ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρωταπριλιάτικο ψέμμα






Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα ακούστηκε ο θάνατος του Γιάννη Κυράστα.
Ήταν 1 Απριλίου του 2004, όταν ο ελληνικός αθλητισμός θρηνούσε τον θάνατο του Γιάννη Κυράστα. Ενός ανθρώπου αγαπητού σε όλους, που πάλεψε σθεναρά για περίπου 1 μήνα με μια βαριά μορφή γάγγραινας, που τον νίκησε και έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 51 ετών.

Τα ποδοσφαιρικά του χρονιά

Ο Γιάννης Κυράστας, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, στις 10 Δεκεμβρίου του 1972. Έμεινε για περίπου 9 χρόνια στον Πειραιά και συνολικά κατέγραψε, 223 συμμετοχές και πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα. Το 1981 αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και πήγε στον αγαπημένο τουΠαναθηναϊκό. Καθώς ήταν δηλωμένος φίλαθλος της ομάδας, έμεινε εκεί για 5 χρόνια κατέγραψε 145 αγώνες με τα πράσινα, πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα. Αποσύρθηκε τον Νοέμβριο του 1986 σε έναν αγώνα απέναντι στον Άρη.

Εθνική Ελλάδας

Από τις 15 Νοεμβρίου του 1974 έως τις 19 Μαϊου του 1985, κατέγραψε 46 αγώνες συνολικά με το εθνόσημο, ενώ κορυφαία του στιγμή ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980, όπου κατέγραψε 2 συμμετοχές.

Προπονητική καριέρα

Από το 1987 έως το 2001, ο Γιάννης Κυράστας εργάστηκε στις :Α.Ε. Μεσολογγίου, Εθνικό, Πανηλειακό, Προοδευτική, Πανιώνιο, Ηρακλή και Παναθηναϊκό.

Κεφάλαιο προπονητής στον Παναθηναϊκό

Ο Κυράστας εργάστηκε πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό, σαν προπονητής την σεζόν 1999/00 και έφτασε μια ανάσα σχεδόν από το να πάρει το πρωτάθλημα, όμως βγήκε δεύτερος πίσω από τον Ολυμπιακό με 4 βαθμούς διαφορά. Παρ όλα αυτά ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής της σεζόν.

Το καλοκαίρι αποχώρησε για τον Ηρακλή. Την σεζόν 2001/02 όμως επέστρεψε και ήταν ο προπονητής που έβαλε τις βάσεις για αυτή την πάρα πολύ καλή σεζόν της ομάδας. Καθώς εκείνη την σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει έως τα προημιτελικά του Champions League. Όμως ο Κυράστας απογοητευμένος από την ποδοσφαιρική εικόνα της Ελλάδας αποφάσισε να παραιτηθεί από προπονητής του Παναθηναϊκού, δηλώνοντας «παρατάω το ποδόσφαιρο, πάω για ψάρεμα». 1 μήνα μετά τον θάνατο του ο Παναθηναϊκός έκανε το ντάμπλ το οποίο το αφιέρωσε σε αυτόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code