ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

"Εδώ για να παίξετε": Φεστιβάλ Γυναικών Ποδοσφαίρου στο Tuggerah


Οι ποδοσφαιρικές ομάδες γυναικών από όλη τη χώρα καλούνται να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στο τέλος της σεζόν στην κεντρική ακτή, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Γυναικών Ποδοσφαίρου στο Tuggerah, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου, με θέμα "Εδώ για να παίξετε".

Το Φεστιβάλ θα ενσωματώσει τα πρώτα βραβεία γυναικών ποδοσφαίρου που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της NSW.



Συγκροτήθηκε από την ομάδα γυναικών στο ποδόσφαιρο, μια εθνική ένωση με μέλη που στοχεύει στην προώθηση και τον εορτασμό του ρόλου των γυναικών στο ποδόσφαιρο.
Ένας εκπρόσωπος είπε ότι "η ιδέα πίσω από το Φεστιβάλ είναι να φέρει γυναίκες που παίζουν, προπονητές ή ποδοσφαιριστές ποδοσφαίρου, εθελοντές, "μαμάδες ποδοσφαίρου", ή που απολαμβάνουν το παιχνίδι, μαζί για να γιορτάσουν την πολυδιάστατη συμβολή των γυναικών στο παιχνίδι."
Συνεχίζει, "είναι ένας τρόπος για τις γυναίκες να κάνουν συνδέσεις, να δημιουργήσουν νέες γέφυρες, να κάνουν νέους φίλους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και τελικά να βοηθήσουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον ρόλο των γυναικών στο ποδόσφαιρο.Το τουρνουά ποδοσφαίρου είναι ένα μίνι πρωτάθλημα γύρου robin που είναι ανοιχτό σε ομάδες από συλλόγους, μια περιφέρεια ή ένα κράτος,ή "κατασκευασμένες" ομάδες ατόμων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν ανήκουν κάπου.
"Όλοι απολαμβάνουμε το Matildas και το W-League, και βλέπουμε τα δικά μας παιδιά να παίζουν, αλλά αυτό είναι ένα Σαββατοκύριακο για μας.", πρόσθεσε στον λόγο του.
Οι γυναίκες στο ποδόσφαιρο εργάζονται σκληρά για να ενθαρρύνουν περισσότερα και βελτιωμένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο, είτε πρόκειται για mainstream είτε για μη παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και ανεξάρτητα από το εάν είναι εκτυπωμένα ή μεταδίδονται.
Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο Περιφερειακό Αθλητικό Συγκρότημα της Tuggerah, ενώ το δείπνο των Βραβείων θα διεξαχθεί στο Mingara Recreation Club.
Ξεχωριστά, σε μια εθνική απογραφή ποδοσφαίρου που κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου από την FFA, ο αριθμός των γυναικών που παίζουν στο δημοφιλέστερο αθλητικό σωματείο συμμετοχής στη χώρα αυξήθηκε κατά 11% σε 156.893, δηλαδή περίπου το 22% όλων των υπαίθριων συμμετεχόντων, προπονητές και άλλοι εθελοντές.
Στην κεντρική ακτή, οι Ναυτικοί ενημέρωσαν ότι συνολικά 12.158 άτομα συμμετείχαν στο σχολικό και κοινοτικό πρόγραμμα τους το 2019.
Στα προγράμματα που βασίζονται σε σχολεία, συμμετείχαν 6.634 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων 3.938 γυναικών ή σχεδόν 60%.
Η επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FFA, Σάρα Γουόλς, δήλωσε ότι η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του έργου των εθνικών και κρατικών φορέων.
"Η FFA έχει δεσμευτεί να αυξήσει την ποικιλομορφία και την ένταξη στο ποδόσφαιρο και έχουμε δει μια σειρά γυναικείων ποδοσφαιρικών πρωτοβουλιών τον περασμένο χρόνο που αποδείχθηκαν πολύ δημοφιλείς", δήλωσε ο Walsh.

"Το Βόρειο Ποδόσφαιρο της Νέας Νότιας Ουαλίας ξεκίνησε επιτυχώς το Kick-on για τις Γυναίκες, ενώ το Football Victoria δημιούργησε το πρωτοποριακό πρόγραμμα της VicHealth Soccer Mums", στην συνέχεια συμπλήρωσε "το ποδόσφαιρο NSW ξεκίνησε με επιτυχία το πρόγραμμα Girls United που στοχεύει στα θηλυκά όλων των ηλικιών από πολιτισμικά και γλωσσικά διαφορετικά υπόβαθρα (CaLD)".

Ο Walsh στο τέλος πρόσθεσε ότι η FFA στοχεύει στην ισότητα των φύλων 50:50 μέχρι το 2027 και θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA το 2023 στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Source:
Women in Football website
Media release, March 11
Football federation Australia
Reporter: Ross Barry


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code