ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

H συνταγή της αποτυχίας...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 81-78: Δεν… πυροβόλησε στη ζούγκλα (video+photos)

  Το ντέρμπι των ''αιωνίων'' ήταν το επισφράγισμα της πολύ κακής διαχείρισης που γίνεται στον φετινό Παναθηναικό, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται και χειρότερος, μοιάζει να χάνει αντί να κερδίζει παίκτες και παρουσιάζει μια εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με την περσινή θητεία του Ρικ Πιτίνο.

 Απέτυχα κι εγώ μαζί, που μετά την πρόσληψη του Πιτίνο θεωρούσα πως οι ''πράσινοι'' θα βγάλουν κάποια στιγμή κάτι από την περσινή σπίθα που από το πουθενά, τους έβαλε απρόσμενα στην οχτάδα. Προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον hall of famer προπονητή των ''πράσινων'' αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτό το...κάτι σαν μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναικός. Προφανώς και δεν φταίει μόνο ο Πιτίνο που η ''πυρηνική βόμβα'' που ακούει στο όνομα Φρεντέτ και αμοίβεται με 1,7 εκατομμύρια ετησίως σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται όλο και πιο κάκιστος και αδιάφορος, ενώ με το ματς να είναι στο τελευταίο λεπτό και την πλάστιγγα να έχει γείρει υπέρ του Ολυμπιακού εκείνος γελούσε στον πάγκο με τον Ουάιλι. Προφανώς και δεν ευθύνεται μόνο ο Πιτίνο που ο Τόμας για ακόμα μια φορά σε ριμπάουντ που κρίνει σχεδόν όλο το ματς...πετάει χαρταετό. Προφανώς και δε φταίει μόνο ο Πιτίνο που ο Παππάς, ένας παίκτης που βάση ταλέντου θα μπορούσε τώρα να είναι ο απόλυτος ηγέτης του ''τριφυλλιού'', δεν μπόρεσε να συνεργαστεί αρμονικά με κανέναν προπονητή στην καριέρα του. Και φυσικά δε φταίει ο Πιτίνο που τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τον Λάσμε, ο Παναθηναικός ως δια μαγείας είχε πάντα τρύπα στη θέση του αθλητικού πενταριού. Όσοι κατηγορούν τον Αμερικάνο για όλα αυτά, καλύτερα να μην ξανασχοληθούν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης ή να αλλάξουν ομάδα.

 Η πραγματική αποτυχία όμως για το ''τριφύλλι'' είναι ο τρόπος που χάθηκε ο χθεσινός αγώνας. Στο πόσο μάγκας φάνηκε ο Ολυμπιακός και πόσο διαβασμένος σε σχέση με τους ''πράσινους''. Από την αρχή της χρονιάς, σε σχεδόν κάθε άρθρο μου τόνιζα την ανάγκη απόκτησης ενός γκαρντ ισορροπιστή, που να μπορεί να παίξει άμυνα, αφού με τον Φρεντέτ και τον Ράις να παίζουν μόνο επίθεση τα κουκιά δεν έβγαιναν. Αντ' αυτού αποκτήθηκε ο Ράουτινς, ο οποίος είναι χειρότερος αμυντικός και από τους δύο προαναφερθέντες και όπως με λύπη διαπιστώνω, δεν είναι ικανός να κάνει ούτε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, δηλαδή να βάλει τη μπάλα μέσα. Την ίδια στιγμή πιθανότατα στο ''τριφύλλι'' πιθανότατα δε γνώριζαν καν πως υπάρχει ένας παίκτης με το όνομα ΜακΚίσικ, ο οποίος ήταν κομμένος και ραμμένος σε αυτά που χρειαζόταν ο Παναθηναικός και ήταν αυτός ο οποίος υπήρχαν περιπτώσεις που εξευτέλιζε την άμυνα του. Και ναι, σε αυτό φταίει και ο Πιτίνο, γιατί δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά χρημάτων μεταξύ Ράουτινς και ΜακΚίσικ. Το ξέρω πως ίσως προτρέχω και ίσως βγάζω βιαστικά συμπεράσματα, αλλά και οι δύο παίκτες αποκτήθηκαν περισσότερο ως ''μπαλώματα'' με την προοπτική να βοηθήσουν και του χρόνου αν αποδείξουν πως αξίζουν και αυτή τη στιγμή ο μεν ΜακΚίσικ με δύο αγώνες στα πόδια του δείχνει πως κάνει τη διαφορά, ο δε Ράουτινς κάνει τους πάντες να απορούν πως βρέθηκε σε αυτή την ομάδα.

