του το 1985. Μάλιστα το 1989 ο δικέφαλος αγωνίστηκε ενάντια στην παντοδύναμη Νάπολι του τεράστιου ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα για τον θεσμό του κυπέλλου UEFA. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κοίταξε στα ίσια τη Νάπολι αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να την αποκλείσει χάνοντας με 1-0 στην Ιταλία και φέρνοντας 1-1 στη ρεβάνς όπου δημιουργήθηκαν και σοβαρά επεισόδια

Οι επόμενες δύο δεκαετίες όμως δεν είχαν τις ίδιες επιτυχίες. Η ομάδα άλλαξε ιδιοκτησία πάρα πολλές φορές δίχως να στελεχωθεί σωστά αγωνιστικά έτσι ώστε να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία και έτσι περιορίστηκε σε καλές πορείες εγχώρια μακριά από την κορυφή και στην κατάκτηση του κυπέλλου το 2001 και το 2003. Ο μεγάλο όγκος χρεών της ομάδας και η κακοδιαχείριση αποτέλεσε τεράστιος βραχνάς για τους ασπρόμαυρους.

Ο δικέφαλος του βορρά όμως πάντοτε παρόλο τις δυσκολίες πατάει γερά στα πόδια του ξεπερνώντας δυσκολίες και γίνεται δυνατότερος. Ειδικότερα τα τελευταία έτη τα οποία είναι τα πιο λαμπρά στην ιστορία του δικέφαλου δημιουργώντας μία ομάδα πάρα πολύ ικανή και έχοντας κατακτήσει τρεις φορές συνεχόμενες το κύπελλο Ελλάδος και επιπλέον το νταμπλ της περσινής σεζόν θέτει τις βάσεις για μία ομάδα η οποία θα έχει συνεχείς εγχώριες διακρίσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code