Κερεχέτα : «Μιλάμε για ένα ποσοστό μείωσης των εσόδων της τάξης του 30%»


Τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στις ομάδες έχουν ξεκινήσει να δρομολογούνται ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα μίλησε για όλους και για όλα στην «El Correo de Alava». Η απουσία των φιλάθλων επηρεάζει τον προϋπολογισμό και θα πρέπει συνεχώς να τον σκεφτόμαστε δήλωσε ενώ ακόμη αναφέρθηκε στα συμβόλαια που λήγουν, τα σχέδια της Ευρωλίγκας αλλά και αν θα υπάρξει μείωση στις αποδοχές του Σενγκέλια.


Ο ισχυρός άνδρας των Βάσκων δήλωσε :
«Είναι ένα περίπλοκο θέμα και θα το αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον για το μισό της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να κάνουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό και να σκεφτόμαστε συνεχώς τον προϋπολογισμό. Το σενάριο που διαμορφώνεται με κάνει μάλλον απαισιόδοξο. Λείπουν οι μεταβλητές, αλλά δουλεύουμε, γνωρίζοντας πως θα παίξουμε χωρίς κόσμο.Έχουμε πολλά προβλήματα και σε επίπεδο χορηγών, με εταιρείες που βρίσκονται οι ίδιες σε δύσκολη κατάσταση, οπότε θα επενδύσουν λιγότερα σε διαφήμιση, ενώ υπάρχει και το σενάριο όπου τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αν παραμείνουν κλειστά μπαρ και εστιατόρια, θα πέσουν. Μιλάμε για ένα ποσοστό μείωσης των εσόδων της τάξης του 30%».

Για το αν θα υπάρξει διαπραγμάτευση για τη μείωση του συμβολαίου του Σενγκέλια: «Πρέπει να πάρουμε μέτρα ιδιαίτερα. Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως οι εργαζόμενοι είναι σε καλή θέση, αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι εγγυηθούμε το μέλλον. Στη Μπασκόνια και μέσω της Euroleague υπάρχει μια συμφωνία της τάξης του 20% μείωσης των συμβολαίων δεν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και 15% αν συνεχιστεί. Όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αντιμετωπίζουμε όλοι και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Δεν έχω αμφιβολία πως οι παίκτες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Για τα σχέδια της Euroleague: «Αυτή τη στιγμή η Euroleague έδωσε ημερομηνίες και η ACB έναν τρόπο διεξαγωγής, χωρίς όμως ημερομηνίες. Οπότε βρισκόμαστε σε αναμονή, αν και ξέρουμε πως έχουν επιλέξει περίπου το ίδιο διάστημα. Όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση, όλος ο κόσμος, για το πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Οι παίκτες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να βρεθεί λύση σε ένα περίπλοκο πρόβλημα όπως αυτό των συμβολαίων. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να εκτιμήσω και την καθοριστική συμβολή του Σενγκέλια ως αρχηγού σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Έβαλαν πλάτη για τις ομάδες τους όλοι».

Για το συμβόλαια που λήγουν,
«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο, ώστε να δούμε πρώτα ποιο είναι το γενικότερο σενάριο για την επόμενη μέρα. Επίσης, το κασέ των παικτών θα πέσει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να έχουμε χρόνο για να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια