ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το μυστήριο λύθηκε από την 100 ετών φωτογραφία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών

Η φωτογραφία αποκτήθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας. Έστειλε ερευνητές βαθιά μέσα στα αρχεία ώστε να μάθουμε περισσότερα για τους θηλυκούς ποδοσφαιριστές που είχαν καταγραφεί πριν από περισσότερα από 100 χρόνια.

Η εικόνα είναι αμέσως εντυπωσιακή, μια ασπρόμαυρη φωτογραφία 11 γυναικών έτοιμες για έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Όταν αποκτήθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας, δεν υπήρχε καμιά ένδειξη ως προς την ταυτότητα. Μόνο μια ημερομηνία και ο τόπος ήταν γραμμένα στην εικόνα, "Εδιμβούργο, 1918".

"Υπάρχουν λίγα ρεκόρ γυναικών ποδοσφαίρου στο Εδιμβούργο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά δύο αγώνες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 1917 και του 1918 ξεχωρίζουν" ανέφερε το άρθρο στην τελευταία έκδοση του περιοδικού βιβλιοθήκης Discover.
Και δεν ήταν συνηθισμένοι αγώνες.

Οι παίκτριες που φωτογραφήθηκαν συμμετείχαν σε παιχνίδια για το αθλητικό καρναβάλι Vaudeville που διοργανώθηκε από τον εντυπωσιακό Fred Lumley για να συγκεντρώσει χρήματα για πολεμικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η ομάδα ήταν φτιαγμένη όχι από εξαιρετικές αθλήτριες, αλλά από τις μίμους της ημέρας.

Ο αγώνας του 1917, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Powderhall για να επωφεληθεί από το κυλικείο του σταθμό Waverley, με το cast της Red Riding House και της Σταχτοπούτας στο γήπεδο.

"Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, διαιτητής για την ημέρα, ο πυγμάχος Tancy Lee, φιλοδοξούσε σε ισοπαλία 1-1", ανέφερε το άρθρο.
Εικόνες του διαγωνισμού δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες ανά τον κόσμο.

Το παιχνίδι του 1917 ήταν τόσο επιτυχές που ένα άλλο καρναβάλι πραγματοποιήθηκε στο Powderhall στις 31 Ιανουαρίου 1918, με μία από τις ομάδες που καταγράφηκαν στην παραπάνω φωτογραφία.Ο αγώνας προωθήθηκε με καλό θεατρικό τρόπο.

"Αεροσκάφη πέταξαν από πάνω φυλλάδια που έδιναν στο Εδιμβούργο διαφημίσεις της εκδήλωσης", ανέφερε το άρθρο.

Ο αγώνας ήταν μεταξύ του "Jack και Beanstalk" και του "Humpty Dumpty" με την ομάδα που απεικονίζεται τώρα γνωστή ως cast μελών του τελευταίου, οι οποίοι εμφανίζονταν στο Θέατρο Royal XI.

Οι ερευνητές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Σκωτίας κατάφεραν να εντοπίσουν μερικά από τα αστέρια της ημέρας που φαίνονται στην ομάδα.

Η Aida Mozelle, το μισό ψυχαγωγικό δίδυμο Sparkling Mozelles, βρίσκεται δεύτερη από την αριστερή μεριά με την αδερφή της Millicent καθισμένη ακριβώς κάτω από αυτήν.

Η Julia de Lacy, στη συνέχεια ένα ανερχόμενο αστέρι στο West End του Λονδίνου, βρίσκεται τρίτη από τα αριστερά κρατώντας μία ποδοσφαιρική μπάλα, ενώ η Madge White, η οποία πήρε ηγετικά σκηνικά στο Εδιμβούργο και στο Λονδίνο την εποχή εκείνη, στέκεται στα δεξιά.

Σίγουρα δεν ήταν ένα συνηθισμένο παιχνίδι.

Πέρασαν άλλα τρία χρόνια έως ότου οι θεατές είδαν τις αθλήτριες να παίζουν στο Εδιμβούργο το 1921 την νεοσύστατη ομάδα γυναικών του Εδιμβούργου να βγαίνει στο γήπεδο στο Tynecastle.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code