ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μετατέθηκε για το 2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον

Η πανδημία του κορονοϊου και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, έφερε αλυσιδωτές συνέπειες και σε άλλες διοργανώσεις στο πρόγραμμα όλων σχεδόν των αθλημάτων, καθώς και του Στίβου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 6 -15 Αυγούστου 2021 μετατίθεται για τις 15-24 Ιουλίου 2022, λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο για το 2021.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου ενέκρινε τις νέες ημερομηνίες μετά από εκτενείς συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένων διοργανωτών των δύο άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2022, των Αγώνων της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο.

Το καλοκαίρι του 2022 θα έχουμε τρείς μεγάλους και σημαντικούς αθλητικούς αγώνες διαδοχικά μέσα σε 6 βδομάδες.

«Περισσότεροι από 70 μέλη των Ομοσπονδιών μας είναι μέλη της Κοινοπολιτείας και περισσότεροι από 50 από τους Ομοσπονδίες μας είναι Ευρωπαίοι, οπότε η καθοδηγητική μας αρχή στην αναδιάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήταν να εξασφαλίσουμε αρκετό χώρο και χρόνο για τους αθλητές ώστε να επιλέξουν κι άλλα σημαντικά γεγονότα για να ανταγωνιστούν. Δώσαμε επίσης μεγάλη προσοχή στο γεγονός ότι δεν θέλαμε να βλάψουμε τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα το 2022, επειδή είναι επίσης πολύ σημαντικά για τα αθλήματα μας.»

«Δεν θα είχαμε επιλέξει να έχουμε τρία μεγάλα πρωταθλήματα συνεχόμενα, αλλά θα μας δώσει μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε τον Στίβο και τα αστέρια του σε όλο τον κόσμο σε μια περίοδο έξι εβδομάδων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code