Η 8χρονη ποδοσφαιρίστρια που ακολουθεί τα βήματα της μαμάς τηςΓεννημένη στις 26 Ιουνίου 2011, η Veronica Lukote είναι μία 8χρονη παίκτρια που παίζει για την ομάδα ποδοσφαίρου Ζάμπια (FAZ) της Νότιας επαρχίας, της γυναικείας ένωσης Choma Warriors Academy, με επικεφαλή τον προπονητή Cyprian Muzungu.

Το Choma Warriors Academy είναι ο ηγέτης του τρέχοντος πρωταθλήματος Γυναικών FAZ 2020 στην περιοχή Choma με 100% νικητήριο ρεκόρ όλα τα παιχνίδια που έχουν παίξει μέχρι στιγμής πριν να σταματήσει πρόωρα το πρωτάθλημα λόγω του παγκόσμιου ξεσπάσματος του CoronaVirus (COVID- 19).

Η Lukote είναι κόρη της πρώην μέσου της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ζάμπια, Rixina Lutaka, η οποία είναι επίσης παίκτρια στην ίδια ομάδα. Το ενδιαφέρον είναι πως και οι δύο παίζουν σε παρόμοιες θέσεις η μία μέση και η άλλη επίθεση.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη με το πλήρωμα ZamFoot από τη βάση της στο Choma, η Lutaka είπε ότι είναι ευτυχής που βλέπει την κόρη της να ενδιαφέρεται πολύ για το ποδόσφαιρο και να ακολουθεί τα βήματα της που την βοήθησαν να πειθαρχηθεί.

Εκτός από αυτό, ενθαρρύνει πάντα τη νεαρή βασίλισσα Chopicho μέσα στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής εκθειάζει τη συμπεριφορά και την πειθαρχία της όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στο σπίτι.
"Είμαι εδώ σήμερα λόγω του ποδοσφαίρου, με δίδαξε να είμαι πειθαρχημένη. Με κράτησε επίσης απασχολημένη και μακριά από κακές δραστηριότητες όπως η κατανάλωση μπύρας και επίσης μακριά από κακή παρέα. Λατρεύω το ποδόσφαιρο", είπε η Lutaka στο ZamFoot Crew.

Αυτό βοήθησε επίσης τη Lukote να είναι πειθαρχημένη ανά πάσα στιγμή στο σπίτι, επειδή η μητέρα της την ενθαρρύνει πάντα να είναι καλό παιδί όσο αγαπά το ποδόσφαιρο.


"Κάθε φορά που έχει κακή συμπεριφορά στο σπίτι, της λέω απλώς ότι θα σε σταματήσω από το ποδόσφαιρο. Κατευθείαν μετά θα ζητήσει συγγνώμη και θα πει, εντάξει, θα ηρεμήσω. Αυτό δείχνει πόσο αγαπά το ποδόσφαιρο. Όταν ακόμη σε ένα παιχνίδι εναντίον των Green Bombers δεν είχε χρησιμοποιηθεί και έκλαιγε πραγματικά όταν τελείωσε το παιχνίδι", πρόσθεσε η Lutaka.

«Χαίρομαι που ο προπονητής της έδωσε την ευκαιρία να παίξει και τώρα έχει μια αίσθηση για το πώς είναι το παιχνίδι του ποδοσφαίρου. Τα δύο παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής ως αναπληρωματική στο δεύτερο ημίχρονο την έκαναν πολύ χαρούμενη που έπαιξε », πρόσθεσε η Lutaka.

Σε τοπικό επίπεδο, η Lukote εμπνέεται από τη μητέρα της, ενώ ως πρότυπο διεθνώς έχει το παίκτη της Γιουβέντους και Πορτογάλο σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο.
Το όνειρό της είναι ένα παιχνίδι για τις Copper Queens ακολουθώντας το μονοπάτι της μητέρας της.

Η Lutaka είναι αισιόδοξη και ελπιδοφόρα ότι η κόρη της θα επιτύχει σίγουρα τα όνειρά της και η ευχή της είναι να τη δει να ξεχωρίζει στην ποδοσφαιρική της καριέρα.

Η Lukote εντάχθηκε από τότε στο "Stay Home Challenge" και διατηρεί τον εαυτό της απασχολημένο δουλεύοντας με την μπάλα από το σπίτι υπό την καθοδήγηση της μητέρας της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια