ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η μάχη της οχτάδας για τα play-off της Euroleague



Διαβάστε για το τι επικρατεί στην Euroleague έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.



Η μεγαλύτερη διασυλλογική ευρωπαική διοργάνωση μπάσκετ, μιλάμε φυσικά για την Euroleague, έχει πάρει φωτιά για τα καλά. Η μάχη της οχτάδας μένεται σπουδαία και έχει μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον. Χθες Παρασκευή 6/3 ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική και μένουν άλλες έξι για να ολοκληρωθεί η φετινή regular season. Θυμίζουμε ότι στην επόμενη φάση των play-offs θα περάσουν οι οχτώ ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ.

Αυτή τη στιγμή μαθηματικά έχουν δοθεί τα πέντε πρώτα εισιτήρια. Οι πρωτοπόρος Αναντολού Εφές (24-4), η Ρεάλ Μαδρίτης (22-6), η Μπαρτσελόνα (22-6), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη (19-9) αλλά και η Μακάμπι Τελ-Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου (19-9) έχουν ήδη κλείσει τις θέσεις τους για τα play-offs.

Με έξι αγωνιστικές να απομένουν, μαθηματικά, όλες οι ομάδες ακόμη και η τελευταία Ζενίτ (8-20) μπορούν να βρεθούν στην οχτάδα. Αλλά θα επικεντρωθούμε αυτή τη στιγμή στις ομάδες που βρίσκονται μέσα στα εισιτήρια ή μια ανάσα από αυτά.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Παναθηναικός με ρεκόρ 14-14. Η ομάδα του Ρίκ Πιτίνο περνάει ένα ντεφορμάρισμα αφού στα εφτά τελευταία ματς μετράει έξι ήττες. Στις 13 Μαρτίου καλείται στην Κωνσταντινούπολη να βρει το παλιό καλό εαυτό του κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Το πρόγραμμα των "Πρασίνων" είναι δύσκολο, αλλά με βάση την συνολική εικόνα της ομάδας φέτος εκτιμάται ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να περάσει στα play-off.

Στην έβδομη θέση θα δούμε την Χίμκι με ρεκόρ 13-15. Η Ρωσική ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Euroleague στηρίζεται κυρίως σε παίκτες όπως ο Αλεξέι Σβέντ, Γιάννις Τίμμα και Ντέβιν Μπούκερ. Πραγματικά εξαιρετικοί σαν μονάδες. Στις 13 Μαρτίου θα φιλοξενήσει την Μπάγερν Μονάχου, ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό (31η) και τον Ολυμπιακό (32η), κάτι που αυτή τη στιγμή βάζει μεγάλο συντελεστή δυσκολίες στις ελληνικές ομάδες.


Η 8η Φενέρμπαχτσε με ρεκόρ 13-15 επίσης περνάει ένα ντεφορμάρισμα με τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ματς. Το πρόγραμμα της είναι εξαιρετικά δύσκολο παρόλο που οι περισσότερες ομάδες που ια αντιμετωπίσει ήδη θα έχουν κλείσει την θέση τους για την επόμενη φάση.

Στις επόμενες τρεις θέσεις υπάρχει τριπλή ισοβαθμία με ρεκόρ 12-16 και φυσικά μιλάμε για τις Ζαλγκίρις Κάουνας, Βαλένθια και Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να εκτιμήσει καταστάσεις και με καλό coaching να προσπαθήσει η ομάδα του να βρεθεί στην οχτάδα που οδηγεί στα play-offs. Το πρόγραμμα για τους Πειραιώτες έχει μεγάλο συντελεστή δυσκολίας αρχής γενομένης στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο στις 12 Μαρτίου για την 29η αγωνιστική της Euroleague. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code