ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όταν η Ελλάδα κοβόταν στα δύο.

Σαν χθες 16 Μαρτίου του 1988 η Ελλάδα κόβεται στα δύο και η Λάρισα καίγεται γιατί η ομάδα της πόλης πάει να χάσει το πρωτάθλημα Ελλάδος άδικα 7 αγωνιστικές πριν το τέλος.
Ο αθλητικός δικαστής εκείνης της εποχής αποφασίζει τον μηδενισμό της ΑΕΛ η οποία ήταν η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Από εκείνη την στιγμή η Ελλάδα χωρίζεται η Εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και η σιδηροδρομική γραμμή κλείνουν για πάνω από 36 ώρες από χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΛ, εκατοντάδες λάστιχα καίγονται και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού σκεπάζει όλη την Θεσσαλία. Χιλιάδες αυτοκίνητα, μηχανάκια και τρακτέρ απ όλο τον νομό καταφθάνουν στην εθνική οδό. Όλα αυτά ξεκινούν με την απόφαση του ΚΑΠ να αφαιρέσει 4 βαθμούς από την ΑΕΛ αυτή ήταν η τιμωρία εκείνης της εποχής για όποιον παίχτη έβρισκαν ντοπαρισμένο. Αυτός ήταν ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Γκιόργκι Τσίγκοφ που είχε βρεθεί θετικός στην ουσία της << κοδείνης>>. Αυτό είχε συμβεί μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟ στο αλκαζάρ με νικήτρια την ΑΕΛ με 2-1 τον Δεκέμβριο του 1987 με δύο γκολ του Μητσιμπόνα μ ένα αλκαζάρ ασφυκτικά γεμάτο με 18500 ανθρώπους το οποίο παραμένει ιστορικό ρεκόρ της ομάδας εκεί ο συγκεκριμένος αγωνίστηκε για μόλις 27 λεπτά δίχως να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα και του ζητήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο όπου βρέθηκε θετικός.

Μετά απ όλα αυτά η Λάρισα ήταν μια εξεγερμένη πολιτεία κηρύσσοντας πόλεμο κατά του πολιτικού και αθλητικού κατεστημένου και από εκείνη την στιγμή όλος ο φίλαθλος κόσμος τάχθηκε στο πλευρό των οπαδών της ΑΕΛ που είχαν κόψει την Ελλάδα στα δύο. Ήταν άδικο να τιμωρηθεί μία ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα για έναν παίχτη. Έτσι και έγινε ο τότε υπουργός αθλητισμού Σήφης Βολυράκης αποφάσισε ότι η ποινή θα αφορούσε μόνο τον παίχτη. Ενάμιση μήνα μετά τον αποκλεισμό της χώρας στο γήπεδο αλκαζάρ ο αρχηγός της ΑΕΛ Γιώργος Μητσιμπόνας μ ένα υπέροχο βον πλανέ στον αγώνα με τον Ηρακλή χαρίζει μαθηματικά το πρωτάθλημα στην ΑΕΛ και στέλνει στα ουράνια τους οπαδούς της.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code