Ευρωλίγκα : Μέχρι 24 Μαΐου η τελική απόφαση για την επανέναρξη !


Σήμερα, η Euroleague πραγματοποίησε  τηλεδιάσκεψη και όπως όλα δείχνουν κατάφερε να λύσει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που έχουν προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Από την πρώτη στιγμή, που αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων για την προστασία όλων οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης βρισκόταν σε επικοινωνία με τις ομάδες . Μέσα από τηλεδιασκέψεις συζητούσαν για όλες τις εξελίξεις και τα πιθανά σενάρια διεξαγωγής των αγώνων εφόσον επιτραπεί από την Πολιτεία και τους γιατρούς η επανέναρξη τους. Η αγωνιστική δράση διακόπηκε στις 12 Μαρτίου όμως τα τωρινά νέα είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/04), κύριο θέμα ήταν η συνέχιση της φετινής σεζόν και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.Σε αυτό το κομμάτι δόθηκε τελική ημερομηνία για την λήψη απόφασης ,η 24 Μαΐου . Ωστόσο, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι πληρωμές των παικτών και όλα τα πιθανά σενάρια πάνω στο οικονομικό κομμάτι.Τέλος, σε περίπτωση που ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση η σημερινή τηλεδιάσκεψη της Ευρωλίγκα αποφάσισε πως οι επικρατέστερες ημερομηνίες που θα ολοκληρωθεί η χρονιά θα είναι από 4 έως και 26 Ιουλίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:

«Το Δ.Σ. των μετόχων της EuroLeague Basketball πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, 13 Απριλίου για τρίτη φορά από την αναστολή των δραστηριοτήτων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτήν συζητήθηκαν δυο βασικά θέματα. Αρχικώς, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των κλαμπ της EuroLeague και την Ένωση Παικτών, θέτοντας έναν αριθμό από μίνιμουμ υποχρεώσεις και εγγυήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν 2019-20, τόσο για τις ομάδες όσο και για τους παίκτες.

Αποφασίστηκε, λοιπόν...

- Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν προσωρινά στις πατρίδες τους με δική τους ευθύνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της εκάστοτε κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών υγείας.
- Οι εκκρεμείς μισθοί για τη σεζόν 2019-20 αναβάλλονται.

Αν οι συνθήκες υγείας καταστήσουν εφικτή την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, η σεζόν 2019-20 θα συνεχιστεί. Σε αυτή την περίπτωση:
- Τα συμβόλαια των παικτών για τη σεζόν 2019-20 επεκτείνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Το 85% των μισθών των παικτών θα πληρωθεί από τα κλαμπ, όχι αργότερα από τις 15 Αυγούστου 2020.

Αν η σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρωθεί
- Τα συμβόλαια των παικτών για την EuroLeague 2019-20 θεωρούνται ότι έχουν λήξει.
- Για πολυετή συμβόλαια παικτών, οι υποχρεώσεις των ομάδων και των παικτών αρχίζουν ξανά από την 1η Ιουλίου 2020.
- Το 80% των μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα πληρωθεί από τα κλαμπ το αργότερο ως τις 15 Αυγούστου 2020.

Δευτερευόντως, οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα για τις ημερομηνίες εφόσον συνεχιστεί η σεζόν.
24 Μαΐου: Καταληκτική ημερομηνία για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν ή θα τερματιστούν οριστικά οι διοργανώσεις της EuroLeague και του EuroCup.
29 Μαΐου – 11 Ιουνίου: Καραντίνα (αν χρειαστεί)
12 Ιουνίου – 2 Ιουλίου: Προετοιμασία
4-17 Ιουλίου: Οι αγώνες του EuroCup σε μια πόλη
4-26 Ιουλίου: Οι αγώνες της EuroLeague σε μια πόλη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια