ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

10 υπέροχα παραμύθια να πεις στο παιδί σου για το γυναικείο ποδόσφαιρο


Στην εποχή του κορονοϊού τα παιδιά είναι κλεισμένα στο σπίτι με τους γονείς. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα και στους γονείς που είχαν συνηθίσει μία άλλη καθημερινότητα αλλά ακόμη περισσότερο  στα παιδιά που έχουν μείνει "εγκλωβισμένα" χωρίς φίλους, βόλτες. Έτσι ψάχνουν τρόπους να  έρθουν κοντά με τους μεγαλύτερους. 

Παρακάτω δίνονται 10 ιστορίες, 10 προσωπικότητες του γυναικείου ποδοσφαίρου ώστε η απασχόληση με το παιδί σας να γίνει εκτός από δημιουργική και εποικοδομητική. Είτε έχετε κορίτσι είτε αγόρι μπορείτε από μικρά πράγματα να τους μάθετε την ισότητα. Να τους διδάξετε και την αθλητική ιστορία των γυναικών. Μέσα από τις δικές μας "ηρωίδες" θα εμπλουτίσετε τόσο τις γνώσεις όσο και τις αξίες του παιδιού σας.

# 10 Linda Caicedo Deportivo Cali



Η Linda Caicedo στην πρώτη της σεζόν στο senior women’s football, ήταν η κορυφαία σκόρερ στην υψηλότερη κολομβιανή βαθμίδα  και οδήγησε την America de Cali στον πρώτο τίτλο του πρωταθλήματος. 
Όμως, καθώς η ομάδα της έφτασε στους ημιτελικούς του Copa Liberatores, δεν μπορούσε να παίξει - επειδή ήταν πολύ μικρή.
Η νεώτερη παίκτρια που έπαιξε στην Liga Aguila της Κολομβίας, η νεώτερη σκόρερ και η νεώτερη που έπρεπε να διοριστεί ως Παίκτης της Χρονιάς, η Caicedo δεν είχε κλείσει τα 15 μέχρι το Φεβρουάριο του 2020!
Οι κανόνες του Copa Libertadores, ωστόσο, δηλώνουν ότι ένας παίκτης πρέπει να είναι 16 χρονών, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πολύ νέος για να παίξει στον αγώνα κι αυτή τη σεζόν.
"Από τη στιγμή που την είδα, παρατήρησα ότι η Linda είχε κάτι το διαφορετικό", δήλωσε ο Rafael Murillo, πρόεδρος της America de Cali.

# 9 Yuzuki Yamamoto | NTV Beleza



Με τέσσερα γκολ στο όνομα της ήδη, η Yuzuki Yamamoto έκανε μια τολμηρή πρόβλεψη μπροστά από τον τελικό του 2019 AFC Under-19 Championship.
«Πάντα ψάχνω για ένα γκολ και θα σκοράρω ένα στον επόμενο αγώνα», είπε - και δεν απογοήτευσε.
Καθώς η Momo Nakao πήγε σε ένα mazy τρέξιμο προς τα δεξιά, η Yamamoto  παίρνει την μπάλα τρέχει και σκοράρει γίνεται το 1-0 και "στρώνει" τη νίκη επί της Βόρειας Κορέας.
Ήταν ο πέμπτος στόχος της στο τουρνουά μόλις στο τέταρτο παιχνίδι της.
Στην ερώτηση για τις φιλοδοξίες της, η Yamamoto δήλωσε: "Θέλω να επιλεχθώ για την εθνική ομάδα, να συμμετέχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να είμαι πρωταθλήτρια".
Και πάλι, τα λόγια της είναι τολμηρά, αλλά με την ικανότητά της να σκοράρει, τέτοιες ελπίδες σίγουρα είναι ρεαλιστικές. 


