ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θάνατος Στερν και Κόμπι, τώρα κορονοϊός, ίσως και η χειρότερη χρονιά για το NBA



Mε φανερά μεγάλη διαφορά η φετινή χρονιά σε σχέση με την περυσινή είναι η χειρότερη για το NBA βάσει όσων έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και κάποια ήδη απ την αρχή της χρονιάς.

Με το κρούσμα του κορονοϊού και τις συζητήσεις περί αναβολής της σεζόν να «πλανάται στον αέρα», η χθεσινή βραδιά στην Αμερική ήταν η τελευταία που είδαμε μπάσκετ στο ΝΒΑ και αυτό θα ισχύσει σίγουρα για τις επόμενες 30 ημέρες. Κανείς δεν γνωρίζει το πως θα εξελιχθεί η πανδημία με τον γνωστό τον ιό και πότε θα επανέλθουν όλα τα αθλητικά θεάματα και ιδιαίτερα το υπερθέαμα της πιο όμορφης λίγκας του κόσμου.

Επομένως μπορεί να δει κανείς ότι όντως θα είναι μία κάκιστη χρονιά, από πολλά επίπεδα. Οικονομικά, πρακτικά αλλά κυρίως συναισθηματικά βάσει των άσχημων γεγονότων που έχουν συμβεί.

Και ξεκινάμε από το ποστάρισμα του Ντάριλ Μάρεϊ στο τουίτερ, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου στράφηκε εναντίων της Κίνας, η οποία μην ξεχνάμε αποτελεί μεγάλο χρηματικό παράγοντα για το NBA και φυσικά η κρίση ήταν τεράστια. Με το ζόρι έγιναν κάποια ματς της preseason, οι αντιδράσεις ήταν άπειρες, οι χορηγοί αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον και η πρώτη αυτή κρίση άνοιξε μια βαθιά τομή στην καλύτερη λίγκα του πλανήτη.

Συνεχίζουμε με τα πιο δυσάρεστα νέα με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αφού απεβίωσε ο Ντέιβιντ Στερν, ο άνθρωπος όπου άλλαξε τα πάντα στο μπάσκετ και δημιούργησε αυτό το υπερθέαμα της θαυμάσιας λίγκας που βλέπουμε και λατρεύουμε. Ο χαμός του «στοίχισε» στην λίγκα, οι ομάδες φόρεσαν πένθος στις φανέλες τους και άπαντες συγκλονίστηκαν με τον χαμό ενός ανθρώπου που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχε συσχετιστεί με τους περισσότερους.

Λες και αυτά δεν ήταν αρκετά, στις 26 Ιανουρίου βγαίνει στο φως μία δυσάρεστη είδηση που σοκάρει παγκόσμια. Ο λόγος για το τραγικό δυστύχημα του τεράστιου Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από πτώση ελικοπτέρου, μαζί με την μεγάλη του κόρη Τζιάνα και άλλα επτά άτομα. Ο χαμός του Κόμπι και της Τζιάνα, μαζί φυσικά και με τους υπόλοιπους ανθρώπους, ήταν και φαίνεται να είναι μια ανοιχτή πληγή, που το μοναδικό που μπορούσε να την βοηθήσει να επουλωθεί ήταν η χαρά του παιχνιδιού, όπου όλοι μαζί ενωμένοι προσπάθησαν να επαναφέρουν.

Τα «χτυπήματα» όμως δεν σταματούν εκεί, αφού ο κορονοϊός και η πανδημία που βιώνουμε δεν κάνει διακρίσεις. Το ΝΒΑ έχει ήδη δύο κρούσματα, ομάδες είναι σε καραντίνα και τα πάντα σταμάτησαν για τις επόμενες 30 ημέρες, χωρίς κανείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Εκτός από την ανθρώπινη αγωνία που βιώνουν άπαντες, η οικονομική ζημιά αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη, με άπαντες να ψάχνουν την καλύτερη λύση για να βγει η λίγκα από αυτή την πολύ δύσκολη σεζόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code