ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''Λαβράκια'' από την Basket League για τον Παναθηναικό


  Όπως σας είχα υποσχεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, εκμεταλλευόμενος το διάστημα της διακοπής επιμελήθηκα ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα που έχει να κάνει με περιπτώσεις παικτών με χαμηλά κασέ, από υποδεέστερες διοργανώσεις σε σχέση με τη Euroleague, οι οποίοι θα μπορούσαν να βρουν συμβόλαιο στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης και εν προκειμένω, στον Παναθηναικό. Αποφάσισα να ξεκινήσω το...scouting από τα δικά μας λημέρια, τη Basket League, η οποία κρύβει αρκετά...διαμαντάκια.

                                  Ντόνερ Φράνκαμπ- Ρέθυμνο Cretan Kings

 Ξεκινάω με το ''πουλέν'' μου για τη φετινή σεζόν, τον γκαρντ ύψους 1,85 μ. του Ρεθύμνου, Ντόνερ Φράνκαμπ. Ο Αμερικανός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η επιτομή του σκόρερ, με φαρμακερό τρίποντο, με τους αντιπάλους να μην έχουν την ευχέρεια να τον αφήσουν ελεύθερο ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου στην περιφέρεια. Ήταν ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου, ο βασικός λόγος της εύκολης σωτηρίας των Κρητικών, μετρώντας 19.4 πόντους μέσο όρο και 4.2 ασίστ. Ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί όταν βρίσκεται στην περιφέρεια θυμίζει μια μικρογραφία του Τζίμερ Φρεντέτ, με τη διαφοροποίηση πως το κασέ του είναι πολύ χαμηλότερο από τον τωρινό shooting guard του ''τριφυλλιού''. Ανάλογα με το χτίσιμο και τις ανάγκες του ''τριφυλλιού'' θα μπορούσε να εξεταστεί η περίπτωση του Φράνκαμπ ως συμπληρωματική λύση στο ρόστερ, αφού ο 24χρονος έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις, είναι αρκετά εξελίξιμος και μπορεί να καλύψει χρόνο τόσο στο ''1'' όσο και στο ''2''.

             Επέκτεινε τη συνεργασία του με Χολ ο Προμηθέας (pic) | | Basketa.gr              Λάνγκστον Χολ- Προμηθέας Πατρών

  Toν Αμερικανό του Προμηθέα σίγουρα τον θυμούνται αρκετά στον Παναθηναικό, μετά το ''χουνέρι'' που τους έκανε στον προημιτελικό του κυπέλλου. Πρώτα σκόραρε το καλάθι game winner για το προσπέρασμα των Πατρινών, στη συνέχεια πραγματοποίησε τρομερό στοπ πάνω σε τρίποντο του Καλάθη και ο Προμηθέας προκρίθηκε. Ο Χολ στην τριετή παρουσία του στους Αχαιούς έχει προοδεύσει εντυπωσιακά, θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει ως έναν από τους πιο σταθερούς και ολοκληρωμένους γκαρντ της λίγκας. Πολύ συνεπής στο σκοράρισμα, πολύ καλός στη δημιουργία και εξίσου καλός αμυντικός. Το ύψος του (1,93) είναι ιδανικό για τη θέση του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Χολ μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της περιφέρειας. Στη φετινή του σεζόν στο Εurocup, ο Αμερικανός σκόραρε 12.4 πόντους ανά αγώνα, μοίρασε 5.2 τελικές πάσες και μάζευε και 2 ριμπάουντ.
Προμηθέας: Ανανέωσε μέχρι το 2021 ο Λίποβι - to10.gr
                       Ολεξάντρ Λίποβι- Προμηθέας Πατρών

  Ο δεύτερος...Πατρινός της λίστας είναι ο 28χρονος Ουκρανός SG-SF, Ολεξάντρ Λίποβι. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο γρανάζι της μηχανής του Μάκη Γιατρά, έναν από τους βασικούς λόγους της εκτόξευσης του Προμηθέα την τελευταία τριετία. Υψηλό μπασκετικό IQ, πολύ καλός στο μπάσιμο, αξιόπιστος σουτέρ και καταπληκτικός στην άμυνα. Ο διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας βρίσκεται στην ιδανική μπασκετική ηλικία και θα μπορούσε αναμφίβολα να βρει χώρο σε κάποια ομάδα και για τον Παναθηναικό αποτελεί ακόμα μια περίπτωση που θα μπορούσε να εξεταστεί. Και αυτός, όπως και οι δύο προαναλυθέντες μπορεί να καλύψει παραπάνω από μια θέση, τόσο το ''2'', όσο και το ''3'', ενώ το ύψος του (2.02) είναι ένα από το προνόμια που διαθέτει ο Λίποβι.

    DeAndre Kane: If Maccabi doesn't want me, I'll go somewhere else ...             Ντε Άντρε Κέιν- Περιστέρι 

 H συγκεκριμένη επιλογή μου μπορεί να...ξενίζει σε πολλούς, ωστόσο ενδεικτικά θα αναφέρω πως αν ο Πιτίνο έπαιρνε έναν τέτοιο παίκτη τον Γενάρη αντί του Ράουτινς, η ομάδα θα έβρισκε ένα σημαντικό κομμάτι της αμυντικής ισορροπίας στην άμυνα, κάτι που ήταν και το ζητούμενο φέτος. Ο Κέιν μπορεί να μην ενθουσιάζει σαν παίκτης, να μην είναι τρομερός σκόρερ, ωστόσο αποτελεί μια περίπτωση αμυντικού- εξολοθρευτή, μια περίπτωση παίκτη που διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις και μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, σε πεντάδες που έχουν κυρίως...αμυντικά ζητούμενα. Είναι 30 χρονών, έχει ύψος 1,96, διαθέτει εμπειρία από Ευρωλίγκα από το διετές πέρασμά του από τη Μακάμπι, όπου δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και καλό θα ήταν να απασχολήσει το καλοκαίρι την ομάδα είτε ο Κέιν, είτε ένας παίκτης με ανάλογες προδιαγραφές!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code