# 8 Kate Wiesner | Penn State



Το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα των γυναικών Penn State παράγει συνεχώς κορυφαία ταλέντα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Alyssa Naeher και η Ali Krieger, οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου τόσο το 2015 όσο και το 2019, είναι μόνο δύο παραδείγματα και τώρα έρχονται και άλλα.
"Η Kate Wiesner είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και αυτή το παρουσιάσζει σε όλη της την καριέρα τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται εδώ", δήλωσε η Erica Dambach, η οποία έχει δει πολλά κορυφαία ταλέντα κατά τη διάρκεια των 13 χρόνων της ως προπονήτρια στο Penn State. "Θα είναι μία παίκτρια μεγάλης διάρκειας σε αυτόν τον χώρο".
Ένας παίκτης που μπορεί να λειτουργήσει στην αριστερή πτέρυγα, η Wiesner μπορεί να είναι μόνο 19 ετών, αλλά έχει παίξει ήδη σε διεθνή τουρνουά σε επίπεδο νεολαίας και μάλιστα έπαιξε ρόστερ στο USWNT Under-19s στην ηλικία των 16.
Ονομάστηκε "Best XI" μετά τη νίκη του πρωταθλήματος CONCACAF Under-17 το 2018, έχει σίγουρα τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην επόμενη γενιά αστεριών της USWNT  και το Penn State είναι το τέλειο μέρος για να το καταλάβει αυτό.

#7Gift Monday | FC Robo



Όταν η Gift Monday έκανε το μεγαλύτερο διεθνές τόξο της για τη Νιγηρία τον Σεπτέμβριο, σηματοδότησε την έναρξη όσων υποσχέθηκαν να είναι μια εξαιρετική σταδιοδρομία της εθνικής.
Η 18χρονη ήταν η αστέρας του Falconets στο 2018 Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, υποδεικνύοντας τις εξαιρετικές  ικανότητες για ντρίμπλα και τη δύναμη της μπάλας καθώς η ομάδα της έφτασε στους προημιτελικούς.
Ένα χρόνο αργότερα, σημείωσε το πρώτο γκολ της επιτυχημένης καμπάνιας των Αφρικανών Αγώνων στη Νιγηρία, αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι βασική παίκτρια καθώς κέρδισε το χρυσό στον ανταγωνισμό για πρώτη φορά σε 12 χρόνια.
Ο προπονητής Christopher Danjuma χαρακτήρισε τις συνεισφορές της "εξαιρετικές", ενώ η ίδια η Monday μίλησε με ωριμότητα πέρα ​​από τα χρόνια της της όλης επιτυχίας της.
Ένας φανταστικός τελικός και μια απειλή στον αέρα, η έφηβη μπροστά έχει τώρα τις πιθανότητες να περάσει σε ανώτερο επίπεδο, αλλά πρώτα απ 'όλα θα είναι μία κρίσιμη παίκτρια για τη Νιγηρία κάτω των 20 ετών, στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

#6 Mary Fowler | Montpellier



Όταν η Αυστραλία ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το Μάιο του 2019, υπήρξε μια μεγάλη έκπληξη: έγινε χώρος για την 16χρονη Mary Fowler.
Δώδεκα μήνες νωρίτερα, έγινε η πέμπτη νεότερη παίκτρια που εκπροσωπεί το Matildas, παίζοντας με τη Βραζιλία μόλις 15 χρονών.
Η Fowler δεν θα έβλεπε κανένα λεπτό στη Γαλλία , αλλά όταν επέστρεψε στην Αυστραλία, θα την έκανε από την  W-League, υπογράφοντας με την Adelaide United για μια σύντομη αλλά γλυκιά περίοδο.
Σε επτά παιχνίδια, η Mary παρουσίασε το θαυμάσιο footwork, τη δύναμη και την ποιότητά της μπροστά από το στόχο, σκοράροντας τρεις φορές.
Υπόγραψε με την Montpellier τον Φεβρουάριο, όπου φόρεσε την φανέλα No.9. Στην ανακοίνωση της γαλλικής λέσχης, δήλωσαν ότι ήλπιζαν ότι θα "απολαύσει την ίδια επιτυχία με την ομώνυμη Robbie, την σκόρερ της Λίβερπουλ στη δεκαετία του 1990".
Ο ουρανός είναι πραγματικά το όριο για το νέο ποδοσφαιρικό αστέρι της Αυστραλίας.

