ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ στο ''μικροσκόπιο'' του Sportsnewsgreece...



 Πέρυσι, γύρω στο Μάη, συγκεντρώσαμε όλο το υλικό σε σχέση με την πορεία των τμημάτων του Παναθηναικού Αθλητικού Ομίλου, πλην βέβαια του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τα οποία βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο των ρεπορτάζ μας. Σας είχαμε υποσχεθεί επαρκέστερη κάλυψη στα τμήματα της ''μάνας του λόχου'', μέχρι τώρα κάτι τώρα δεν συνέβη λόγω τεχνικών ζητημάτων, πλέον το σάιτ μπαίνει σε πλήρη κανονικότητα και θα υπάρχει ενημέρωση υψηλού επιπέδου για όλες τις ομάδες των ''πρασίνων'' σε κάθε άθλημα. Προς το παρόν ωστόσο, δε θα ήταν καθόλου κακό να γίνει μια σύνοψη, μια ''σούμα'' όσων έχουν (και δεν έχουν) πετύχει μέχρι στιγμής στο ''τριφύλλι'', συγκρίσεις με τα τελευταία χρόνια και βέβαια ποιες είναι οι προσδοκίες για το παρόν και το μέλλον. Ο Αντώνης Παναγόπουλος επιμελείται το αφιέρωμα:


                                Bόλει Ανδρών: Μαγιά, τσαμπουκάς και...κάτι από το παρελθόν

Επειδή γενικά θέλω να πιστεύω πως είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δε θα μπορούσα παρά να ξεκινήσω με το πιο λαμπερό κομμάτι του φετινού Παναθηναικού, γενικότερα ως οργανισμός και όχι μόνο στον Ερασιτέχνη. Μιλάμε για μια ομάδα ενορχηστρωμένη από έναν γνήσιο Παναθηναικό, τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, ο οποίος είναι παράλληλα και ομοσπονδιακός τεχνικός και έχει παραμείνει στο τιμόνι του ''τριφυλλιού'' ακόμα και στα πολύ δύσκολα χρόνια του συλλόγου. Οι ''πράσινοι'' μετά την περσινή μεταβατική σεζόν, που με κάπως πιο βελτιωμένο μπάτζετ από πρόπερσι τερμάτισαν 3οι, έβαλαν πιο ψηλά τον πήχη, με στόχο να μπουν σφήνα στον  Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Κράτησαν τον περσινό κορμό (Γιάκομπσεν, Ζήσης, Πανταλέων, Ράπτης, Ανδρεόπουλος, Πελεκούδας) και πρόσθεσαν σε αυτόν τρία πολύ βασικά γρανάζια. Ο κεντρικός Ρανγκέλ και ο ακραίος Στάροβιτς αποκτήθηκαν από το καλοκαίρι και αποτέλεσαν παίκτες γύρω από τους οποίους χτίστηκε η ομάδα, ενώ ο Τσάσιτς ήταν η κίνηση της...τελευταίας στιγμής, προκειμένου το ''τριφύλλι'' να φανεί ακόμα πιο ανταγωνιστικό. 

Μπορεί η σεζόν να μην έχει τελειώσει και να μη γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη των ''πρασίνων'' στη volley league, αλλά με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν το καλοκαίρι, η χρονιά εν μέρη μπορεί να χαρακτηριστεί ήδη πετυχημένη. Οι ''πράσινοι'' κατέκτησαν μετά από δύο συναρπαστικούς τελικούς το λιγκ καπ απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο είχαν να κερδίσουν από το 2015, κατάφεραν να κερδίσουν τους ''ερυθρόλευκους'' και στο πρωτάθλημα μέσα στου Ρέντη, ενώ τον προηγούμενο μήνα υπέταξαν και τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με τον οποίον επίσης είχαν άσχημη παράδοση τα τελευταία χρόνια. Στο πρωτάθλημα παλεύουν να τερματίσουν οριακά πάνω από τον ''δικέφαλο του Βορρά'' στη 2η θέση, ώστε να έχουν πλεονέκτημα έδρας και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να παίξουν στους τελικούς απέναντι -λογικά- στον Ολυμπιακό, τον οποίον πάντως έχουν δείξει πως μπορούν να τον κοντράρουν στα ίσια... Μοναδικό ίσως μελανό σημείο μέχρι ώρας στη σεζόν ο αποκλεισμός από το final four του κυπέλλου, από τον Φοίνικα στη Σύρο στις αρχές του περασμένου μήνα.

