ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα δεινοπαθήσει και θα αφανιστεί...

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, σωτηρία δεν υπάρχει για τα ερασιτεχνικά σωματεία μετά εποχής καραντίνας και κορονοϊού.
Δεν κάνω λόγο σε καμία περίπτωση για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν , μία συζήτηση που επικρατεί αραιά και πού . Γελοίο βέβαια όταν χάνονται ψυχές τριγύρω μας συγγενείς και μη, εμείς να μιλάμε για το εάν η Δόξα Κάτω χωριού ή του άνω θα πάρει το πρωτάθλημα γι΄αυτό και να συνεχιστεί. Όποιος έχει αντίθετη άποψη γι' αυτό ας ξαναναλογιστεί το σκεπτικό του και να αναθεωρήσει όσο είναι νωρίς.

Σ' όλους έχει λείψει το αθλητικό θέαμα, λογικό είναι, πόσο μάλλον για εμάς τους αθλητικογράφους αλλά και για τους ίδιους τους αθλητές. Αυτό που πρέπει όμως να αναλογιστούμε δεν είναι η συνέχεια της φετινής σεζόν, ας ακυρωθεί... μηδέν εις το πηλίκο το κακό μπροστά σ' όλα όσα ζούμε. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι η συνέχεια του ερασιτεχνικού αθλητισμού με το νέο έτος. Οι επαγγελματίες, έχουν κεφάλαια , έχουν μεγάλα κεφάλια και δεν ανησυχούν.

Η κυρία Νικολέτα όμως που θα πάρει το παιδί της στην ακαδημία ποδοσφαίρου για να ασκηθεί και να εκπαιδευτεί στην ευγενής άμυλα δεν θα μπορεί να το κάνει. Γιατί; Διότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση από πλευράς Κυβέρνησης όσον αφορά την χρηματοδότηση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας ανεξαρτήτου αθλήματος. Δεν κάνουμε λόγο για ένα ποσό ύψους 1.000 ευρώ, μιλάμε για πολλά περισσότερα.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία ζουν καθαρά και μόνο από τα 5 ευρώ που θα δώσει ο οπαδός στο γήπεδο την Κυριακή να απολαύσει το θέαμα, την αδρεναλίνη, το παιδί του, τον άνθρωπο του τέλος πάντων. Αυτό δεν μπορεί πλέον να συμβεί, αφού μέχρι τον Δεκέμβρη απ' όσο γνωρίζουμε ρεπορταζιακά, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει σ' όλα τα αθλήματα και γήπεδα της χώρας να μην υπάρχει προσέλευση του κόσμου και να διεξάγονται τα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Εκτός αυτού, η άλλη κύρια πηγή εσόδων είναι οι χορηγοί. Πώς θα στηριχτούν όμως από τις εταιρείες, από την στιγμή που και αυτές έχουν ζημία απ' όλη αυτή την κατάσταση; Και αν αποφασίσουν να βοηθήσουν θα το κάνουν με αρκετά πιο χαμηλά ποσά, αφού είναι και λογικό, από την στιγμή που και αυτές οι ίδιες οι εταιρείες έχουν τα προβλήματα τους λόγω κορονοϊού.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα δεινοπαθήσει και θα αφανιστεί. Ο κ.Αυγενάκης έκανε λόγο για επιστροφή στις προπονήσεις των συλλόγων από τα μέσα Μαϊου, όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε και κάτι παραπάνω, όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Εν αναμονή εξελίξεων επομένως...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code