ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

5 ομάδες ξεχωρίζουν...

Ώρα για μάθημα Αγγλικών!Όχι Αγγλικής γλώσσας βεβαίως...
Αγγλικής ποδοσφαιρικής γλώσσας όμως, μπορείτε να το πείτε άνετα...

Σήμερα θα μάθουμε ποιες 5 ομάδες είναι στις πέντε πρώτες θέσεις σε συμμετοχές και σε κατακτήσεις τίτλων στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.Την Πρέμιερ Λιγκ φυσικά!
Όσο απίστευτο κι αν είναι, οι ίδιοι 5 σύλλογοι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα σε τίτλους και σε συμμετοχές, με τη μόνη διαφορά πως σε κάθε τομέα αλλάζει η θέση τους στην κατάταξη.


Ας ξεκινήσουμε με τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία...
Η Έβερτον με 117 είναι στην κορυφή, ακολουθεί 2η με 106 η Άστον Βίλα.Μια ανάσα πίσω της η Λίβερπουλ με 105 και στην τέταρτη θέση η Άρσεναλ με 103.Την πεντάδα κλείνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 95 εμφανίσεις.
Πολυνίκης του θεσμού είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 20 πρωταθλήματα.Από κοντά η Λίβερπουλ με 18(εκτός απροόπτου φέτος φτάνει στα 19).Τρίτη είναι η Άρσεναλ με 13 και 4η είναι η Έβερτον με 9.Κλείνουμε με την Άστον Βίλα η οποία έχει 7 κατακτήσεις.

Για την ιστορία, το πρωτάθλημα της Αγγλίας ξεκίνησε το 1888 και η πρώτη ομάδα που το κατέκτησε ήταν η Πρέστον.Επίσης μέχρι το 1992 λεγόταν Φούτμπολ Λιγκ Φέρστ Ντιβίζιον.Από εκείνη τη χρονιά μέχρι σήμερα, η ονομασία του πρωταθλήματος είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε, Πρέμιερ Λιγκ δηλαδή!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τελειο το αρθρο σου απο καθε αποψη

 




Ad Code