Συμπερασματικά: Ο Παναθηναικός έχει προοδεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, βαδίζει στο σωστό δρόμο των τίτλων, έχει στον πάγκο έναν άνθρωπο που αποτελεί την προσωποποίηση του πάθους, παίκτες με παρόν και πολύ μέλλον (ειδικά οι πιτσιρικάδες Ράπτης και Ανδρεόπουλος αποτελούν σπουδαία κεφάλαια για το σύλλογο) και σιγά σιγά με τα χρέη να έχουν δρομολογηθεί, οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά. Αξίζει να γίνει και μια αναφορά στο κεφάλαιο της Ευρώπης. Οι ''πράσινοι'' έχουν να παίξουν Ευρώπη από το 2010, ακόμα και σε χρονιές που είχαν δικαίωμα να παίξουν δε δήλωσαν συμμετοχή για να μην επιβαρυνθούν τα οικονομικά του συλλόγου. Δεν είμαι οικονομικός σύμβουλος, ωστόσο αυτή τη στιγμή το τάιμινγκ μοιάζει πιο κατάλληλο από ποτέ για την επιστροφή του συλλόγου στα ευρωπαικά σαλόνια, ώστε να αρχίσει να αποκτά λίγη από τη χαμένη του αίγλη...


                                          Βόλει Γυναικών: Χρονιά προσαρμογής με αρκετά οφέλη

Σε αντίθεση με την ανδρική ομάδα, η γυναικεία του Κυριάκου Καμπερίδη βίωσε ένα μικρό...πολιτισμικό σοκ από την μετάβαση από τη Pre League στη Volley League. Πιο δύσκολη η προσαρμογή για τις ''πράσινες'' με έναν Ολυμπιακό παντοδύναμο, έναν ΑΟ Θήρας που δουλεύει σε ευρωπαικά πρότυπα και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η Θέτιδα, ο Παναξιακός και ο Άρης να μοιάζουν πολύ επικίνδυνες. Στόχος για το ''τριφύλλι'' ήταν εξ αρχής και εδώ η καθιέρωση και η είσοδος στην τετράδα και σε δεύτερη βάση μελλοντικά η επιθυμία να πάρει πίσω τα...κεκτημένα. Mια ομάδα χτισμένη γύρω από την αειθαλή Κοσμά, την ελπιδοφόρα Οικονομίδου και την έμπειρη Πότοκαρ, η οποία έχει παρουσιάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν στα δύσκολα παιχνίδια, ωστόσο δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα απέναντι στις -θεωρητικά- πιο εύκολες ομάδες της Volley League. 

Με αυτά τα δεδομένα, το ''τριφύλλι'' αν και έχασε ευκαιρίες απέναντι στους πρωτοπόρους (ήττες στο τάι μπρέικ από Ολυμπιακό και ΑΟ Θήρας), έχει καταφέρει να πλασαριστεί σχετικά άνετα στην 3η θέση, εκεί από οπού δύσκολα θα ξεκολλήσει στις εναπομείνουσες στροφές. Ο Παναθηναικός στην χρονιά της επανεμφάνισής του στα μεγάλα σαλόνια θα παίξει στα πλέι οφ (λογικά με τον ΑΟ Θήρας με μειονέκτημα έδρας), θα προσπαθήσει να μπει σφήνα στην ομάδα της Σαντορίνης και τον Ολυμπιακό, ωστόσο το σημαντικό είναι πως μπήκαν σημαντικές βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Συμπερασματικά: Από τη στιγμή που ο Παναθηναικός θα παίξει στα πλέι οφ, έχει επιστρέψει στην ελίτ και χτίζει για το μέλλον με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο, η πρώτη χρονιά προσαρμογής κρίνεται αρκετά θετική. Η μεγάλη ευκαιρία βέβαια χάθηκε στο κύπελλο, όπου οι ''πράσινες'' είχαν χρυσή ευκαιρία απέναντι στον Ολυμπιακό να τον πετάξουν έξω και να προχωρήσουν στο final four, λύγισαν όμως στο φινάλε και στο τάι μπρέικ. Όπως και στο βόλει ανδρών, έτσι και εδώ ΠΡΕΠΕΙ να μπει η εξίσωση της Ευρώπης στο τραπέζι, από τη στιγμή δε που βλέπουμε πως στο challenge cup πρωταγωνιστούν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Θήρα, που το ''τριφύλλι'' μπορεί να τις κοντράρει!

                                   Μπάσκετ Γυναικών: Μια ταχύτητα...μόνος του


   Ακόμα ένα τμήμα που άρχισε πέρυσι να ορθοποδεί ξανά, ανέβηκε στην Α1 και θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Και μάλλον και αυτό το τμήμα βαδίζει σε πολύ καλό μονοπάτι. Εξαιρουμένου του -μέχρι στιγμής- ασυναγώνιστου Ολυμπιακού, ο Παναθηναικός έχει ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ομάδες, και έχει σχεδόν καπαρώσει τη δεύτερη θέση, δείχνοντας τρομερή βελτίωση ειδικά από τη στιγμή της έλευσης της Ελένης Καπογιάννη στη θέση του προπονητή και έπειτα. Οι ''πράσινες'' κινούνται γύρω από τις δύο εξαιρετικές Αμερικανίδες Τένσταλ και Ριντ, οι οποίες έχουν αποδειχτεί...λίρα εκατό και μαζί με τις Ελληνίδες του ρόστερ (Διέλα, Καλαμπάκου, Μούλη) έχουν συγκροτήσει μια αρκετά ελκυστική ομάδα, η οποία όσο περνάει ο καιρός αποδίδει όλο και καλύτερο μπάσκετ.

 Πέραν του πρωταθλήματος, ο Παναθηναικός έχει φτάσει και στην τετράδα του κυπέλλου, όπου μόλις -με το καλό- ολοκληρωθεί η διακοπή λόγω κορωνοιού θα αντιμετωπίσει την Ελευθερία Μοσχάτου για μια θέση στον τελικό απέναντι στον -σχεδόν σίγουρο- Ολυμπιακό. Για το ''τριφύλλι'' αυτή τη στιγμή ο πιο ρεαλιστικός στόχος που υπάρχει είναι η συγκρότηση κορμού για τα επόμενα χρόνια, με ποιοτικές προσθαφαιρέσεις και δειλά δειλά να αρχίσει να χτυπάει και τον ''αιώνιο'' αντίπαλο.

   Συμπερασματικά: Ο Παναθηναικός και στο μπάσκετ γυναικών βαδίζει σε ασφαλή μονοπάτια. Για την ακρίβεια, όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Σε πιθανό τελικό κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, ίσως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να πετύχει κάτι αν εξαντλήσει όλα του τα όπλα, στο πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο σε σειρά αγώνων να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη 2η θέση, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας!

                           Πόλο Ανδρών: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

 Εδώ τα πράγματα διαφοροποιούνται σε σχέση με όσα γράψαμε για τα προηγούμενα τμήματα, το ίδιο και η διάθεση ευφορίας που υπήρξε πριν. Σε αντίθεση λοιπόν με την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα υπόλοιπα σπορ, η ομάδα πόλο, αν και πέρυσι εξασφάλισε την άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια, φέτος δεν έχει μια παρουσία που να ταιριάζει στο πρεστίζ του συλλόγου. Βρίσκεται στην τελευταία θέση, έχει σημειώσει μόλις δύο νίκες απέναντι σε Χίο και ΠΑΟΚ και παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία, χωρίς να έχει τις πιθανότητες υπέρ της για να το πετύχει. H oμάδα του κυρίου Βενετόπουλου παλεύει όσο μπορεί τα παιχνίδια, υπάρχουν περιπτώσεις που στάθηκε άτυχη και έχασε στο γκολ, ωστόσο το μεγαλύτερο θέμα είναι η έλλειψη μπάτζετ και εμπειρίας. 

