ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Bizim Κλάους ! Αναδρομή στο πρόσφατο ασπρόμαυρο παρελθόν

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ , 23/9/2015

Έκλεισε μια δεκαετία από τότε που αντίκρισα για πρώτη φορά την εσωτερική όψη του γηπέδου της Τούμπας .
Μια γεμάτη δεκαετία με ύψιστες χαρές αλλά παράλληλα αρκετές απογοητεύσεις . Τα τελευταία 3 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποσπάσει 3 κύπελλα και 1,5 πρωταθλήματα . Οι άξονες της επιτυχίας αυτής , πάντα σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα είναι αυστηρά 4 και μόνο 4 . Ο σπόνδυλος της επιτυχίας είναι φυσικά το χρήμα το οποίο εξασφαλίστηκε απο τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη . Ένα εξίσου σημαντικό παρακλάδι στο οποίο συνέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης , αφού έφαγε τα μούτρα του πολλάκις , είναι η συμμετοχή του στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο με απώτερο σκοπό την ανατροπή ορισμένων συνθηκών που δεν επέτρεπαν στον ίδιο και στην ομάδα του να διεκδικήσει αυτά που ήθελε . Ο δεύτερος άξονας της επιτυχίας είναι οι δύο προπονητές , Βλάνταν Ίβιτς και Ραζβάν Λουτσέσκου . Ο άλλοτε παίκτης και προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο πρωτομάστορας της ομάδας , καθώς αυτός αναδιαμόρφωσε την ποδοσφαιρική φιλοσοφία και το κλίμα αλληλεγγύης που επικρατεί ανάμεσα στους παίκτες μέχρι και σήμερα . Για τον Λουτσέσκου δεν χρειάζεται να αναφέρω πολλά πράγματα . Ήταν αυτός που πραγματοποίησε την επιθυμία κάθε φιλάθλου και οπαδού της ομάδος . Ο τρίτος άξονας είναι οι προσωπικότητες . Βαρέλα , Κρέσπο , Μαουρίτσιο , Πρίγιοβιτς , Μπίσεσβαρ , Πασχαλάκης , Σάκχοφ , Ενρίκε , Πέλκας , Λέο Μάτος και Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν μερικοί από αυτούς που θα πάλευαν με νύχια και με δόντια για ένα αποτέλεσμα σε μια δύσκολη μέρα με κακή συνολική απόδοση . Τεταρτος και τελευταίος άξονας της επιτυχίας είναι φυσικά ο λαός του ΠΑΟΚ . Το δυναμικό του παρόν στις προηγούμενες σεζόν έδινε πάντα φτερά στην ομάδα εντός αλλα και εκτός έδρας . Ήταν ο κόσμος της ομάδας που έθεσε εξαρχής τους στόχους , ο ίδιος κόσμος που συντονίστηκε και συσπειρώθηκε με γνώμονα την προστασία του συλλόγου και την αποτροπή προκλήσεων ακόμα και αν χρειάστηκε να του γίνει μάθημα με τον δύσκολο τρόπο στη σεζόν 2017-2018 . Ιδιαίτερη μάλιστα ήταν οι συμβολή των συνδέσμων και “μόνιμων” οπαδών του συλλόγου καθώς αυτοί ήταν που έδειξαν τον δρόμο στους υπόλοιπους , είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο . Είναι η δική τους ανευ προϋποθέσεων φωνή και το δικό τους άνευ προϋποθέσεων δυναμικό παρόν που όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι έχουν να λένε και να χαίρονται και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ . Αυτός ο ΠΑΟΚ των τελευταίων 3 χρόνων θα χαραχθεί στις μνήμες των Ελλήνων φιλάθλων και μη , αλλα ΠΑΟΚ υπήρχε και πριν τους τίτλους . Παρά το περιεχόμενο της εισαγωγής θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στο πρόσφατο παρελθόν της ομάδας πριν από αυτά τα τελευταία χρόνια που σημαδευτηκαν με εγχώριες επιτυχίες και για συνοδό της αναδρομής επέλεξα ένα παίκτη σταθμό για τον σύλλογο . Ο λόγος για τον Στέφανο “Κλάους” Αθανασιάδη .



Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο 

Ο “ρολογάς” όπως συνήθιζε να τον αποκαλεί ο πατέρας μου , παρατσούκλι εμπνευσμένο από το φαινομενικά κακόγουστο ταττοο στο λαιμό του , γεννήθηκε ανήμερα της παραμονής των Χριστουγέννων του 88’ στο προσφυγικό χωριό του Λακκώματος Χαλκιδικής . Η πρώτη του επαφή με τον ΠΑΟΚ ήταν το 96’ καθώς έγινε μέλος των τότε τμημάτων υποδομής . Την επόμενη χρονιά , στην ηλικία των 12 , ο πιτσιρικάς Κλάους μετέβη στην Τεργέστη της βόρειας Ιταλίας ώστε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την ασπρόμαυρη φανέλα . ‘Άνθρωποι της τοπικής ομάδας ονόματι Τριεστίνα ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες του κάνοντας αίτημα να τον εντάξουν στις ακαδημίες τους όπου και έτσι έγινε . Ανήμπορος να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι , αποφασίστηκε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής αλλά όχι πριν πραγματοποιήσει άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να ενταχθεί σε ακαδημίες της προκοπής για πάρτη της Χέρτα Βερολίνου . Κάπου εκεί λοιπόν , στην ηλικία των 12-13 , “υπογράφηκε” η ασπρόμαυρη του μοίρα .


Τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του καριέρας 


Μετά από 9 χρόνια ψησίματος στις ακαδημίες και ύστερα από μια εκπληκτική σεζόν στη Κ-19 του 2006-2007 όπου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 24 τέρματα , ο Κλάους υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο , με τον Δικέφαλο να τον δεσμεύει για 3 χρόνια . Τον Φλεβάρη του 2007 ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να συμπεριλάβει τον μικρό Στέφανο στην αποστολή του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ όπου και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση μπαίνοντας ως αλλαγή στο 77’ στη θέση του Μπαλάφα . Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-3 , σκορ που χαρακτήριζε τον τότε ΠΑΟΚ της διοίκησης Γούμενου . Την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 και πάλι κόντρα στην ΑΕΛ , αυτή τη φορά εκτός έδρας , ο πρωταθλητής Ευρώπης Φερνάντος Σάντος παραχώρησε στον Κλάους για πρώτη φορά θέση βασικού . Ήταν ο πρώτος αγώνας που σκόραρε , πετυχαίνοντας μάλιστα 2 γκολ αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει ηττημένος με τον αγώνα να λήγει 4-3 υπέρ των Λαρισαίων . Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Αθανασιάδης χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον πορτογάλο κόουτς . Τον Νοέμβριο του 2008 ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στη Φυλή ενάντια του Θρασύβουλου . Το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 και ο Σάντος αποφάσισε να πετάξει στον αγωνιστικό χώρο τον Κλάους όπου και σκόραρε με τρομερή κίνηση Φορ ένα λεπτό αφού πέρασε στον αγώνα , χαρίζοντας την νίκη στον Δικέφαλο . Το δεύτερο γκολ του μέσα στην ίδια σεζόν ήρθε στο κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στον Εργοτέλη . Στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης , ο Λίνο βγάζει μια εκπληκτική σέντρα φέρνοντας τον νεαρό φορ σε θέση τετ-α-τετ . Ο άμουσος Αθανασιάδης σκοράρει και τρέχει στο πέταλο να πανηγυρίσει με τον κόσμο , δηλώνοντας μετά την λήξη του αγώνα ότι την στιγμή αυτή την περίμενε πολύ , “Να βάλω ένα γκολ στη Τούμπα και να το πανηγυρίσω στην θύρα 4” . Το 2009 , ο “καρπουζάς” πήρε την απόφαση να στείλει τον Κλάους στις Σέρρες ώστε να εξασφαλίσει εμπειρίες και χρόνο συμμετοχής . Ο Πανσερραϊκός με τον Αθανασιάδη στο πλευρό του , κατάφερε να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία σκοράροντας 6 φορές σε κάμποσες συμμετοχές . Χαρακτηριστική στιγμή της πορείας του με την ομάδα των Σερρών ήταν το ξεκίνημα ενός “έρωτα” με το αντίπαλο δίχτυ του Ολυμπιακού . Τα “λιοντάρια της Αμφιπόλεως” κατάφεραν να αποκλείσουν τους Πειραιώτες από το κύπελλο νικώντας 3-1 , με τον Αθανασιάδη να πετυχαίνει το 2ο γκολ της αναμέτρησης .





Επιστροφή στον ΠΑΟΚ 

Ο 21χρονος πλέον Αθανασιάδης , επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ του Παύλου Δερμιτζάκη . Υπό το καθεστώς του Καβαλιώτη προπονητή ο Κλάους δεν αποτελούσε επιλογή , γεγονός που ανατράπηκε έπειτα από την απομάκρυνση του νεόφερτου κόουτς ύστερα από 3 συνεχόμενες ήττες με Ξάνθη , Άρη και Παναθηναϊκό . Τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο κάποτε βοηθός του Δερμιτζάκη , Μάκης Χάβος , ο οποίος μόλις ξεκινούσε την προπονητική του καριέρα . Το σύντομο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ ήταν καθοριστικό για την καριέρα του Αθανασιάδη καθώς ο Χάβος ήταν ο πρώτος προπονητής του Δικεφάλου που έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του . Πέτυχε 7 γκολ σε κύπελλο και πρωτάθλημα , με το σημαντικότερο να είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό , στη νίκη της πρώτης αγωνιστικής των Play-off .Στην φάση των ομίλων του Europa League και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση του “Ελ Μαδριγάλ” κόντρα στην Βιγιαρεάλ , ο Χάβος άλλαξε τον Μουσλίμοβιτς στο 80’ και στον αγώνα πέρασε ο Αθανασιάδης πραγματοποιώντας το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο .

