ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Billie Jean King ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες του αθλητισμού να αγωνιστούν


Ο θρύλος του τένις Billie Jean King προέτρεψε τις γυναίκες στον αθλητισμό να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ισότητα, παρά τις μυριάδες αποτυχίες που προκαλούνται από την πανδημία του κορωναϊού .

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο #WeKeepPlaying που φιλοξενήθηκε από το Ίδρυμα Αθλητικών Γυναικών και το Yahoo το Σάββατο το βράδυ, η King είπε ότι ελπίζει να προσφέρει άνεση και ενθάρρυνση στις χιλιάδες γυναίκες στον αθλητισμό και σε αυτές που αγωνίζονται για την ισότητα.

"Αλλά θέλω επίσης να σκέφτονται και το μέλλον", πρόσθεσε η 76χρονη, η οποία έχει φήμη για την μάχη που δίνει για ίση αμοιβή στο επαγγελματικό τένις που κρατάει εδώ και πολλές δεκαετίες.




Η King αναγνώρισε τον συνεχιζόμενο αγώνα για τα γυναικεία αθλήματα. Η 12η πρωταθλήτρια Grand Slam δήλωσε ότι οι πρώτοι στόχοι της για την γυναικεία αντισφαίριση ήταν να διασφαλιστεί ότι όλα τα κορίτσια θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται, ότι οι γυναίκες θα αποτιμώνται περισσότερο για τα επιτεύγματά τους και ότι θα εξασφαλίσουν ότι οι αθλήτριες θα κερδίσουν αρκετά για να ζήσουν .

"Πολλές από αυτές τις αθλήτριες δεν έχουν ακόμα τα όνειρα και τις ευκαιρίες που αξίζουν", είπε στο Straits Times η King. "Όλοι μας έχουμε μια ευκαιρία εδώ, όλοι μας έχουμε μια πλατφόρμα για να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τα εμπρός για τις μελλοντικές γενιές".

"Ενισχύουμε τόσες πολλές άλλες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο να αγωνιστούν για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα".




Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, η διπλή πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA, η δύο φορές παίκτρια χρονιάς της FIFA και η τρεις φορές ολυμπιονίκης Carli Lloyd είπε επίσης ότι περισσότερες διεθνείς παίκτριες πιέζουν τώρα για καλύτερες συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες. Καθώς αρχίζουν να βλέπουν περισσότερα χρήματα να αντλούνται στο γυναικείο παιχνίδι, η 37χρονη Lloyd είπε: "Όταν ακούτε για αυτήν την επένδυση, το αποτέλεσμα φαίνεται στο γήπεδο. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αγώνες για το γυναικείο ποδόσφαιρο."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code