ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Kolo Toure: Η περιπέτεια που είχε με το βάρος του και τα «ναρκωτικά»

Ο Kolo Toure ήταν από τους πρώτους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού που έπαιξε στην Άρσεναλ και ο πρώτος που έπαιξε σε έναν προκριματικό όμιλο.
Ο ίδιος θεώρησε ότι η αποτυχία δεν χωρούσε στην καριέρα του και ότι δεν είχε αυτή την επιλογή επειδή με την επιτυχία του πολλοί άνθρωποι θα σκέφτονταν ότι προέρχεται από την Αφρική και αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχουν κι άλλα ταλέντα σε αυτή την ομάδα.  Με άλλα λόγια ήθελε να βοηθήσει κι άλλους συμπαίκτες του να ενταχθούν δίκαια με το ταλέντο τους.
  
Και τα κατάφερε γιατί μαζί του πήρε τους Didier Drogba, Yaya, Didier Zokora, Gervinho, Salomon Kalou και άλλους και αυτό τον έκανε να νιώθει πολύ μεγάλη περηφάνια. 
Παρόλο που ένιωθε περήφανος για όσα κατάφερε, δύο πράγματα τον δυσκόλεψαν.  Η γλώσσα και ο καιρός.  'Έπρεπε να μάθει την γλώσσα και να συνηθίσει τον βροχερό καιρό.  Ακόμη και η έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής τον μελαγχολούσε και είτε καλός είτε κακός ο καιρός πάντα για αυτόν ήταν συννεφιασμένος.
Τον Ιούλιο του 2009  έφυγε από την Άρσεναλ προς την Manchester City για £14εκ. Ενώ ο ίδιος κάθε μέρα έλεγχε το βάρος του κάποια στιγμή ένιωσε ότι είχε πάρει μερικά κιλά και θέλοντας να τα χάσει πήρε μερικά δισκία που είχε η σύζυγος του για χάσιμο βάρους έτσι ώστε να μειώσει και ο ίδιος το δικό του βάρος.  Αυτό όμως, ήταν αρκετό έτσι ώστε να χάσει την τελική νίκη του FA Cup στο Στόουκ επειδή του έγινε απαγόρευση να παίξει για έξι μήνες.  
Ο λόγος είναι ότι πήρε απαγορευτικές ουσίες που στους αθλητές χαρακτηρίζονται ως ναρκωτικά.  Αυτό που τον συγκλόνισε δεν ήταν μόνο το ότι έχασε την τελική νίκη του FC Cup αλλά το ότι πλήγωσε την κόρη του την οποίαν στο σχολείο την κορόιδευαν τα άλλα παιδάκια ότι ο πατέρας της κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.   Όπως είπε ο ίδιος έπρεπε να εξηγήσω στον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο ότι όταν οι άνθρωποι λένε «ναρκωτικά», μπορεί να σημαίνει κάτι που απαγορεύεται, όχι κοκαΐνη ή κάτι τέτοιο.  
Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Toure ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Σίτι για να αναλάβει έναν ρόλο καθοδήγησης με τον Rodgers στην Celtic. Το Φεβρουάριο του 2019 έγινε προπονητής πρώτης ομάδας(Λίβερπουλ). Ελπίζει να αποτελέσει έμπνευση για άλλους προπονητές της Αφρικής.
«Στο τέλος της καριέρας μου σκέφτηκα τι θα μπορούσα να φέρω στον κόσμο; Ποια είναι η δύναμή στη ζωή μου; Σκέφθηκα για άλλες βιομηχανίες αλλά το μόνο πράγμα που πραγματικά ήξερα και απολάμβανα ήταν το ποδόσφαιρο Η μόνη βιομηχανία που ένιωσα ότι θα μπορούσε πραγματικά να φέρει κάποια δημιουργικότητα ήταν το ποδόσφαιρο.»
«Θέλω να περάσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου στη νέα γενιά.»
"Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα - που αγγίζουν την καρδιά μου - είναι ότι είμαι από την Αφρική. Δεν υπάρχουν πολλοί αφρικανοί διαχειριστές στα κορυφαία πρωταθλήματα στην Αγγλία ή την Ευρώπη. Και έχω ένα όνειρο είπε.
«Έχω ένα όνειρο ότι μια μέρα μια Αφρικανική ομάδα μπορεί να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ίσως θα περάσει 20 χρόνια, ίσως 30. Ίσως θα είμαι ένας από εκείνους που προσπαθεί αλλά δεν συμβαίνει και μένει στην επόμενη γενιά. Αλλά γι 'αυτό εργάζομαι. Αυτός είναι ο στόχος μου.»
«Για να επιτευχθεί κάτι, πρέπει να το ονειρευτείτε. Αν δεν το ονειρεύεστε, δεν θα φτάσετε ποτέ εκεί».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code