ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

30 χρόνια απο την "γέννηση" του θρυλικού σταδίου


Το Principe Felipe de Zaragoza έκλεισε  χθες τα 30 χρόνια λειτουργίας του.


Mε αφορμή αυτό, το ισπανικό μέσω el periodico dearagou έκανε μια σειρά από αναφορές για την δημιουργία του και την εξέλιξή του. Σε αυτό έχουν φιλοξενηθεί πολλοί αθλητικοί αγώνες, διαγωνισμοί, συναυλίες και παραστάσεις.

Στην αναφορά που έγινε, σαν χθες 30 χρόνια πριν (17 Απριλίου 1990) διεξήχθει το Final Four του κυπέλλου πρωταθλητριών μπάσκετ. Εκεί συμμετείχαν  οι ΚΚ  Jugoplastica (Γιουγκοσλαβία), η Μπαρτσελόνα, η Λιμόζ (Γαλλία) καθώς και ο Άρης. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Γιουγκοσλαβία, που νίκησε την Μπαρτσελόνα με 72-67.

Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο πραγματοποιήθηκε και το Final Four το 1995. Αυτή τη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 73-61. Επίσης στο ίδιο στάδιο έχει γίνει και ένας τελικός του Copa Suporta το 1999. (Κύπελλο Νικητών Ευρωπαϊκού Κυπέλλου).

Παράλληλα, το αφιέρωμα τονίζει ότι το στάδιο έχει γίνει και γήπεδο τένις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί ο δεύτερος γύρος του Davis Cup του 2002,ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ισπανία.

Τέλος, έχουν φιλοξενηθεί εκεί πολλές συναυλίες διαφόρων καλλιτεχνών.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι:

   Bob Dylan, ο David Bowie, ο Joaquín Sabina, ο Joan Manuel Serrat, ο Manolo García, ο Bunbury, ο Luis Miguel, ο Joe Cocker, ο Tom Jones, Santana, Supertramp, Guns N’Roses, Depeche. Mode, Backstreet Boys, Julio Iglesias, La Oreja de Van Gogh, Raphael, Fito y los Fittipaldis, Rod Stewart, Leonard Cohen, The Who.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code