ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο ελληνικός στίβος «επιστρέφει στη δράση» άμεσα


Στις 4 Μαϊου θα ανοίξουν τα ανοιχτά στάδια για τους κορυφαίους αθλητές στα ατομικά αθλήματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τη σταδιακή επανεκκίνηση της χώρας, σήμερα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε εκτενή τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους κι εκπροσώπους όλων των Ομοσπονδιών, των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων, με τη συμμετοχή του κ. Τσιόδρα, ο οποίος κι ανέλυσε από επιστημονικής πλευράς, πώς θα επιστρέψουμε στην αθλητική καθημερινότητα κι έδωσε το σύνθημα της επιστροφής, η οποία θα ξεκινήσει από τα ατομικά αθλήματα ανοιχτού χώρου, δηλαδή αυτά που δεν έχουν επαφή. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Τις τελευταίες μέρες πλήθυναν οι φωνές των αθλητών, όπως ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στη σφυροβολία και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, η πρωταθλήτρια των συνθέτων Σοφία Υφαντίδου, η πρωταθλήτρια των σπριντ Ραφαέλα Σπανουδάκη, που υποστήριζαν ότι «οι αθλητές ζουν για να αγωνίζονται, για να συμμετέχουν σε αγώνες», κι ότι η όποια μικρή εγχώρια δράση που θα προκύψει - αν το επιτρέψουν οι συνθήκες - θα ωφελήσει αθλητές και αθλήτριες όλων των αγωνιστικών επιπέδων, ιδίως μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, και για ψυχολογικούς λόγους.

Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ έχοντας και τη συναίνεση όλων των σωματείων και των κορυφαίων αθλητών, σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για την επανεκκίνηση του ελληνικού στίβου σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, τονίζει ότι έχει διαμορφώσει ένα νέο σχεδιασμό έτσι ώστε να περιλαμβάνει τη σταδιακή επάνοδο στο προπονητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, και με βάση πάντοτε τα υγειονομικά δεδομένα και τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, και στόχο τη διεξαγωγή όλων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου και τη διεξαγωγή διασυλλογικών και περιφερειακών αγώνων από τα μέσα Ιουνίου.  «Θέλουμε να ξαναδώσουμε στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες τη δυνατότητα άθλησης και της συμμετοχής σε αγώνες τηρώντας τα μέτρα που θα υποδείξουν οι αρμόδιοι».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη τα μεγάλα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ έχουν επαναπρογραμματιστεί για την περίοδο Σεπτέμβριου- Νοέμβριου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code