 Το πρόβλημα για τον Παναθηναικό είναι πως το τμήμα πόλο για μια ακόμα σεζόν φυτοζωεί, οι επιτυχίες είναι μηδαμινές σε σχέση με το πρεστίζ και όσα εκπέμπει ο σύλλογος και σε όλη την ιστορία του ερασιτέχνη Παναθηναικού αποτελεί τον ''φτωχό συγγενή'', ένα τμήμα που ποτέ ουσιαστικά δεν έχει γίνει μια σοβαρή επένδυση (εξαιρώντας τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας), μια σοβαρή προσπάθεια να βρεθεί στην κορυφή, να διεκδικήσει τίτλους με αξιώσεις.

     Συμπερασματικά: Ένα τμήμα που έχει συνηθίσει να γράφει...μαύρες σελίδες οδεύει ολοταχώς ξανά στην Α2. Ελπίζω πως αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί , ωστόσο οι ιθύνοντες του συλλόγου καλούνται κάποια στιγμή να δουν σοβαρά το θέμα της ομάδας πόλο. Είτε να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή, είτε εφόσον δε μπορούν να σταματήσουν τους διασυρμούς, να καταργήσουν το τμήμα...Πάντως πρόκειται για μια ομάδα που ο κόσμος κατά καιρούς την έχει αγκαλιάσει ακόμα και σε πολύ δύσκολους καιρούς. 

                    Ποδόσφαιρο Σάλας: Ήρθε η ώρα για τον πρώτο τίτλο;

Πέρυσι έφτασε πιο κοντά σε έναν τίτλο από κάθε άλλο ερασιτεχνικό τμήμα του συλλόγου, έπαιξε μια συγκλονιστική σειρά τελικών απέναντι στην ΑΕΚ, εκεί ηττήθηκε με 3-2, χάνοντας μάλιστα στα πέναλτι στον τελευταίο τελικό στην έδρα της ''Ένωσης''. Το ''τριφύλλι'' τις δύο πρώτες του σεζόν από τότε που πρωτοσυστάθηκε ομάδα Futsal, έχασε αρκετούς τίτλους στις λεπτομέρειες, δύο τελικούς πρωταθλήματος (από Δούκα και ΑΕΚ) και ένα κύπελλο από τον Δούκα. Με την εμπειρία να έχει μεγαλώσει, το ''τριφύλλι'' ευελπιστεί πως φέτος θα τα καταφέρει καλύτερα και θα κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 3η θέση και μέσω των πλέι οφ έχει ήδη προκριθεί στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον ισχυρό Δούκα με μειονέκτημα έδρας, ενώ και στο κύπελλο έχει ήδη ''τσεκάρει'' το εισιτήριο για το final four. 

    Συμπερασματικά: Σε αντίθεση με όσα γράψαμε για Βόλει ανδρών και γυναικών, καθώς και για το Μπάσκετ Γυναικών, η ομάδα futsal παρουσιάζει μια στασιμότητα. Βρίσκεται για τρίτη χρονιά στις παρυφές της κορυφής, αλλά κάτι μοιάζει να της λείπει. Ίσως αυτό που της λείπει είναι και ο κόσμος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο τμήμα...

 - Αξίζει να σημειωθεί και η αξιέπαινη ομάδα που γίνεται στα τμήματα ΑΜΕΑ. Η ομάδα μπάσκετ των ''πρασίνων'' κέρδισε μέσω της διαδικασίας των μπαράζ την άνοδο στην Α1 το φθινόπωρο και μέχρι στιγμής προελαύνει και εκεί, έχοντας πετύχει 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, σε ένα άθλημα βέβαια που, όσο κλισέ κι αν μοιάζει, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι...

- Το τμήμα Πινγκ Πονγκ Ανδρών τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Α1, ενώ η γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 θα διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία...

- Με την διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, η δράση θα περιοριστεί για ένα διάστημα. Με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ με τη δράση όλων των τμημάτων κάθε Σαββατοκύριακο!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code