ΠΑΟΚ-Τότεναμ , 30/11/2011


Η καθιέρωση του ως βασικός , το "πικ" της καριέρας του και η άδοξη αποχώρηση 

Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 , ο Λάζλο Μπόλονι ανέλαβε την θέση της τεχνικής ηγεσίας του Δικεφάλου . Σχεδόν άμεσα παραχώρησε στον Αθανασιάδη την θέση του βασικού σέντερ-φορ . Στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς κόντρα στη Βαλερένγκα , ο Κλάους πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη ενώ υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου κόουτς , ο νεαρός φορ κατάφερε να τελειώσει την χρονιά με 15 τέρματα . Ένα γκολ “μνημείο” του Αθανασιάδη της περιόδου εκείνης που σίγουρα θυμούνται αν όχι όλοι τότε οι περισσότεροι , είναι το 2ο γκολ που πέτυχε στο προσφάτως “συχωρεμένο” “White Hart Lane” , κόντρα στην Τότεναμ του Μόντριτς , Μπέιλ και νεαρού Χάρι Κέιν , εξασφαλίζοντας την πρόκριση του Δικεφάλου στους 32 και παράλληλα τον αποκλεισμό των βορειο-Λονδρέζων . Ο Αθανασιάδης , τη σεζόν 2012-2013 , τέλεσε την πιο επιτυχημένη χρονιά της καριέρας του . Υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Δώνη κατάφερε να σκοράρει 23 γκολ σε 42 συμμετοχές πρωταθλήματος , κυπέλλου και Ευρώπης . Αξιομνημόνευτο είναι το αεροπλανικό τέρμα που πέτυχε κόντρα στον Άρη στο παιχνίδι της Τούμπας σφραγίζοντας την εμφατική νίκη στα τελειώματα του δεύτερου ημιχρόνου . Σημαντικά τέρματα πέτυχε στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ εξασφαλίζοντας την νίκη όπως επίσης και στη buzzer-beater ισοφάριση κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ πέτυχε και το πρώτο του hat-trick κόντρα στην Καλλιθέα , νικώντας τελικά με 6-0 και παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου . Τη σεζόν 2013-2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη απόπειρα να ανυψωθεί το γενικότερο επίπεδο της ομάδος . Το πρώτο βήμα ήταν ο ερχομός του Χουμπ Στέφενς , ενός προπονητή με τρομερή εμπειρία σε ολλανδικά και γερμανικά γήπεδα , που σύντομα αντικαταστάθηκε και αυτός από τον αξιότιμο κύριο Γεωργιάδη . Ακολούθησαν μεταγραφές ορισμένων ποιοτικών παικτών όπως αυτές των Μιγκέλ Βίτορ , Μίροσλαβ Στοχ , Λούκας Πέρεζ , Τζαβέλλα , Νάτχο και Ινσαουράλντε αργότερα στη χρονιά . ‘Όσον αφορά τον Κλάους , για ακόμα μια σεζόν παρέμεινε αναντικατάστατος και τελείωσε την σεζόν με 17 γκολ σε 47 αγώνες . Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα τον θυμούνται ιδιαίτερα για τις παραστάσεις του κόντρα στον Ολυμπιακό . Σκόραρε 3 φορές σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στους ερυθρόλευκους , ένα γκολ για το πρωτάθλημα στο νικηφόρο αγώνα της Τούμπας , ένα γκολ “μισή πρόκριση” στο Νέο Φάληρο και μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που έφερε την άλλη μισή πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου , στο επικότερο ντέρμπι της Τούμπας που έχω παραστεί εγώ και ο Σάββας Θεοδωρίδης . Τον Σεπτέμβριο του 2014 , Ο Κλάους υπέγραψε εκ νέου συμβόλαιο τεσσάρων ετών με αποδοχές που ξεπερνούσαν τα 700.000 ευρώ . Τα καθήκοντα του προπονητή είχε αναλάβει πλέον ο ‘Αγγελος Αναστασιάδης και η Παναγία . Στο ξεκίνημα της σεζόν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για άλλη μια φορά στους ομίλους του Europa League . Σε έναν εντός έδρας αγώνα κόντρα στη Ντιναμο Μινσκ , ο Αθανασιάδης πέτυχε 3 γκολ σε 28’ , τα οποία αποτελούν και το μοναδικό χατ-τρικ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη . Ο Δικέφαλος έκανε μια τρομερή εκκίνηση στο πρωτάθλημα δίνοντας ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από τη νίκη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με γκολ του συνήθης ύποπτου Κλαους και Φακούντο Περέιρα , φέρνοντας τον ΠΑΟΚ στο +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό . “Τον Μάιο θα'μαστε καλά” προφήτευσε ο Άγγελος Αναστασιάδης , προφανώς αναφερόμενος στον Μάιο του 2020 και στην αναμενόμενη εξασθένηση του COVID-19 . H χρονιά εν τέλη έληξε με τον πλέον μόνιμο προπονητή εκτάκτου ανάγκης , Γεώργιο Γεωργιάδη να πετυχαίνει την κατάκτηση της τελευταίας θέσης των Play-off , καταφέρνοντας να χάσει εντός έδρας από Ατρόμητο και εκτός από Αστέρα Τρίπολης , φέρνοντας επίσης δύο ισοπαλίες αντίστροφα . Πάραυτα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά με 18 γκολ σε 41 αγώνες . Το καλοκαίρι του 2015 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφερε έναν φέρελπις Κροάτη κόουτς και πιστό λάτρη του 3-5-2 ονόματι Ιγκόρ Τούντορ . Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας , ο Αθανασιάδης υπέστη κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του . Ο τραυματισμός του στέρησε τα προκριματικά του Europa League και τους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος . Αφού ανάρρωσε πλήρως , στην πρώτη συμμετοχή της χρονιάς για αυτόν , ο Αθανασιάδης σκόραρε κόντρα στην Βέροια , καταφέρνοντας να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό για 4η συνεχόμενη φορά σε πρώτο αγώνα της χρονιάς που συμμετείχε ο ίδιος . Την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Κλάους καλωσόρισε και την ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία όπως αυτός ήξερε . O “Δίπορτος”, όπως συνήθιζαν να αποκαλούν τον Κροάτη προπονητή οι ραδιοφωνατζήδες της Θεσσαλονίκης , στη προσπάθεια του να καθιερώσει το σύστημα του , έφερε ένα σερί κακών αποτελεσμάτων και η απομάκρυνση του έγινε πράξη . Παρά το σύντομο του πέρασμα, η μνήμη του Τούντορ στο πάγκο του ΠΑΟΚ θα υπάρχει ζωντανή αφού ήταν αυτός που άλωσε την αδιάβατη έδρα της Ντόρτμουντ , προκαλώντας θλίψη στους κατοίκους Βεστφαλίας και Παπαναστασίου . Την θέση του Κροάτη ανέλαβε ο Βλάνταν Ίβιτς , ο οποίος προβιβάστηκε από την θέση του προπονητή της ομάδας νέων του ΠΑΟΚ . Για τον Ίβιτς ανέφερα ήδη ότι ήταν ο θεμελιωτής του ΠΑΟΚ των επιτυχιών και τις ικανότητες του τις παρουσίασε από νωρίς . Κατάφερε να φέρει την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας των Play-off , με τον Αθανασιάδη να ενισχύει το έργο του , προσφέροντας τρία καθοριστικά γκολ νίκης εκτός και εντός κόντρα στον Πανιώνιο , φτάνοντας τα 100 γκολ στα ασπρόμαυρα και σώζοντας την σεζόν στο 90’ .Η σεζόν εκείνη ήταν η τελευταία που ο Κλάους πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων . Ο πρώτος αγώνας της σεζόν 2016-2017 ξεκίνησε ιδανικά για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ , καθώς έβγαλε την ασίστ στον Τζάλμα Κάμπος που χάρισε την ισοπαλία και την ελπίδα πρόκρισης κόντρα στον Αίαντα . Επίσης άνοιξε το σκορ στη ρεβάνς της Τούμπας σε έναν αγώνα που μετά από ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ του Άγιαξ στο 45’ και ένα άπιαστο σουτ του Κλάασεν στο 87’ μου χάρισε μία από τις μεγαλύτερες βραχυχρόνιες στιγμές θλίψης που έχω υποστεί μέχρι σήμερα . Ο Άγιαξ μας έστειλε Europa League για άλλη μια φορά και ο ΠΑΟΚ προσκλήθηκε να αντιμετωπίσει Φιορεντίνα , Καραμπάγκ και Σλόβαν Λίμπερετς . Ήταν 29/9/2016 όταν ο ΠΑΟΚ ήρθε αντιμέτωπος εκτός έδρας με την Σλόβαν Λίμπερετς . Οι Τσέχοι ήρθαν μπροστά στο σκορ αλλά σύντομα κερδίσαμε πέναλτι σε χέρι ενός αμυντικού τους . Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλάους όπου και σκόραρε επιτυχώς . Περίπου στο 80’ μια σέντρα του Λέοβατς βρίσκει αποδέκτη τον “ρολογά” και με μια κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα , ανατρέποντας τον αγώνα . Με το που σκοράρει τρέχει στο πέταλο πίσω από την εστία και κρεμόμενος από τα προστατευτικά δίκτυα ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς με τους εκδρομείς οπαδούς και φιλάθλους του ΠΑΟΚ . Η Τσέχικη ομάδα είχε την τιμή να αποτελέσει την τελευταία ομάδα που έφαγε γκολ από τον Στέφανο “Κλάους” Αθανασιάδη σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση . Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2016-2017 γίναμε μάρτυρες της απότομης καθοδικής πορείας του αρχηγού του ΠΑΟΚ . Σε 22 συμμετοχές , ο άλλοτε δεινός σκόρερ του Δικεφάλου πέτυχε 0 γκολ , τρώγοντας δικαίως το κράξιμο της ζωής του . Παρά την κάκιστη απόδοση του Κλάους , ο ΠΑΟΚ έπραξε μια καλή πορεία σε Ευρώπη και Ελλάδα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου ύστερα από 14 χρόνια κόντρα στην ΑΕΚ , στον σουρεάλ τελικό του Πανθεσσαλικού . Στην χειρότερη χρονιά του , ο εμβληματικός παίκτης και αρχηγός του ΠΑΟΚ σήκωσε το πρώτο και μάλλον τελευταίο τρόπαιο της καριέρας του . Την επόμενη σεζόν , Αθανασιάδης και ΠΑΕ αποφάσισαν από κοινού να λήξουν την συνεργασία τους ύστερα από 10 έτη στα ασπρόμαυρα , 71 γκολ στο πρωτάθλημα , 15 γκολ στο κύπελλο , 20 γκολ στην Ευρώπη , 295 συνολικές συμμετοχές , πολλές απογοητεύσεις και περισσότερες χαρές .



