ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παίζουν μπάλα.... μόνοι τους


Στους περισσότερους αυτό το σήμα δεν θα λέει τίποτα και είναι φυσιολογικό. Για κάποιους  ελάχιστους (συνήθως αυτοί που παίζουν στοίχημα )  βεβαία το  σήμα αυτό το αναγνωρίσουν καθώς είναι το σήμα του πρωταθλήματος της Λευκορωσίας.

Η Λευκορωσία (το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λευκορωσίας διεξάγεται από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Λευκορωσίας. Ξεκίνησε το 1992 μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτητοποίηση της Λευκορωσίας. Από το 1995 διεξάγεται την θερινή περίοδο) λοιπον είναι  η μοναδική χώρα από τις 55 που βρίσκονται υπό τη σκέπη της ΟΥΕΦΑ που συνεχίζει να παίζει μπάλα κανονικά. Εκτός από αυτό ,όλα τα ματς διεξάγονται με κόσμο κανονικά στις εξέδρες ,που σε άλλη περίπτωση θα μας φαινόταν παρά πολύ φυσιολογικό αλλά με αυτό που γίνεται με την επιδημία μας είναι κάπως παράξενο.



«Στη Λευκορωσία όλα είναι ανοιχτά. Εταιρίες, σχολεία, διαφημιστικά κέντρα... Γι' αυτό το λόγο είναι φυσιολογικό ότι τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως το χόκεϊ επί πάγου, το χάντμπολ και το ποδόσφαιρο συνεχίζονται κανονικά. Στην τελική, όσοι άνθρωποι πηγαίνουν σε γήπεδα για να δουν έναν αγώνα στο πρωτάθλημά μας, τόσοι βρίσκονται καθημερινά σε ένα βαγόνι του μετρό», εξηγεί στην ισπανική εφημερίδα «MARCA» ο Γιούρι Ντουνάρ, διευθυντής της λευκορωσικής αθλητικής ιστοσελίδας .Μεταξύ μας δεν έχει και άδικο  σε ότι έχουμε σε κάποια ματς που έχουμε δει πρόσφατα .

Οι παίκτες του λευκορωσικού πρωταθλήματος είναι οι μοναδικοί που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, φαίνεται πως οι απόψεις τους διίστανται. «Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να παίζουμε αυτή τη στιγμή, όμως πρέπει να είμαστε επαγγελματίες, ακόμη κι αν γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε κίνδυνο. Πριν από κάθε παιχνίδι περνάμε κάποια τεστ για τον κορωνοϊό και μας παίρνουν την θερμοκρασία κάθε δύο ημέρες», εξηγεί στη «MARCA» ο Αλβανός ποδοσφαιριστής της Ντινάμο Μπρεστ, Έλις Μπακάι. Αντίθετα, ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Ρουχ Μπρεστ, Ζοάο Γουίλιαμ συμφωνεί με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. «Είμαι φοβισμένος. Μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού, νιώθω ότι έχω κολλήσει. Θα έπρεπε να σταματήσουν το πρωτάθλημα».

Η μοναδικότητα των Λευκορώσων προφανώς και τους έχει αναδείξει. Ένα απλό ψάξιμο στο internet είναι αρκετό για να δει κανείς πως υπάρχουν άρθρα με στοιχηματικές προβλέψεις και αναλύσεις για τα παιχνίδια. Το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Η κρίση του κορωνοϊού αναμένεται να φέρει μεγάλες οικονομικές ζημιές στα μεγάλα πρωταθλήματα. Στη Λευκορωσία, όμως, βρήκαν την ευκαιρία για να αυξήσουν τα έσοδά τους. «Το πρωτάθλημά μας έχει αυξήσει δραματικά την ακροαματικότητά του, ενώ έχει πουλήσει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα σε ρωσικά, ουκρανικά, ισραηλινά, σερβικά και κροατικά κανάλια. Κι επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί που παρακολουθούν στενά το πρωτάθλημά μας. Μην ξεχνάμε ότι το λευκορωσικό ποδόσφαιρο δεν έχει τη δυνατότητα να βγάζει τόσα χρήματα, οπότε για πρώτη φορά στην ιστορία μας, το άθλημά μας μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιούρι Ντουνάρ.

Πιστεύω πώς θα δεις με άλλο μάτι πλεον αυτό το πρωτάθλημα ,αναγνώστη του sportnewsgreece.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code