ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ναι στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών- Αστερίσκοι από Ολυμπιακό, Άρη, Πανιώνιο και ΑΕΛ!

Η πρόθεση για κεντρική διαχείριση εκφράστηκε από σχεδόν όλους τους εκπροσώπους των ομάδων, με κάποια θέματα που πρέπει να λυθούν.



Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στη τηλεδιάσκεψη της Super League είναι και αυτό για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Υπάρχει θετικό κλίμα σε αυτή την προσέγγιση με κάποια θέματα που έφεραν στο τραπέζι ορισμένες ομάδες να πρέπει να λυθούν για να προχωρήσουν.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός είναι ανοιχτά σύμφωνοι σε αυτό το εγχείρημα, με το Μηνά Λυσσάνδρου να λέει πως στο επόμενο συμβούλιο θα φέρει αναλυτικό πλάνο και οικονομικές προτάσεις.

Όταν, όμως ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε ανοιχτή ψηφοφορία ο κύριος Αγραφιώτης του τόνισε πως θα καταψηφίσει μέχρι να λυθούν τα θέματα ιδιοκτησίας.

Ο Αλέξης Κούγιας αρχικά τάχθηκε υπέρ του κυρίου Αλαφούζου και σημείωσε « να μην κάνει αυτό το λάθος ο Ολυμπιακός». Στη συνέχεια ανέφερε « Παρακαλώ τον κύριο Μαρινάκη που έκανε συγκλονιστική εμφάνιση σήμερα, να με ακούσει».

Ο κύριος Μαρινάκης από τη πλευρά του είπε: « Λέμε όχι μέχρι να λυθούν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα σε Ξάνθη και Βόλο».

Ο Μηνάς Λυσσάνδρου πρότεινε για λόγους ενότητας να μη γίνει ψηφοφορία με τον πρόεδρο του Άρη να συμφωνεί.

Η ψηφοφορία εν τέλει έγινε, με τις ομάδες να ψηφίζουν υπέρ, εκτός των Ολυμπιακού που ψήφισε λευκό και τους Άρη, Πανιώνιο και ΑΕΛ που ψήφισαν υπέρ με τον αστερίσκο των θεμάτων ιδιοκτησίας.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: « Η Ξάνθη ανήκει στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ζήτημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις αρχίσουν τα play-off θα κάνει καταγγελία».

Παρενέβη τότε ο Γιάννης Αλαφούζος, απευθυνόμενος στην πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός :

« Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό, το να διερευνηθούν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Είναι προφανές ότι η νομιμότητα αποτελεί πάντα έναν αστερίσκο. Αν μια ομάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν συνεχίζει νομίμως, δεν θα συμμετέχει στην κεντρική διαχείριση. Όποια ομάδα έχει πιστοποιητικό και παίζει, μπορεί να μετέχει και στην κεντρική διαχείριση. Όποιος διαφωνεί, ας μειοψηφήσει. Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα συζητάμε».


Το ίδιο και ο Φώτης Κωστούλας: «Αν κάποια ομάδα στην πορεία αποδειχθεί ότι δεν μετέχει νομίμως, επιστρέφει τα χρήματα της κεντρικής διαχείρισης».


Ο Μάκης Γκαγκάτσης, είπε επίσης: «Συμφωνούμε με τον κύριο Αλαφούζο. Να εξουσιοδοτηθεί μια Επιτροπή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Η Λίνα Σουλούκου για λογαριασμό του Ολυμπιακού, επανέλαβε ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε σήμερα στην κεντρική διαχείριση».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, από την πλευρά του, θεώρησε δεδομένη την πρόθεση όλων για κεντρική διαχείριση και αποφάσισε την διερεύνηση του πλαισίου με όλες τις λεπτομέρειες που θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση το working group. Τότε θα έρθει εκ νέου προς ψήφιση.


Η λίγκα θα ζητήσει από την ΕΠΟ τα λεφτά της UEFA!

Στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στη λίγκα, με την οποία προτείνει τα 4,3 εκατ. ευρώ που θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία ως οικονομική ενίσχυση, να μοιραστούν στις μικρότερες ΠΑΕ.

Με την πρόταση του Ολυμπιακού συμφώνησαν και οι ΑΕΛ, Άρης, Πανιώνιος και Ατρόμητος.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου διευκρίνισε ότι τα χρήματα αυτά δίδονται στην ΕΠΟ και όχι στη Λίγκα, με την Λίνα Σουλούκου και τον Αλέξη Κούγια να του λένε να τα… απαιτήσει από την ομοσπονδία.

Αποφασίστηκε να κατατεθεί σχετικό αίτημα προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code