ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου στηρίζει με 500.000 δολάρια τους αθλητές

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (WA), μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού (IAF), σύστησαν σήμερα ένα Ταμείο με αρχικό κεφάλαιο 500.000 δολαρίων για να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες αθλητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους τελευταίους μήνες λόγω της αναστολής των διεθνών αθλητικών συναντήσεων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου και των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 1.500μ., Μαροκινός  Χικάμ Ελ Γκερούζ, ο οποίος δήλωσε: «Η πανδημία έχει προκαλέσει απώλεια οικονομικών πόρων σε όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, και αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως παγκόσμια κοινότητα για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι χαρούμενος που ο Seb και ο World Athletics αντέδρασαν τόσο θετικά στην πρότασή μου να δημιουργήσουμε ένα ταμείο για αθλητές και να το κάνουμε με την υποστήριξη του International Athletics Foundation.»

Το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού ιδρύθηκε το 1986 υπό του Πρίγκιπα Άλμπερτ Β του Μονακό, μαζί με τον Primo Nebiolo, για να υποστηρίξει και να προωθήσει τον αθλητισμό, αθλητικές ομοσπονδίες και τους πιο άξιους αθλητές.  Έχει ήδη διαθέσει πόρους από τους προϋπολογισμούς του για το 2020 και το 2021 για να βοηθήσει αθλητές που έχουν ανάγκη μέσω αυτής της πανδημίας.

Μια ειδική ομάδας εργασίας υπό την προεδρία του Sebastian Coe θα αξιολογεί τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέσω των 6 Περιφερειακών Επιτροπών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Μέλη της Επιτροπής είναι : Ο εμπνευστής Hicham El Guerrouj, Ολυμπιονίκης και κάτοχος της παγκόσμιας επίδοσης στα 1500 μ., η Ολυμπιονίκης του επι κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη (εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών WA), τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του WA Sunil Sabharwal (Επιτροπή Ελέγχου) και Abby Hoffman, μέλη του Συμβουλίου WA Adille Sumariwalla, Beatrice Ayikoru και Willie Banks, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της IAF και πρώην ταμίας του WA Jose Maria Odriozola και o Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων Keith Joseph.

Η ομάδα εργασίας θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα για να καθιερώσει μια διαδικασία απονομής και διανομής επιχορηγήσεων σε μεμονωμένους αθλητές και να εξετάσει άλλους τρόπους συγκέντρωσης πρόσθετων χρημάτων για το ταμείο.

O Sebastian Coe δήλωσε: «Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Hicham που μας έφερε αυτήν την ιδέα και τον πρίγκιπα Albert για την ισχυρή υποστήριξή του σε αυτό το έργο. Είμαι σε συνεχή επαφή με αθλητές σε όλο τον κόσμο και γνωρίζω ότι πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ως συνέπεια της αναβολής ή και ακύρωσης των περισσότερων διεθνών αθλητικών αγώνων τους τελευταίους δύο μήνες. Οι επαγγελματίες αθλητές μας βασίζονται στα χρηματικά έπαθλα ως μέρος του εισοδήματός τους και έχουμε επίγνωση ότι η αγωνιστική σεζόν μας, τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο, επηρεάζεται σοβαρά από την πανδημία. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε τουλάχιστον κάποιους αγώνες αργότερα φέτος, αλλά εν τω μεταξύ θα προσπαθήσουμε επίσης, μέσω αυτού του ταμείου και πρόσθετων χρημάτων που σκοπεύουμε να αναζητήσουμε μέσω των φίλων του αθλητισμού μας, για να βοηθήσουμε όσους αθλητές όσο και δυνατόν»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code