ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φάκελος Leonel Messi

Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι  γνωστός και ως Λίο Μέσι, είναι Αργεντινός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής. Γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, και έχοντας λάβει αρκετές βραβεύσεις, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι από τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο με πάρα
πολλά γκολ και ασίστ στην πλούσια καριέρα του.(854 αγώνες ,697 γκολ,  289 ασίστ)

Για να δούμε, όμως, φέτος την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 δηλαδή από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και την διακοπή λόγω του ιού ,τι  έχει κάνει ο Μέσι.

Kαταρχάς,μην ξεχνάμε πως ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα», για έκτη φορά ,το βραβείο που έχει καθιερώσει από το 1956 το κορυφαίο γαλλικό περιοδικό «France Football», και έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το έχει καταφέρει.

O Lionel Μessi σε αριθμούς¨

31 ΑΓΩΝΕΣ ( 19 Νίκες,6 ισοπαλίες,6 ήττες)

  • 24 ΓΚΟΛ 
  • 16 ΑΣΙΣΤ
  • 3 HAT-TRICKS
  • 3 ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ 
PRIMERA DIVISION.(LIGA SANTADER)

Μπορεί φέτος η ομάδα του Mέσι να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος  αλλά παραπαίει και  δεν ικανοποιεί  παρά πολλούς φίλους της .Ήδη έχει γίνει  μια αλλαγή προπονητή καθώς ο Ernesto Valverde  αντικαταστάθηκε από τον Κίκε Σετιέν  στις 14 Ιανουάριου του τρέχοντος χρόνου. Ο Μέσι  μοιάζει κάποιες φορές πολύ μονός στην φετινή Barcelona .Σε πολλά ματς της φετινής περιόδου ο Μέσι έχει κερδίσει τα περισσότερα ματς με δικά του γκολ, ειδικά σε αυτά που έληξαν με διάφορα ένα γκολ .Ενδεικτικά να πούμε πως από τα 27 ματς που έχει δώσει η Μπαρτσελόνα στην Ισπανική Λίγκα (τα 18 νικηφόρα), ο Μέσι  με 21 εμφανίσεις έχει σκοράρει στα 19 γκολ (σκοράροντας κατά μέσο ορό 0,9  γκολ ανά ματς ) δηλαδή σχεδόν σε όλα τα ματς .Σημαντικό ρολό σε αυτό φυσικά παίζει πως οι 2 πιο ΄ άμεσοι συνεργάτες ΄ του στο σκοράρισμα δεν έχουν βρει τα πατήματα τους φέτος, εννοώντας φυσικά τους  A.Griezman  (8  γκολ σε 25 εμφανίσεις ) και L.Suarez ο όποιος μπορεί να βοηθά αρκετά αλλά τραυματίστηκε σοβαρά σε μια κακή χρονική περίοδο για την ομάδα του. (11 γκολ  σε 19 εμφανίσεις ).Επίσης  έχει μοιράσει και 12 ασίστ (0,57 ασίστ ανά ματς δηλαδή μίση ασίστ ανά ματς ) στα 1,890 λεπτά που έχει αγωνιστεί 


CHAMPIONS LEAGUE              


Στο  CHAMPIONS LEAGUE o Messi  έχει σκοράρει μόνο 2 γκολ σε 481 λεπτά συμμετοχής , μένοντας σε πολύ ρηχά νερά με αυτά που τον έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική λίγκα. Όμως έχει βοηθήσει αρκετά στον οργανωτικό τομέα καθώς εκτός από τα 2 γκολ σε 25 προσπαθείς ,έχει δώσει 3 ασιστ και 250 από τις 317 (ποσοστό  επιτυχίας 79%) πάσες είχαν αντίκτυπο σε συμπαίκτη του, δεχόμενος και 2 κίτρινες κάρτες. Να επισημάνουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι στους 16 και έχει να δώσει τον επαναληπτικό αγώνα με την Νάπολι στο Καμπ Νου ,όποτε αυτό το ματς γίνει.


COPA DEL REY 

Ο Μέσι στο κύπελλο Ισπανίας είχε σε 180 λεπτά συμμέτοχης 2 γκολ και 1 ασίστ .Να πούμε πως η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε στα προημιτελικά  από την Αθλέντικ Μπιλμπάο με σκορ 1-0.




           

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code