ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οκτώ facts που δεν ήξερες για το La casa de papel!




Οι μέρες αυτές που διανύουμε είναι λίγο δύσκολες και περίεργες.
Από το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε το κλείσιμο των μαγαζιών εστίασης, κάτι που σημαίνει ότι τις ώρες που δεν δουλεύουμε ή δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κυκλοφορούμε τις περνάμε στο σπίτι, ως πρέπει. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε πολλά πράγματα ή ότι θα λιώσουμε σε σειρές και ταινίες.
Αναφορικά λοιπόν με αυτό το λιώσιμο, που ας μη γελιόμαστε, εκεί θα καταλήξουμε, σκεφτήκαμε να μιλήσουμε για μερικά στοιχεία  της σειράς φαινόμενο, "la casa de papel", με αφορμή και την πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου σε έναν μήνα.
 Ας τα δούμε λοιπον:

1) Αφιέρωμα στον Νταλί:

Το κόκκινο ήταν ένα χρώμα που χρησιμοποιούσε συχνά στους πίνακές του ο Salvador Dali. Ωστόσο είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται αρκετά και στη σειρά, με το τηλέφωνο, τα μεγάφωνα και τις φόρμες να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μαζί λοιπόν και με τις μάσκες που φορούσαν οι πρωταγωνιστές κατά τη ληστεία, χρησιμοποιήθηκαν ως αφιέρωμα στον διάσημο Ισπανό ζωγράφο.

2) Αν δεν ήταν το Netflix, η σειρά θα είχε έναν μόνο κύκλο:

Το La Casa De Papel αρχικά έπαιξε στο ισπανικό κανάλι Antena 3 και προοριζόταν για 15 επεισόδια συνολικά, με το καθένα να διαρκεί 70 λεπτά. Στην τηλεόραση προβλήθηκαν πρώτα τα 9 και ύστερα έγινε ένα μικρό διάλειμμα μέχρι να παίξουν και τα υπόλοιπα 6. Το Netflix όμως, στην προσπάθειά του να φέρει τη σειρά στα μέτρα του κοινού του, τα προσάρμοσε έτσι ώστε να διαρκούν 45 λεπτά, δημιουργώντας μ’ αυτόν τον τρόπο 2 σεζόν με 13 και 9 επεισόδια.

3) Το Νομισματοκοπείο, δεν ήταν το Νομισματοκοπείο!

Η αρχική σκέψη των δημιουργών της σειράς ήταν πράγματι τα γυρίσματα να γίνουν στο Νομισματοκοπείο της Ισπανίας. Το ίδιο το ίδρυμα όμως ήταν αρνητικό και δεν δέχθηκε να δώσει τους εξωτερικούς του χώρους για γύρισμα. Μάλιστα τα γυρίσματα και ο,τι βλέπουμε στη σειρά είναι το Κέντρο Ερευνών της Μαδρίτης.

4) Τα χρήματα ήταν απλώς... χαρτί!

Φαίνεται ότι το Νομισματοκοπείο της Ισπανίας δεν ήθελε καθόλου μα βοηθήσει στη σειρά, καθώς όχι μόνο δεν έδωσε τους χώρους για τα γυρίσματα, δεν έδωσε ούτε μια πληροφορία για το πώς πραγματικά τυπώνονται τα χαρτονομίσματα. Ετσι, η παραγωγή στράφηκε για βοήθεια στην ABC, μια εφημερίδα της Ισπανίας, η οποία δάνεισε το χώρο και τα πιεστήρια της στη σειρά, για να τυπώσει… papel που θα είχε τη μορφή χρήματος. Συνολικά τυπώθηκαν 2.600 στοίβες χαρτονομισμάτων!

5) Το σενάριο στην αρχή ήθελε όλοι να πάσχουν από ανίατη ασθένεια

Το αρχικό σενάριοδεν ήθελε μόνο τον Berlin να αργοπεθαίνει, αλλά όλους τους πρωταγωνιστές. Θα ήταν αυτό που θα τους ένωνε κιόλας.

6) Τόκυο αλά  Νάταλι Πορτμαν!

Πηγή έμπνευσης για την Τόκυο, κατά κόσμον Ούρσουλα Καμπερο, αποτέλεσε το λουκ της 13χρονης τότε Ναταλί Πορτμαν στην ταινία Leon.

7) Berlinκαι Profesor είναι αδέρφια.

Ο Alvaro Morte (aka Profesor) εξήγησε πως το πρωτότυπο σενάριο δεν ήθελε τους δύο χαρακτήρες να είναι αδέρφια. Ωστόσο στην πορεία, οι δυο ηθοποιοί ζήτησαν από την παραγωγή να προσαρμόσουν το σενάριο έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μία υποψία ότι οι δύο τους έχουν συγγένεια. Στη συνέχεια όμως, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των ρόλων, οι δύο ηθοποιοί δημιούργησαν μία δική τους ιστορία πίσω από τη σχέση Profesor-Berlin, με τον δεύτερο να είναι ο μεγαλύτερος αδερφός, όπου ο πατέρας του άφησε αυτόν και τη μητέρα του για να είναι μαζί με τη μητέρα του.

8) Ο ψυχαναγκασμός του Profesor ήταν πέρα για πέρα αληθινός

Θα πρόσεξες κι εσύ φαντάζομαι αυτό το τικ που είχε με τα γυαλιά του, τα οποία διόρθωνε κάθε τρεις και λίγο και μάλιστα με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Tο περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως δεν πρόκειται για τικ του χαρακτήρα, αλλά του ίδιου του ηθοποιού, ο οποίος επειδή ακριβώς στην πραγματική του ζωή δε φοράει γυαλιά, είχε μια ενόχληση και συνεχώς τα έφτιαχνε. Αλλά μιας και προσέθετε μια νευρικότητα στον Profesor η οποία του ταίριαζε απόλυτα, είπαν να την ενταξουν στον ρόλο του Alvaro!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code