ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σκέψεις για επιστροφή του Ρόμπεν στην ενεργό δράση

Μεγάλος ποδοσφαιριστής και μεγάλη προσωπικότητα. Γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου το  1984 στο Groningen  της Ολλανδίας o Robben διέγραψε μία ξεχωριστή πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τόσο με τις ομάδες που αγωνίστηκε όσο και με την εθνική της χώρας του.
Αγωνίστηκε στην Groningen, PSV, Chelsea,Real Madrid,Bayern Munich. Με όλες τις ομάδες κατέκτησε το πρωτάθλημα εκτός της Groningen. Συνολικά σημείωσε σε 606 συμμετοχές με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε 210 γκολ και με την εθνική Ολλανδίας σε 96 συμμετοχές 37 γκολ.


 Αν και μέχρι τα 24 είχε αλλάξει ήδη 4 ομάδες και τα προγνωστικά έδειχναν πως θα εξελισσόταν σε γυρολόγο πολυτελείας το 2009 υπέγραψε στην Bayern Munich όπου βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Αγωνίστηκε για 10 ολόκληρα χρόνια έχοντας 309 συμμετοχές και 144 γκολ. Στο Μόναχο κατέκτησε τα πάντα καθώς συνέθεσε με τον Frank Ribery ένα εξαιρετικό δίδυμο στις πτέρυγες. 8 πρωταθλήματα 5 κύπελλα 5 Super cup 1 Champions League(ήρθε μετά από 2 χαμένους τελικούς αλλά τα κατάφερε στο τέλος) και 1 Uefa Super Cup. Σίγουρα έθεσε το στίγμα του και αν δεν ήταν επιρρεπής στους τραυματισμούς δεν ξέρουμε τι άλλο θα είχε καταφέρει.


Με την Εθνική έφτασε σε έναν τελικό στο Mundial του 2010 και σε μία τρίτη θέση το 2014. Μοιραίος πρωταγωνιστής στον τελικό του 2010 καθώς είχε χάσει 2 τετ α τετ. Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως ξυπνάει με εφιάλτες. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το Mundial είχε χάσει τον τελικό του Champions League με την Bayern.

Σήμερα το 2020 ο Robben έχει αποσυρθεί κουρασμένος από το επίπεδο του πρωταθλητισμού που αγωνιζόταν τόσα χρόνια αλλά και τους χρόνιους τραυματισμούς του. Μάλιστα αρνήθηκε να αγωνιστεί ακόμα έναν χρόνο για να κλείσει την καριέρα του στην PSV ή στην Groningen. Ώσπου εν μέσω καραντίνας ο Robben δηλώνει πως σκέφτεται να αγωνιστεί ξανά ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που αποσύρθηκε. Τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά τέτοια εγχειρήματα στο παρελθόν δεν ήταν επιτυχημένα. Eπίσης είναι αρκετά εγωιστής σαν παίκτης  και θέλει να αγωνίζεται ανεξάρτητα από την φόρμα που βρίσκεται. Ελπίζω να αποφασίσει συνετά με γνώμονα την υστεροφημία του και την προστασία της πλούσιας καριέρας που έχει χτίσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code