ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ada Hegerberg: "Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να ξεχαστεί λόγω μάχης με τον κορωνοϊό


Η φωνή της Ada Hegerberg στο ποδόσφαιρο είναι ισχυρή δεδομένου ότι διεκδίκησε την πρώτη γυναικεία Ballon d'Or, κατέχει τέσσερις τίτλους του Champions League με τη Λυών και έχει κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στις καλύτερες παίκτριες μέχρι ηλικίας 24 ετών του πλανήτη.

Η Hegerberg παλεύει για τα ίσα δικαιώματα των δύο φύλων στον αθλητισμό.Αρνήθηκε να παίξει για τη Νορβηγία στο Παγκόσμιο Κύπελλο πέρυσι λόγω της αντιλαμβανόμενης ανισότητας με την ομάδα των ανδρών.

Ωστόσο, ακόμη και για μία από τις πιο επιτυχημένες παίκτριες του παιχνιδιού, οι μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας του κορωναϊού δημιουργούν αμφιβολίες. "Είναι μια περίεργη κατάσταση για όλους", δήλωσε η Hegerberg. "Όλα είναι αβέβαια."

Δεν μπορεί να δει τον σύζυγό της στην Πολωνία ή την οικογένειά της στη Νορβηγία, η Hegerberg έχει απομονωθεί στο διαμέρισμά της στη γαλλική πόλη της Λυών, όπου αναρρώνει από τον τραυματισμό του πρόσθιου σταυροειδούς συνδέσμου που υπέστη τον Ιανουάριο.
Έχει ένα ποδήλατο γυμναστικής, στο οποίο γυμνάζεται, διατηρεί τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν και διαβάζει βιβλία ιστορίας. «Διαβάζω Ken Follett αυτή τη στιγμή, την ιστορία του 13ου αιώνα, παίρνει το μυαλό μου από την πραγματικότητα για λίγο», λέει.



Αλλά η Hegerberg ανησυχεί και για το μέλλον και είναι ανένδοτος ότι το γυναικείο παιχνίδι δεν πρέπει να ξεχαστεί στον αγώνα του ποδοσφαίρου για επιβίωση.
"Είναι πολύ, πολύ σημαντικό το ποδόσφαιρο των γυναικών δεν χάνει θέση", λέει η Hegerberg. "Είναι προφανές ότι το ποδόσφαιρο των ανδρών βρίσκεται στην πρώτη θέση, με όλα τα ερωτήματα για τα χρήματα και πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αλλά είναι πολύ σημαντικό το ποδόσφαιρο των γυναικών να ωθεί και στη θέση του. "Θα βρισκόμαστε στη δεύτερη σειρά σε όλα αυτά, αλλά δεν μπορούμε να ξεθωριάσουμε στο
παρασκήνιο."




Οι περισσότερες ομάδες γυναικών στην Ευρώπη λειτουργούν με οικονομικές απώλειες, στηριζόμενες αντ 'αυτού στα κέρδη των ανδρών, έως ότου η πρόοδος τους επιτρέψει να υποστηριχθούν. Αλλά το οικονομικό δυστύχημα ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού σημαίνει πως τίποτα δεν είναι εγγυημένο.


Με ακόμη και τα μεγαλύτερα σωματεία του κόσμου να λαμβάνουν μέτρα για την αποφυγή της εξαφάνισης. Ο φόβος είναι για το προσωπικό, τις παίκτριες και ακόμη για τις γυναικείες ομάδες που θα θεωρούνται αναλώσιμες.
"Το ποδόσφαιρο των γυναικών βρίσκεται ακόμη σε φάση έναρξης και πρέπει να προωθήσουμε τα ίσα δικαιώματα, οτιδήποτε και αν αποφασιστεί. Πρέπει να προωθήσουμε τις ίδιες αλλαγές που προχωρούσαν πριν την καραντίνα", λέει ο Hegerberg.

Η Λυών δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις μειώσεις, αλλά η Hegerberg, της οποίας ο ετήσιος μισθός είναι ύψους 400.000 δολαρίων ($ 440.000) την τοποθετεί μεταξύ των πιο κερδοφόρων στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code