ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όλες οι αποφάσεις της UEFA για τη συνέχεια του ποδοσφαίρου!

Μετά τη συνάντηση της Τρίτης η ομοσπονδία ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για το μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Τη τρίτη η διεθνής ομοσπονδία προχώρησε σε τηλεδιάσκεψη για να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου, εν μέσω μια μεγάλης ανθρώπινης κρίσης. Το άθλημα με το οποίο μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε, αποτέλεσε πολλές φορές στη ζωή μας ένα φάρμακο στις δύσκολες στιγμές. Αυτό θέλουν και τώρα ο κύριος Τσέφεριν, το υπόλοιπο συμβούλιο και το κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν αφορούν τη μετάθεση του Euro για το καλοκαίρι του 2021, ενώ παράλληλα θα έχουμε αγώνες Champions και Europa League τα Σαββατοκύριακα και αγώνες πρωταθλημάτων μεσοβδόμαδα. Στόχος είναι, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις που έχει η UEFA υπό την αιγίδα της μέχρι το τέλος του Ιούνη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας:

1) Διοργανώσεις εθνικών ομάδων:

    i) Οι προκριματικοί αγώνες του UEFA EURO 2020, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Μάρτιο του 2020, θα αναβληθούν μέχρι τα παράθυρα του Ιουνίου το 2020 και θα είναι υπό εξέταση ανάλογα την κατάσταση.

   ii) Το τουρνουά του EURO 2020, το οποίο ήταν να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2020, θα αναβληθεί για τις 11 Ιουνίου έως και 11 Ιουλίου του 2021. Με αυτό θα εξασφαλίσουμε ότι το Euro θα είναι μια μεγάλη γιορτή για όλη ολόκληρη την ήπειρο.

   iii) Η 3η και 4η αγωνιστική των προκριματικών της Ευρωπαϊκής ζώνης που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούνη του 2021, θα προγραμματιστούν ξανά.
   iv) Τα τελικά του UEFA Nations League, του Euro U21, και του Euro γυναικών που ήταν προγραμματισμένα από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο του 2021, θα προγραμματιστούν ξανά.

   v) Οι ομάδες θα αποδεσμεύσουν τους παίκτες σε όλα τα προγραμματισμένα τουρνουά.

2) Συλλογικές Διοργανώσεις:

    i) Δέσμευση για ολοκλήρωση όλων των εθνικών και ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων, μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου το αργότερο, αν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης και είναι εφικτή η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

   ii) Πιθανοί περιορισμοί ή μειώσεις των τρεχουσών αποκλειστικών διαθέσιμων ημερολογιακών ημερών, ενδέχεται να φέρουν αγώνες των πρωταθλημάτων μεσοβδόμαδα και αγώνες των ευρωπαϊκών συλλογικών οργανώσεων τα Σαββατοκύριακα.

   iii) Πιθανές προσαρμογές στους προκριματικούς γύρους των UEFA Champions και Europa League για την περίοδο 2020/21, αν η σεζόν τελειώσει μετά τις 30 Ιουνίου.

3) Ομάδες Εργασίας:

   i) Μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους της UEFA, πρωταθλήματα και συλλόγους θα συσταθεί αμέσως για να εξετάσει τα σχετικά ημερολογιακά θέματα και να σχεδιάσει τις λύσεις που να επιτρέπουν την επανέναρξη και την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν με συνεκτικό τρόπο.

  ii) Μια δεύτερη επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους της UEFA , πρωταθλημάτων, συλλόγων και παικτών, θα συγκροτηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο προκειμένου να αξιολογηθεί ο οικονομικός, χρηματοδοτικός και οργανωτικός αντίκτυπος της επιδημίας COVID-19 και να προτείνει μέτρα για να βοηθήσει να μετριαστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code