Η ζωή μετά τον ΠΑΟΚ

Τον Αύγουστο του 2017 ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να αποδημήσει στο Ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα για χάρη της τοπικής Μακάμπι . Ο Κλάους υπέγραψε με τους πράσινους διετές συμβόλαιο συνεργασίας και ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε μέσω της συμφωνίας ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης . Τα προβλήματα του τον ακολούθησαν μέχρι την χώρα των Ιουδαίων καθώς κατάφερε να σκοράρει μόλις μια φορά σε 16 συμμετοχές , αφήνοντας τους Ισραηλινούς πλήρη απογοητευμένους με την επένδυση τους . Αυτό οδήγησε στη λήξη της μεταξύ τους συνεργασίας και ο Κλάους επέστρεψε στην Ελλάδα πολύ συντομότερα από ότι όριζε το συμβόλαιο του . Επόμενος και τελευταίος μέχρι στιγμής σταθμός της καριέρας του ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα . Η Ηπειρώτικη ομάδα αποφάσισε να ξοδέψει μέρος του ποσού που απέκτησε από την πώληση του Πέδρο Κόντε για την ένταξη του Χαλκιδικιώτη επιθετικού , υπογράφοντας συμβόλαιο 2 χρόνων μαζί του . Αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια καταφέρνοντας να σκοράρει μόλις 2 φορές απέναντι σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό . ΠΑΣ και Κλάους αποφάσισαν το καλοκαίρι του 2019 να λήξουν από κοινού την συνεργασία τους . Σήμερα ο Στέφανος “Κλάους” Αθανασιάδης βρίσκεται λογικά σπίτι του ,πάντα σύμφωνα με την λογική μου και τον νόμο , διαβάζοντας το άρθρο προφανώς αναστατωμένος για το σχόλιο μου όσον αφορά το τατουάζ στο λαιμό του . Παρόλα αυτά θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι γέννησε , έθρεψε και μεγάλωσε ΠΑΟΚτσήδες , προσφέροντας πολλές στιγμές διέγερσης σε ντέρμπι και Ευρώπη σε περιόδους λιτότητας , αστάθειας , αδικίας και άγνοιας του σχήματος των τροπαίων .



"Μικροί όλοι κάνουμε όνειρα. Θα μπορούσα να πετύχω ακόμη περισσότερα, αλλά για κάποιους λόγους αυτό δεν συνέβη. Είμαι ευχαριστημένος, όμως. Δεν έχω παράπονο. Έπαιζα από τα 8 μου στην ομάδα που αγαπούσα. Αγωνίστηκα στην πρώτη ομάδα, έβαλα γκολ, έγινε αρχηγός της" #33


ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ  ,16/4/2014 , η λεζάντα γνωστή















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code