ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κατερίνα Στεφανίδη: «Συνεχίζουμε με ότι έχουμε διαθέσιμο»

Η χρυσή ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, όπως και χιλιάδες πρωταθλητές σε όλο τον κόσμο, προσπαθεί μαζί με τον προπονητή της και σύζυγό της, Μιτς Κριερ, να παραμείνουν σε εγρήγορση και ψύχραιμοι, και να φανούν δημιουργικοί όσον αφορά την προπόνησή της, ώστε να διατηρεί τη φυσική της κατάσταση και καλή ψυχολογία.
«Κάναμε προπόνηση στην παραλία, καθώς και στο δρόμο και είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε μία μπάρα για βάρη  για να κάνουμε κάποιες ασκήσεις. Για παράδειγμα έκανα ενδυνάμωση με τον Μιτς στην πλάτη μου».


«Προφανώς, δεν μπορούμε να κάνουμε άλματα στο σπίτι ή στην παραλία ή στο δρόμο,  καθώς όλα τα στάδια είναι κλειστά. Όμως ειλικρινά είναι δύσκολο να ανησυχείς για την προπόνηση, τους Ολυμπιακούς, με όσα τραγικά συμβαίνουν στο κόσμο».
H ψυχολογία των αθλητών σε όλο τον κόσμο είναι εύθραυστη, καθώς η αναβολή των Ολυμπιακών κι όλων των υπόλοιπων Διεθνών Αγώνων, έχει προκαλέσει αντιφατικά και βαθειά συναισθήματα τόσο με την αναστάτωση στον προγραμματισμό της καθημερινότητάς τους, όσο και με το επιπλέον άγχος λόγω της έκρηξης της πανδημίας.
«Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι– (σημ. το οποίο είναι προγραμματισμένο για το καλοκαίρι του 2020) - σημαντικό να γίνουν κάποιοι αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Δεν έχει να κάνει με το ranking, αλλά και με την ψυχολογία μας και την δυνατότητα μας να διατηρηθούμε για τον επόμενο χρόνο. Εγώ για παράδειγμα έχω να κάνω αγώνες από το καλοκαίρι, θα μου είναι πολύ χρήσιμο και για την αγωνιστική μου ετοιμότητα και την ψυχολογία μου, να μπω σε διοργανώσεις έστω και μόνο στην Ελλάδα».
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου το επόμενο διάστημα θα κληθεί να αποφασίσει τι θα κάνει με τους αγώνες στη θερινή σεζόν, που θα είναι εφικτό να διεξαχθούν. 
«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία παραμένει αισιόδοξη σε αυτό το θέμα και ευελπιστεί πως από τα μέσα Ιουλίου κι έπειτα θα είναι σε θέση να διοργανώσει κάποιους αγώνες. Ανεξάρτητα, όμως , απ΄αυτό και γνωρίζοντας πως οι συνθήκες που γυμνάζονται οι αθλητές σε όλο τον πλανήτη δεν είναι ίδιες, σκέφτεται να παγώσει το ranking μέχρι το Νοέμβριο, ακόμη κι αν γίνουν αγώνες Diamond League. Σίγουρα είναι μια δύσκολη απόφαση, που αν τελικά παρθεί θα δυσκολέψει τα πράγματα ακόμη περισσότερο γι΄αυτούς που θα ψάχνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς μέσω του συστήματος ranking", είπε η Στεφανίδη, που ως μέλος της Επιτροπής Αθλητών της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, μετέχει κάθε εβδομάδα σε τηλεδιασκέψεις της Επιτροπής με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code