ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

F1: Οι ομάδες πιέζουν για εφαρμογή των νέων κανονισμών από το 2022

Την εφαρμογή των νέων κανονισμών από το 2022 επιθυμούν οι περισσότερες ομάδες της F1.



Οι ομάδες της F1 προσπαθούν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία παρά την αναβολή των πρώτων αγώνων της φετινής σεζόν λόγω κορονοιού. Όλοι κάνουν τον απολογισμό του και όπως είναι φυσικό θα δημιουργηθούν τεράστια ελλείμματα σε όλους αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και η F1 προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτές. Σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη των ομάδων συζητήθηκε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων και σεναρίων για το μέλλον του αθλήματος, ανάμεσα σε αυτά τέθηκε και το ζήτημα, τα τωρινά μονοθέσια να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής  και να μην υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη της βελτίωσης του κινητήρα και των μηχανικών μερών του μονοθέσιου, ενώ συμφωνήθηκε να μην τεθούν περιορισμοί στην ανάπτυξη της αεροδυναμική για όλο το 2020 και το 2021.

Η ατζέντα της F1 ακόμη βρίσκεται σε επεξεργασία, αφού υπάρχει πιθανότητα οι χαμένοι αγώνες να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα τον ερχόμενο Δεκέμβριο-Ιανουάριο, δημιουργώντας μικρότερο χρονικό διάστημα ξεκούρασης για τους οδηγούς για την επόμενη χρονιά . Όλοι οι αγώνες που αναβλήθηκαν είχαν οικονομικό αντίκτυπο τόσο στις ομάδες όσο και στους οδηγούς, κάτι που θα επηρεάσει τις μελλοντικές αποφάσεις τους και θα έχει αντίκτυπο στην παρουσία τους στην F1.

Όλες οι ομάδες επιθυμούν κυρίως την μείωση στα κόστη της φετινής χρονιάς, ενώ οι μεσαίες ομάδες ανησυχούν ότι οι τρεις μεγάλες (Φερράρι-Ρέντ Μπουλ-Μερσέντες) θα ξοδέψουν τόσο πολλά χρήματα το 2020 αν συνεχιστεί κανονικά όπως έχει το πρόγραμμα και δεν θα μπορούν να τις ανταγωνιστούν για πολλά ακόμη χρόνια. Για αυτό όλοι ζητούν τα νέα μονοθέσια να μπουν στην Formula 1 από το 2022.

Οι εννιά ανταγωνιστές συμφώνησαν με τους όρους, ενώ η Φερράρι ζήτησε περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί το πλαίσιο στο οποίο θα εργαστεί. Η επόμενη τηλεφωνική συνδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη (19/3), στην οποία θα συμμετέχουν οι chiefs της F1 Chase Carey και Ross Btown αλλά και ο πρόεδρος της FIA Jean Todt.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code