ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Champions League pre game: Πρόσω ολοταχώς για ανατροπές


Στη μάχη της πρόκρισης για τους "8" του Uefa Champions League ρίχνονται απόψε στις 22.00 τα ζευγάρια Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί σεν Ζερμέν - Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αμφότερες οι σημερινές φιλοξενούμενες ομάδες έχουν εδραιώσει από τα πρώτα ματς ένα προβάδισμα (1-0 η Ατλέτικο και 2-1 η Ντόρτμουντ), ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει και οι σημερινές μονομαχίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως προμηνύει και ο ... τίτλος, πιστεύουμε στην ανατροπή από Λίβερπουλ και Παρί αντίστοιχα, όμως είναι δεδομένο πως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι να συμβεί. Συνεκτιμάται όμως το "μέταλλο" της ομάδας της Λίβερπουλ από τη μία και από την άλλη το κίνητρο των Παριζιάνων να μην πετάξουν στα σκουπίδια ακόμα μια ευρωπαϊκή χρονιά.

Στα αμιγώς αγωνιστικά και ξεκινώντας από τον αγώνα των επικείμενων πρωταθλητών Αγγλίας κόντρα στο σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε, αξίζει να αναφερθεί η σημαντική απουσία του Βραζιλιάνου γκολκίπερ Άλισον για τη Λίβερπουλ, αλλά και η πιθανότητα να μην αγωνιστούν οι Μοράτα και Λόντι (κορυφαίος του πρώτου αγώνα) από πλευράς Ατλέτικο. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες της Λίβερπουλ με τις εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα δείχνουν να έχουν κατεβάσει ταχύτητα, από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι ουσιαστικά κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ωστόσο είναι σίγουρο πως θέλουν να υπερασπιστούν τα "σκήπτρα" τους στο Champions League και θα παρουσιαστούν και σοβαροί και συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι στο παιχνίδι. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να ανατρέψουν το 1-0 της Μαδρίτης (ποιος ξεχνάει άλλωστε την περσινή αδιανόητη ανατροπή του 3-0 απέναντι στη Μπαρτσελόνα). Το έργο τους μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως πιο εύκολο αλλά αντιμετωπίζουν μια σκληρή ομάδα που παρότι δεν βρίσκεται και στο καλύτερο "φεγγάρι" της, κανείς να μη θέλει να κληρωθεί αντίπαλός της. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε απόψε στο χορτάρι και γύρω στα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε ποια από τις δυο, η Λίβερπουλ ή η Ατλέτικο θα έχουν εξασφαλίσει θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όσον αφορά το έτερο ζευγάρι της ημέρας, ενδεχομένως η πρόβλεψη μας πως η Παρί συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί να μοιάζει επιπόλαιη, ιδιαίτερα να συνυπολογίσει κανείς το πρώτο παιχνίδι, τότε που η Ντόρτμουντ έδειχνε να παίζει μια ταχύτητα πάνω από την αντίπαλο της. Βεβαίως, το γεγονός πως η Παρί σε μια μέτρια εμφάνιση της κατάφερε να βρει εκτός έδρας γκολ και να ψάχνει σήμερα ένα γκολ για να περάσει καταδεικνύει πως μπορεί με σύμμαχο της μεγάλη ποιότητα του ρόστερ της να ανατρέψει το σκορ του πρώτου ματς. Το Παρκ ντε Πρένς θα είναι άδειο λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και ίσως το στοιχείο αυτό βοηθήσει τη φιλοξενούμενη Ντόρτμουντ, από την άλλη όμως ίσως και να αφαιρέσει πίεση από την ομάδα της Παρί, η οποία όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή δεν θέλει ούτε να ... σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποτύχει για άλλη μια φορά στο Champions League. Ο Τόμας Τούχελ έχει σημαντικές απουσίες (Τιάγκο Σίλβα, Βεράτι, Μενιέ και ενδεχομένως και ο Εμπαπέ) ενώ ο συνάδελφος του στον πάγκο της Ντόρτμουντ, Λουσιέν Φαβρ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάρκο Ρόις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code