ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σπανουδάκη : «Ψυχολογική ανάγκη η επιστροφή στα γήπεδα»


Στη Ρόδο , κοντά στην οικογένεια της επέλεξε να περάσει τις ημέρες του COVID-19 , η πρωταθλήτρια του σπρίντ Ραφαέλα Σπανουδάκη .

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη , με  ατομικό ρεκόρ 11.27 στα 100μ το 2018 , και χρόνο 23.16 στα 200μ το 2019 , συνεχίζει να προπονείται ευελπιστώντας τη σύντομη επιστροφή στα γήπεδα. Όπως ανέφερε εκτός από τις τυπικές διαδικασίες , προέχει η ψυχολογική κατάσταση των αθλητών που ενδεχομένως  να επηρεάσει την απόδοση τους.

 "Πρώτα απ' 'ολα προέχει η υγεία όλων μας. Είναι σημαντικό, όμως, κάποια στιγμή να μπούμε στα στάδια για προπόνηση. Σίγουρα θα τηρούμε κανόνες και θα είμαστε με ωράρια, προκειμένου να μην κινδυνέψει κανείς. Από εκεί και πέρα η επιστροφή στις κανονικές προπονήσεις πρέπει να γίνει ομαλά. Για παράδειγμα εγώ θέλω να δω τι μπορεί να αντέξει το σώμα μου και βλέπω τι θα κάνω στη συνέχεια. Σίγουρα θα κάνω αγώνες τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ., ωστόσο όχι με στόχο τις επιδόσεις, αλλά μόνο τη συμμετοχή".

Έπειτα εξέφρασε τον προβληματισμό της για την επόμενη χρονιά :

"Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για το 2021, αφού στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία. Ωστόσο αν θεωρήσουμε πως θα επιστρέψουμε σε μια κανονική καθημερινότητα, σίγουρα θα έχω ως πρώτο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νωρίτερα υπάρχουν οι αγώνες του κλειστού με Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σίγουρα θα ήθελα να κάνω και κάποια μίτινγκ στην Ευρώπη, κυρίως για να βελτιώσω τη βαθμολογία μου στο ράνκινγκ".

Προς το παρόν η ίδια φροντίζει να ξεκουράζεται , παραμένοντας συνεπής στο πρόγραμμα των προπονήσεων της ·

Χόρτασα την οικογένεια μου και απόλαυσα τα ανίψια μου. Παρότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και ιδιαίτερες, προσπαθώ να περνάω τις ημέρες μου όμορφα. Σπίτι, οικογένεια, λίγη προπόνηση, θάλασσα, ήλιος. Γενικά γεμίζω μπαταρίες"
Προσθέτοντας :
"Έχω βρει ένα χώρο με χόρτο, όπου τρέχω χωρίς να επιβαρύνω τα πόδια μου και παράλληλα προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να διατηρήσω την κατάσταση μου. Θέλω πολύ να γίνουν αγώνες, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Δεν θέλω να χαθεί η χρονιά. Οι αθλητές κρατιόμαστε από την ψυχολογία και τους αγώνες. Οπότε θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε κάποιους ακόμη αγώνες".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code