#5 Melchie Dumornay | AS Tigresses



Η Αϊτή δεν είναι ακριβώς γνωστή για την παραγωγή ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης, αλλά η Melchie Dumornay έχει κάτι ιδιαίτερο.
Το 2018, η μέσος πήρε αναγνωρισιμότητα στην ομάδα του τουρνουά ως ανταμοιβή για τις εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα CONCACAF Under-17 και Under-20, κερδίζοντας επίσης τη χρυσή μπάλα στο πρώτο.
Οι εμφανίσεις της ήταν βασικός παράγοντας στο τρίτο τερματισμό της Αϊτής στο τελευταίο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη θέση της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA Under-20 κάνοντάς τους το πρώτο έθνος της Καραϊβικής που παίζει στο τουρνουά.
Και στους Ολυμπιακούς προκριματικούς του CONCACAF τον Φεβρουάριο, η Dumornay, που είναι ακόμα μόλις 16 ετών, έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και στην εθνική.
Όταν η Αϊτή ξεκίνησε την εκστρατεία της με νίκη 6-0 εναντίον του Παναμά , ήταν η δυναμική της προσπάθεια που δημιούργησε το δεύτερο γκολ, ενώ σκόραρε ξανά στο δεύτερο ημίχρονο με μια ριψοκίνδυνη κεφαλιά.
Η Αϊτή έχει πιάσει τον ποδοσφαιρικό πυρετό των γυναικών τα τελευταία χρόνια και με ένα ταλέντο όπως η Dumnoray στις τάξεις τους, δεν είναι περίεργο το γιατί.

#4 Lauren James | Manchester United




Όταν η Lauren James έκανε το πλήρες ντεμπούτο της στην Super League για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Σεπτέμβριο, έκλεψε την παράσταση με τον απόλυτο έλεγχο, την ευκινησία, την ικανότητα και την εξουσία.
"Δεν μπορεί να την δείτε μόνο  αριστερά αλλά ούτε και  δεξιά, γιατί μπορεί να παίξει και τα δύο πόδια", δήλωσε η προπονήτρια της Liverpool Vicky Jepson. "Δεν νομίζω ότι μπορείς να μου πεις ένα πράγμα στο πρωτάθλημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει."
Από τότε, η 18χρονη  έχει γίνει βασική παίκτρια για την πλευρά της Casey Stoney αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά ακόμα.
«Είναι τόσο καλή όσο θέλει να είναι», είπε η μάνατζερ.

#3 Claudia Pina | Barcelona




Λίγες χώρες μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν δώσει στο παιχνίδι πιο θαυμάσιους τεχνικούς από την Ισπανία και η Claudia Pina είναι άλλη μια.
Η προοπτική της Βαρκελώνης έχει όλα τα κόλπα και τα κτυπήματα, την ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη για να δείξει τι μπορεί να κάνει.
Το ρεκόρ της στο επίπεδο της νεολαίας για τις γυναίκες της Ισπανίας υπογραμμίζει το ίδιο: από τον Φεβρουάριο του 2020, η πρόοδος είχε 37 γκολ σε 39 εμφανίσεις σε ομάδες ηλικιών, καθώς και μετάλλια νικητών από το Πρωτάθλημα Under-17 της UEFA και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Under 17.Στο τελευταίο τουρνουά, κέρδισε και τα βραβεία Golden Ball και Silver Boot, για τον τελικό ώστε να καθοδηγήσει την Ισπανία στη δόξα.Στη Βαρκελώνη, στην οποία η 18χρονη έκανε το πρώτο της ντεμπούτο στα 16, η Pina εξακολουθεί να περιμένει την ευκαιρία να παρουσιάσει την απόλυτη λαμπρότητα της.Σε μια τέτοια  ομάδα, η οποία ταξιδεύει στον τίτλο του πρωταθλήματος με απίστευτη ταχύτητα, αυτό είναι αναμενόμενο. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητα της Pina θα αφήσει σίγουρα το σημάδι της, είναι θέμα το πότε και όχι το εάν.
  1. # 2 Jordyn Huitema | Paris Saint Germain