  Πέρυσι τέτοια εποχή, με τον Παναθηναικό στη 13η θέση της κατάταξης και με τον αποκλεισμό να μοιάζει προ των πυλών, έγραφα πόσο αισιόδοξος είμαι πως στο τέλος ο Παναθηναικός θα τα καταφέρει. Σταδιακά παίκτες έδειχναν βελτίωση, υπήρχε η ταυτότητα και η σφραγίδα του προπονητή, υπήρχε μια αυτοπεποίθηση που από ένα σημείο και μετά ξεχείλιζε σε όλους, κάτι το οποίο φέτος με τον Παναθηναικό να είναι 6ος, δεν το διέκρινα σχεδόν ποτέ. Αν ο Παναθηναικός χάσει και αύριο από την ΤΣΣΚΑ θεωρώ πάρα πολύ πιθανό το κάζο του αποκλεισμού, το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό και όσο απαισιόδοξος κι αν μοιάζω, μου φαίνεται δύσκολο να γίνουν ακόμα και οι τρεις νίκες που χρειάζονται για να έρθει η πρόκριση. Ακόμα κι αν γίνουν πάντως, ο Παναθηναικός δεν μοιάζει να μπορεί να φτάσει πιο ψηλά, με rotation 8 παικτών δεν γίνεται να πας παραπέρα και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή οι ''πράσινοι'' με το μπάσκετ που παίζουν έχουν κουράσει και εκνευρίσει τους φιλάθλους τους.

- Το ξεκίνημα που κάνει ο ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό μου θυμίζει το αντίστοιχο του Έλιοτ Γουίλιαμς το 2016. Μόνο που τώρα κάτι μου λέει ότι ο συγκεκριμένος θα έχει και συνέχεια, γιατί στον πάγκο βρίσκεται ένας πραγματικός προπονητής που μπορεί να τον αξιοποιήσει στο έπακρο και όχι κάποιος μαθητευόμενος μάγος (τύπου Τζόρτζεβιτς)...

- Στο τέλος του πρώτου γύρου είχα πει να μην ξεγράφουμε τον Ολυμπιακό (6-11 τότε) και τη Ζαλγκίρις (4-13). Και οι δύο ομάδες στο δεύτερο γύρο έχουν σημειώσει καταπληκτική πρόοδο και μοιάζουν κοντά στο να πετάξουν έξω πολυδιαφημισμένες μπασκετικές απάτες όπως Χίμκι και Μιλάνο. 

- Τα γεγονότα με τον Γιαννακόπουλο ίσως αναλυθούν κάποια άλλη στιγμή...Υπάρχει πολύ ζουμί και καλό θα ήταν να υπάρξει πρώτα σοφία πριν γραφτούν αρλούμπες, και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Το μόνο σχόλιο για αρχή, είναι πως αν ο Γιαννακόπουλος πήγε για να προκαλέσει όπως ισχυρίζονται στο λιμάνι, τελικά μάλλον κατάφερε να πετύχει το σκοπό του, γιατί οι βαρύμαγκες των ''ερυθρόλευκων'' προκειμένου να τραμπουκίσουν τον πρόεδρο των ''πρασίνων'' ίσως έκαναν κακό και στην ομάδα τους. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code