ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

F1 Quiz: Ποιος είναι ο νεώτερος οδηγός που έχει πάρει την pole position;




Ποιος είναι ο νεώτερος οδηγός που έχει βραβευτεί με pole position και ποια είναι η διαφορά του από τον δεύτερο πιλότο στην σχετική λίστα.



Η Formula 1 έχει κατεβάσει ρολά λόγω του κορονοιού και αναμένεται να ξεκινήσει με τα μέχρι τώρα δεδομένα στις 14 Ιουνίου 2020 με το Καναδικό GP. Μέχρι να επιστρέψουμε σε δράση, καλό είναι να ανασύρουμε από το συρτάρι ρετρό ιστορίες και αφιερώματα, με τα οποία θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω.


Στην σημερινή ερώτηση "Ποιοι είναι οι  νεώτεροι οδηγοί που έχουν πάρει την pole position;", πρέπει να αξιολογήσουμε κάποιους παράγοντες πριν απαντήσουμε. Αρχικά τις δύο προηγούμενες σεζόν οι περισσότερες θέσεις στην Formula καλύφθηκαν από νεαρούς ελπιδοφόρους οδηγούς, μερικοί από αυτούς έχουν θέση και στις μεγάλες ομάδες και διεκδικούν με αξιώσεις διακρίσεις σε τόσο μικρή ηλικία. Άρα λογικό είναι κάποιος από την σημερινή 'νέα' γενιά να βρίσκεται ψηλά στην λίστα.


Το σημερινό Quiz για να είμαστε δίκαιοι έχει δύο απαντήσεις, αφού οι οδηγοί στις πρώτες θέσεις έχουν μόλις μερικές μέρες διαφορά. Ο λόγος φυσικά για τους δύο οδηγούς της Ferrari, Σαρλς Λεκλέρκ και Σεμπάστιαν Φέττελ.

Στην δεύτερη σεζόν του ως πιλότος στην F1 και πρώτη ως οδηγός της Ιταλικής ομάδας, ο Μονεγάσκος απέδειξε πως δεν αστειεύεται και έχει μεγάλες προοπτικές και αξιώσεις για το μέλλον. Μόλις στον δεύτερο αγώνα της περσινής χρονιάς, στο Μπαχρέιν, ο 21 χρονών και 165 ημερών Λεκλέρκ έγινε ο Νο99 κάτοχος pole position στην  ιστορία της F1 και o δεύτερος νεώτερος στη σχετική λίστα, ξεπερνώντας τα ρεκόρ μεταξύ άλλων και του Φερνάντο Αλόνσο, του Ρούμπενς Μπαρικέλο και του Λιουις Χάμιλτον.


Για την ιστορία ο Λεκλέρκ δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη στην χώρα του Αραβικού κόλπου αλλά χάρη στην τρίτη του θέση, κατάφερε για πρώτη φορά να βρεθεί στο βάθρο των νικητών.

Ο... έτερος Καπαδόκης της Ferrari,  ο Σεμπάστιαν Φέττελ παραμένει ο νεώτερος οδηγός που κατέκτησε την πρωτιά στις κατατακτήριες δοκιμές. Σε ηλικία 21 χρονών και 72 ημερών, ο τότε πιλότος της Τόρο Ρόσο διέψευσε όλες τις προβλέψεις στην Μόντσα, κατακτώντας αρχικά την pole position και μετέπειτα παίρνοντας την πρώτη νίκη για την Ιταλική ομάδα. Ήταν η πρώτη νίκη όχι μόνο της Τόρο Ρόσο, αλλά και του ομίλου Ρεντ Μπουλ στην F1 και αποτελεί ιδιαίτερο ότι η θυγατρική κατάφερε να νικήσει πριν από την πρώτη ομάδα.

Ο Φέττελ παρόλο τους δέκα βαθμούς από την νίκη , δεν ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα της συνολικής βαθμολογίας, όμως έδειχνε με τις εμφανίσεις του, ότι θα έχει λαμπρό μέλλον στο άθλημα. Για την ιστορία στο βάθρο μαζί με τον 21χρόνο τότε Γερμανό πιλότο ανέβηκαν, στην δεύτερη θέση ο Χέικι Κοβαλάινεν της Μερσέντες-ΜακΛάρεν και ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα της BMW Sauber, που ήταν τρίτος στην γενική βαθμολογία των οδηγών εκείνη την στιγμή με 64 βαθμούς. Στην κορυφή βρισκόταν ο Λιούις Χάμιλτον με 78 βαθμούς και δεύτερος, ο Φελίπε Μάσσα με ένα βαθμό λιγότερο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code