Για τους περισσότερες νεαρές αθλήτριες στη Βόρεια Αμερική, η μετάβαση στο κολέγιο είναι ένα προφανής. Προωθεί την εκπαίδευσή τους αναπτύσσοντας παράλληλα και το αθλητικό δυναμικό τους, πριν τους δώσει την ευκαιρία να συνταχθούν σε μια επαγγελματική ομάδα μετά την αποφοίτησή τους.
Οι περισσότερες νεαρές αθλήτριες, ωστόσο, δεν γίνονται 18 και έχουν ήδη την ικανότητα που έχει η Jordyn Huitema.
Όταν επέλεξε να εγκαταλείψει το κολέγιο για να μετακινηθεί στην Ευρώπη και να συμμετάσχει στην γαλλική μεγάλη ομάδα Paris Saint-Germain , μιλούσε και αναρωτιόταν για το πόσο καλή είναι.
Έβαλε επτά γκολ στις αρχές Φεβρουαρίου για να εξασφαλίσει τη θέση του Καναδά στους Ολυμπιακούς του φετινού καλοκαιριού.
Με αυτόν τον τρόπο, διεκδίκησε την χρυσή εκκίνηση για τους Ολυμπιακούς Προκριματικούς του CONCACAF, καθιστώντας την, την νεαρότερη παίκτρια που το έκανε ποτέ αυτό.
Ο Καναδάς ενδέχεται να χάσει σύντομα την Christine Sinclair, η οποία πρόσφατα έγινε η κορυφαίος σκόρερ του ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο, στη συνταξιοδότηση της. Αλλά, στο Huitema, έχουν ήδη βρει την κληρονόμο για τον θρόνο της.

#1 Lena Oberdorf | SGS Essen



Όταν Lena Oberdorf  ήρθε ως αλλαγή ημιχρόνου στη Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησε η ιστορία. 
Ήταν μια αλλαγή που είδε την πολυδύναμη έφηβη να γίνεται η αντικαταστάτης της Birgit Prinz, που θεωρείται ευρέως μία από τις μεγαλύτερες παίκτριες όλων των εποχών, ως η νεώτερη παίκτρια που εκπροσωπεί το ευρωπαϊκό έθνος στο μεγαλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου.
Μόλις δυο μέρες νωρίτερα, έπρεπε να ολοκληρώσει μια εξέταση τριών ωρών στη βάση εκπαίδευσης της Γερμανίας και στη συνέχεια ήταν εδώ, στο αποκορύφωμα της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας, παίζοντας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
«Με τη Lena, θέλουμε να εισαγάγουμε μια φυσική παρουσία», εξήγησε η προπονήτρια της, Μαρτίνα Βος-Τέκλενμπουργκ. "Αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τη νεότερη παίκτρια μας, τότε αυτό λέει πολλά για αυτήν."
Έκτοτε, η Oberdorf  έχει παίξει σε διάφορες θέσεις. Το αστέρι SGS Essen μπορεί να λειτουργήσει ως centre-back, central midfielder, full-back και a winger με την ψυχραιμία και την ωριμότητα της να μην την παρασύρει ποτέ.
Με τέτοια ευελιξία και αναμφισβήτητο ταλέντο, αν και είναι μόλις 18 ετών, η Oberdorf τώρα γίνεται σιγά-σιγά κανονική παίκτρια και όχι αλλαγή, τόσο για τη χώρα όσο και για τον σύλλογο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code