ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θέμα: Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Γαλλία και έχουν κάνει καριέρα

Υπάρχουν ορισμένοι Έλληνες ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν ή ακόμα και σήμερα έχουν φορέσει φανέλα μιας Γαλλικής ομάδας και έχουν χτίσει όνομα παρότι οι περισσότεροι πίστευαν πως ο Έλληνας παίκτης δεν ταιριάζει σε αυτό το πρωτάθλημα που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα , την αντοχή και την δύναμη.

 Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο παλαίμαχος πλέον πολύπειρος κεντρικός αμυντικός Στάθης Ταυλαρίδης ο οποίος αγωνίστηκε για εφτά ολόκληρα χρόνια σε δύο ομάδες στα Γαλλικά γήπεδα με απόλυτη επιτυχία ανοίγοντας κατά κάποιον τρόπο την πόρτα και σε άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν τα χνάρια του. Ο Ταυλαρίδης αγωνίστηκε πρώτα για 4 χρόνια στην ομάδα της Λιλ όπου πραγματοποίησε 124 συνολικά εμφανίσεις πετυχαίνοντας 2 τέρματα ενώ στην συνέχεια μεταπήδησε στην Σεντ Ετιέν όπου σε 3 χρόνια συμπλήρωσε 74 εμφανίσεις δίχως να βρει δίχτυα. Μετά από λίγα χρόνια , τον ακολούθησε ένας πολύ προικισμένος επιθετικός , ο Κώστας Μήτρογλου ο οποίος αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην ιστορική ομάδα της Μαρσέιγ την οποία βοήθησε σκοράροντας 16 γκολ σε 50 συμμετοχές με την ομάδα της Μασσαλίας.

Οι πιο πρόσφατοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν να αγωνίζονται στα Γαλλικά γήπεδα είναι οι Αναστάσιος Δώνης και Ευθύμης Κουλούρης. Ο μεν Δώνης αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού και αφού πρώτα αγωνίστηκε στην ομάδα της Νις με απολογισμό 22 παιχνίδια με 5 τέρματα , μετά από 2 χρόνια επέστρεψε στα Γαλλικά γήπεδα φορώντας την φανέλα της Ρεμς όπου φέτος ήδη πρόλαβε να αγωνιστεί σε 20 αναμετρήσεις. Ο δε Κουλούρης μετακόμισε το φετινό καλοκαίρι στην Τουλούζ , αγώνιζεται επίσης στην θέση του επιθετικού και μέχρι την διακοπή μετρούσε 26 παιχνίδια με 6 γκολ και 2 ασιστ.

Βλέπουμε λοιπόν πως παρότι δεν είναι μεγάλη η λίστα με τους Έλληνες που να έχουν αγωνισθεί σε υψηλό επίπεδο στα Γαλλικά γήπεδα , εντούτοις οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί ή αγωνίζονται ακόμα έχουν προλάβει να αποδείξουν τα διαπιστευτήρια τους στους απαιτητικούς Γάλλους φιλάθλους δικαίως και χωρίς να τους χαριστεί τίποτα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code