ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

PSG : λήξεις συμβολαίων , πιθανές ανανεώσεις και φημολογίες

Όπως το 2018 και το 2019 , έτσι και το 20 φέρνει τέτοια εποχή την ομάδα του Παρισιού στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και όπως εξελίσσεται η κατάσταση , λαμβάνοντας υπ’όψιν την διαφορά επιπέδου της σε σχέση με αυτή των ανταγωνιστών της , η Παρί δεν έχει αντίπαλο .

Άπαντες γνωρίζουν ότι βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης των τελευταίων 8 ετών με εξαίρεση την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την εκπληκτική ομάδα της Μονακό του Ζαρντίμ το 2017 είναι τα διαστημικά ποσά που διατίθενται για μεταγραφές και συμβολαια τα οποία της επιτρέπουν να έχει στη κατοχή της παίκτες elite κατηγορίας και ένα τεράστιο , πολύ ποιοτικό βάθος ρόστερ . 

Με την λήξη της σεζόν η ομάδα του Παρισιού όπως φαίνεται θα λήξει την συνεργασία της με  3 έως και 7 παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου όπου ορισμένοι από αυτούς κατέχουν μερικά από τα υψηλότερα συμβόλαια της ομάδας . Αυτό ίσως υποδεικνύει μια στροφή στην μέχρι σήμερα τακτική που ακολουθούσε η τεχνική διεύθυνση της Παρί με σκοπό την συρρίκνωση των μη απαραίτητων εξόδων και του επενδυτικού κεφαλαίου μίσθωσης παικτών . Παρακάτω αναφέρονται οι παίκτες που είτε οδεύουν στην λήξη της συνεργασίας τους με την ομάδα , είτε ενδέχεται να ανανεώσουν χωρίς κάποια εξέλιξη μέχρι στιγμής .
Τιάγκο Σίλβα

Ο θρυλικός κεντρικός αμυντικός της Παρί έχει φτάσει στο 35ο έτος της ηλικίας του και το σενάριο ανανέωσης του με τους Παριζιάνους είναι αμφίβολο . Υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι 2 πλευρές έχουν κάνει προσπάθειες για επίτευξη μονοετούς συμβολαίου χωρίς όμως να είναι επιτυχείς καθώς βασική προϋπόθεση για την ανανέωση από πλευράς ομάδος είναι η μείωση των αποδοχών , κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από πλευράς του παίκτη . Υπάρχει λογική πίσω από αυτήν την τοποθέτηση των Παριζιάνων καθώς ο Τιάγκο δεν θα γίνει νεώτερος , οι συμμετοχές του φέτος δεν είναι πάρα πολλές διότι αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού ( αυτή τη στιγμή έχει υποστεί νέο τραυματισμό και θα μείνει εκτός δράσης για 3 εβδομάδες ) και ο πιο ενδεικτικός παράγοντας της απαίτησης αυτής είναι ότι κατέχει το 3ο μεγαλύτερο συμβόλαιο μετά τον Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ . Φημολογείται ότι υπάρχει ιταλικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του , συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές που θέλουν τον βραζιλιάνο στην πρώην ομάδα του την Μίλαν αλλα και στη Γιουβέντους . Στη περίπτωση αποχώρησης του υπάρχει το σενάριο αντικατάστασης του απο τον Κουλιμπαλί της Νάπολι , ένα σενάριο το οποίο θα απασχολήσει πολύ εάν εξελιχθεί αφου τα ποσά που θα πέσουν στο τραπέζι θα είναι αστρονομικά . Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία όπως αναφέρεται στο Transfermarkt ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ .
Λαιβίν Κουρζαουά


O πολύπειρος αριστερός μπακ είναι επίσης στην πόρτα της εξόδου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν επαφές για την ανανέωση του καθώς πρόκειται για έναν παίκτη σταθερής αξίας και απόδοσης και διότι στα 5 χρόνια που πλέον βρίσκεται στην Παρί μόνο θετικό απολογισμό έχει η συμμετοχή του . Παρ’αυτά ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει το καλοκαίρι , αναζητώντας καινούριες προκλήσεις και χρόνο συμμετοχής . Την περασμένη μεταγραφική περίοδο η Άρσεναλ έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της για το παίκτη , με την Παρί να ορίζει την τιμή πώλησης του στα 5 εκατομμύρια με τις 2 πλευρές να μην τα βρίσκουν και τον γάλλο παίκτη να παραμένει στη πατρίδα του . Η Άρσεναλ πιθανότατα θα επανεξετάσει την περίπτωση απόκτησης του εάν δεν υπάρξει ανανέωση με τους Παριζιάνους , ενδιαφέρον υπάρχει επίσης και από την Ίντερ σύμφωνα με δημοσίευμα της Tuttosport . Φημολογείται ότι αντικαταστάτης του Κουρζαουά θα μπορούσε να γίνει ο Ντάνι Ρόουζ της Τότεναμ με τον Μουρίνιο να μην ενδιαφέρεται για την χρησιμοποίηση του , στέλνοντας τον δανεικό στη Νιούκαστλ ώς την λήξη της σεζόν . Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία όπως αναφέρεται στο Transfermarkt ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ .
Τομάς Μουνιέρ

Η περίπτωση του βέλγου διεθνή είναι παρόμοια με αυτή του Κουρζαουά με μοναδική διαφορά την επιθυμία του ίδιου να ανανεώσει με τους Παριζιάνους . Ο 28χρονος δεξιός μπακ είναι κάτοικος παρισιού απο το 2016 όπου και αποκτήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ . Τον γενάρη υπήρξε ενδιαφέρον επίσης από την Άρσεναλ χωρίς το σενάριο μετακίνησης του στο Λονδίνο να πραγματοποιείτε . Υπάρχουν αναφορές που επισημαίνουν τον ενδιαφέρον μετακίνησης του πάλι στο Λονδίνο αλλα αυτή τη φορά για χάρη της Τότεναμ σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με την Παρί . Προτεραιότητα του Μουρίνιο είναι ο 20χρονος Μαξ Άαρονς της Νόριτς , αλλά εάν δεν γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του , ο Μουνιέρ θα είναι σίγουρα ένας παίκτης που θα εξετάσει . Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία όπως αναφέρεται στο Transfermarkt ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ .

‘Εντινσον Καβάνι


Ο μαγικός σέντερ φορ της Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται να είναι αποφασισμένος να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του έπειτα από 7 χρόνια συνεργασίας με τον γαλλικό σύλλογο . Προσφάτως έγινε ο μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Παρί περνώντας για πάντα στις μνήμες των φιλάθλων και οπαδών της ομάδας και όχι μόνο . Τον γενάρη η Ατλέτικο ήταν μια ανάσα μακριά από την απόκτηση του , καθώς οι 2 ομάδες είχαν έρθει σε συμφωνία έναντι 18 εκατομμυρίων . Η μεταγραφή χάλασε στο 90 με τον Καβάνι να παραμένει στο Παρίσι και η αιτία ήταν μια διαφωνία ανάμεσα στον αδερφό και ατζέντη του Ουρουγουανού διεθνή και το αρμόδιο τμήμα διαπραγμάτευσης της Ατλέτικο . Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ενρίκε Θερέρο , πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης κατηγόρησε ευθέως τον ατζέντη του Καβάνι και αναφέρθηκε ότι η μεταγραφή χάλασε ύστερα από μεγάλες απαιτήσεις προμήθειας για την πραγματοποίηση μεταγραφής . Παρ’αυτά το σενάριο μετακίνησης του στη Μαδρίτη στο τέλος του καλοκαιριού είναι ακόμα ζωντανό αλλά όχι τόσο πιθανό . Λόγω της κλάσης του παίκτη τα σενάρια απόκτησης του είναι πάρα πολλά . Μερικά από τα επικρατέστερα είναι η αλλαγή της ηπείρου για χάρη της Ιντερ Μαϊάμι που θα αγωνίζεται για πρώτη φορα στο MLS και η μετακίνηση του στο Νησί για χάρη είτε της Τσέλσι είτε της Γιουνάιτεντ . Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία όπως αναφέρεται στο Transfermarkt ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ .

Νιανζού Τανγκί Κουασί


Ο 17χρονος boy wonder και γέννημα θρέμμα της Παρί διανύει την αρχή της όπως φαίνεται μελλοντικής λαμπρής καριέρας του καθώς ο Τούχελ του δίνει ευκαιρίες να συμμετέχει στις εγχώριες διοργανώσεις και ο μικρός γαλλο-ιβοριανός τον βγάζει ασπροπρόσωπο . Παρ’αυτά το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι με πηγές να αναφέρουν ότι η ΠΣΖ σπεύδει να ανανεώσει με τον κεντρικό αμυντικό . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκφράσει η Λειψία που καραδοκεί περιμένοντας την απόφαση του παίκτη . Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία όπως αναφέρεται στο Transfermarkt ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ .

Δύο ακόμα περιπτώσεις παικτών που λήγει το συμβόλαιο τους το ερχόμενο καλοκαίρι είναι αυτές των Αντίλ Αουσίς και Έρικ Μαξίμ Τσούπο . O Αντίλ είναι επίσης ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν των ακαδημιών της Παρί και ακούγεται ότι θα ανανεώσει καθώς οι Παριζιάνοι πιστεύουν ότι ο 17χρονος επιθετικός μέσος έχει πολλά να δώσει . Απο την άλλη ο Έρικ Μαξίμ δεν έχει αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της Παρί , με την ανανέωση του να μην υπάρχει σαν σενάριο και τους ίδιους να περιμένουν το συμβόλαιο του 30χρονου , επιθετικού να τρέξει ώστε να αποδεσμευτούν από τον ίδιο .Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Αντίλ όπως αναφέρεται στο Transfermarkt ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Έρικ Μαξίμ είναι 5 εκατομμύρια ευρώ .

Προσθέτω ένα σχόλιο ώστε να επιβεβαιώσω και να αιτιολογήσω την εισαγωγή του κειμένου . Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των παικτών που προανέφερα ανέρχεται στα 88 εκατομμύρια ευρώ . Το ποσό είναι μεγαλύτερο από το ⅓ της συνολικής αξίας ρόστερ της δεύτερης Ολιμπίκ Μαρσέιγ , πάντα σύμφωνα με το Transfermarkt .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code