ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τόνιε Τζεκίρι: Μένει ελεύθερος και συμφέρει!



  Το ξεκαθάρισα και στο άρθρο της Δευτέρας, το γεγονός ότι η μεταγραφολογία ξεκίνησε Απρίλη μήνα σημαίνει ότι θα ακουστούν υπερβολικά πολλά ονόματα για τον Παναθηναικό, θα βγουν πάρα πολλές φήμες, οι περισσότερες εξ αυτών θα είναι ανυπόστατες. Καλό αυτό για τους λάτρεις των σεναρίων, κακό για όσους θέλουν να ενημερώνονται με εγκυρότητα και σαφήνεια. Ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν στους ''πράσινους'' είναι ο Νιγηριανός ψηλός της Βιλερμπάν Tόνιε Τζεκίρι. Θα γράψω δύο λόγια για αυτόν, όχι για να αναζωπυρώσω αμφιβόλου προέλευσης ρεπορτάζ, αλλά επειδή τον θεωρώ πάρα πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

 Ποιος είναι λοιπόν ο Τόνιε Τζεκίρι; Πρόκειται για έναν 25χρονο Νιγηριανό, ο οποίος συστήθηκε φέτος στο κοινό της Euroleague, με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Βιλερμπάν. Είναι ένα από τα καλά των ομάδων δεύτερης ταχύτητας της Euroleague, ότι πραγματικά μπορεί να μην είναι ανταγωνιστικές σε βάθος χρόνου, ωστόσο προκύπτουν πολλά ''λαβράκια'', σαν τον Νιγηριανό. Ο Τζεκίρι βλέπει τον κόσμο τον κόσμο από τα 213 εκατοστά, είναι αρκετά ογκώδης, ωστόσο αποτελεί κάτι ενδιάμεσο σε βαρύ κορμί και ''rim protector''. Έχει πολύ καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι, διαθέτει στοιχεία αθλητικότητας, φημίζεται για την έφεση στο ριμπάουντ και αποτελεί έναν αρκετά αξιόπιστο αμυντικό. Δεν διακρίνεται για την απαράμιλλη τεχνική του (αν είχε και τεχνική άλλωστε δεν θα έπαιζε στη Βιλερμπάν), αλλά μπορεί να επιτεθεί αρκετά καλά από το ποστ λόγω του ύψους και του όγκου του, ενώ διαθέτει και ένα αξιοπρεπές mid-range shot.

 Επειδή έχω πάρα πολύ εξελιγμένη άποψη για τον συγκεκριμένο παίκτη, λόγω του ότι παρακολούθησα αρκετά ματς της Βιλερμπάν φέτος, ο Τζεκίρι είχε τα ''Up'' και τα ''Down'' του. Στα πρώτα 13-14 ματς, για μένα ήταν η αποκάλυψη της σεζόν, ένας από τους βασικούς συντελεστές του εντυπωσιακού ξεκινήματος των Γάλλων. Έγινε γρήγορα το...πουλέν μου, ένας παίκτης που θα τον ήθελα στον Παναθηναικό, λόγω της προτίμησής μου σε ψηλούς τέτοιου στυλ. Από τα Χριστούγεννα και μετά η απόδοση του Νιγηριανού πήρε την...κατιούσα, όπως και ολόκληρη η Βιλερμπάν άλλωστε. Έδειξε μεγαλύτερη αστάθεια, έχασε την αρχική του φόρμα και αυτό είχε επίπτωση και στα στατιστικά του, τα οποία έπεσαν σημαντικά. Κατά μέσο όρο σκόραρε 8.9 πόντους ανά παιχνίδι, μάζευε 7.5 ριμπάουντ και μοίραζε 1.3 ασίστ.

  Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει τον Ιούνιο και σίγουρα χωρίς δεύτερη σκέψη αποτελεί ευκαιρία για τους ''πράσινους''. Παίκτης που διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Παπαγιάννη και μπορεί να κλείσει πολλές τρύπες στη θέση ''5'' στο κομμάτι της άμυνας και του ριμπάουντ, το κασέ δεν θα ξεπεράσει τις 800-900 χιλιάδες, ενώ η ηλικία του μαρτυρά πως είναι ακόμα αρκετά εξελίξιμος, φέτος έδειξε πράγματα χωρίς καν να έχει εμπειρία από την Ευρώπη, συνεπώς αναμένεται αρκετά βελτιωμένος. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code